Címke: Liszt

liszt

Agrárhírek / Agrárgazdaság

Csökken az élelmiszer-infláció, a lisztnél, tojásnál látványos az áresés

2023. szeptember 10.

Újabb lélektani határ alá csökkent az élelmiszer-infláció Magyarországon azzal, hogy augusztusban kevesebb mint 20 százalékra mérséklődött az élelmiszerek drágulása – mutattak rá az MBH Bank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletágának elemzői a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által pénteken ismertetett inflációs adatokra reagálva.

Agrárhírek / Életmód

Az ukrán gabonák növényvédőszer-maradványai a lisztekbe is átkerültek?

2023. szeptember 8.

Mivel nemrégiben peszticideket találtak ukrán gabonaszállítmányokban, ezért most a legnépszerűbb boltokban kapható búza finomlisztek növényvédőszer-maradvány tartalmát vizsgálták meg Csehországban és Szlovákiában.

Szakcikkek / Agrárgazdaság

Megszűnik az élelmiszerár-stop, az érintett termékek gyors drágulása várható

2023. július 3.

A Magyarországon bizonyos alapvető élelmiszerek esetében 2022 elején bevezetett árstop kivezetésére 2023. augusztus 1-jén kerül sor. Vajon mire számíthatnak a vásárlók az érintett termékek kapcsán?

Agrárhírek / Agrárgazdaság

Csak a péksütemények harmada készül helyi gabonából Ausztriában

2022. július 25.

A szupermarketben található kenyér és pékáruk csupán közel harmada készül Ausztriából származó gabonából.

Agrárhírek / Növénytermesztés

Már ősgabona lisztből is készülhet a kenyér

2022. január 17.

A tájfajta ősgabonák kiállták az idő próbáját és a jövőben is kulcsszerepet kaphatnak. Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) többéves munkája eredményeként a napokban kerülnek kiskereskedelmi forgalomba azok a hazai ökológiai termesztésből származó tönke és alakor tájfajta ősgabona lisztek, amelyek izgalmas sokszínűséget hoznak a gasztronómiába. A magas beltartalmi értékű, egészséges, különleges ízvilágú lisztek elsőként hazai kézműves pékségek kemencéiben bizonyítottak. Legújabb receptjeiket mi is megmutatjuk cikkünkben.

Blog / COVID-Agrár

Egy ősi belga vízimalom jól járt a koronavírus miatt

2020. június 2.

Voltak olyanok, akik gyakorlatilag a sütésbe menekültek az otthonukban töltött idő alatt, egyfajta stresszoldásként. Az egyik legrégebb épült, még lisztet előállító belga vízimalom termékei iránt is megnövekedett a kereslet.

Agrárhírek / Agrárközélet

Kilő a hüvelyesekből készített lisztek piaca

2020. május 23.

A lencse az ágazat egyik legdinamikusabban növekvő terméke. A teljes kiőrlésű lencselisztből készült termékek érzékszervi tulajdonságait kedvelik a fogyasztók.

Agrárhírek / Agrárközélet

Az élelmiszeripar képes a lakosság folyamatos ellátására

2020. március 18.

Hazánk mintegy 120%-os önellátásra képes az alapvető élelmiszerekből, de az ország termelési potenciálja akár 150%-ra is növelhető.

Agrárhírek / Agrárközélet

Január végétől drágul a liszt és a kenyér

2020. január 14.

A malmok már tavaly novemberben értesítették vevőiket, hogy január végén körülbelül 3-5 forinttal emelik a liszt kilogrammonkénti árát.