Címke: Magyar Államkincstár

Magyar Államkincstár

A Magyar Államkincstár önálló jogi személyiséggel rendelkező, országos hatáskörű, önállóan működő és gazdálkodó, központi költségvetési szerv, amely az államháztartásért felelős miniszter szakmai, törvényességi és költségvetési irányítása alatt áll. A Kincstár felelős az állami költségvetés végrehajtása során a pénzforgalom lebonyolításáért és az elszámolásokért, a költségvetési pozíció előrejelzéséért és a likviditás menedzseléséért, továbbá meghatározott adatszolgáltatásokért. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal beolvadásos különválását követően 2017. január 1-jétől a Magyar Államkincstár látja el az Európai Unió Közös Agrárpolitikájában (KAP) meghatározott források vonatkozásában a kifizető ügynökségi tevékenységet, emellett gondoskodik a nemzeti agrár-vidékfejlesztési támogatások kifizetéséről is. A különböző támogatási lehetőségekről, az aktuális pályázati tennivalókról az Agrofórum Online Agrártámogatások rovatából tájékozódhat.

Agrárhírek / Agrártámogatások

Ma kezdődik a 2019. évi egységes kérelmekhez kapcsolódó adategyeztetés

2019. október 14.

Az előző évhez hasonlóan 2019-ben is kizárólag elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül küldik ki az adategyeztetésre felszólító végzéseket.

Blog / Gazdahely

Időszerű MÁKos teendők – avagy ideje ránézni az ügyfélkapunkra

2019. szeptember 3.

A nyár vége felé célszerű ismét gyakrabban ránézni az ügyfélkapujára minden gazdálkodónak. Kezdenek landolni a MÁK-os értesítések tárhelyünkön, például azzal a felszólítással, hogy 10 napon belül igazoljuk a jogszerű földhasználatot.

Agrárhírek / Agrártámogatások

Újra támogatják az amerikai szőlőkabóca elleni védekezést

2019. június 19.

A tárgyévben csak egy kifizetési kérelem nyújtható be, amiben a növényegészségügyi megelőzés és a növényegészségügyi felszámolás támogatása együttesen is igényelhető.

Agrárhírek / Szőlő-Bor

Új borpiaci intézkedéseket vezet be a minisztérium

2019. május 31.

Idén a tárca zöldszüreti és borlepárlási támogatási programot indít, és olyan intézkedéseket vezet be, amelyek a minőségi szint emelését célozzák.

Agrárhírek / Agrártámogatások

Segítség fellebbezéshez

2019. április 26.

A Magyar Államkincstár közleményben jelentette meg a fellebbezés előterjesztését megkönnyítő nyomtatványát, amely a jogban kevésbé jártas gazdálkodóknak is nagy segítséget jelent.

Agrárhírek / Agrártámogatások

Jövő keddtől lehet benyújtani az egységes támogatási kérelmeket

2019. április 4.

A szankciómentes kérelembeadásra 2019. április 9. és 2019. május 15. közötti időszak áll rendelkezésre.

Agrárhírek / Agrártámogatások

Kifizetési kérelem benyújtási határidő közeleg a méhészeknek

2019. március 21.

A jóváhagyott, vagy részben jóváhagyott kifizetési kérelem esetében a méhész-gazdálkodónak a támogatott vényköteles és nem vényköteles gyógyszerek, illetve a gyógyhatású készítmények teljes csomagolóanyagát legalább 2019. október 15-éig meg kell őriznie.

Agrárhírek / Agrártámogatások

Nincs veszve semmi kifizetés igénylés elutasítása esetén

2018. december 3.

Ha azt észlelik, hogy a hiánypótlási felhívásban foglaltaknak akár csak részben nem tudnak (határidőben) eleget tenni, vegyék fontolóra a hiányos kérelem visszavonása mellett a kifizetési igénylés megfelelő adattartalommal történő ismételt benyújtását.

Agrárhírek / Agrártámogatások

Frissült a kifizetett támogatásokat beazonosító GIRO-kódlista

2018. november 28.

A betűk után következő első három számjegyből álló kódot kikeresve a táblázatból megtalálható az utalt támogatási összeg jogcíme.

Agrárhírek / Agrárközélet

Biztosítási szerződés is szükséges a kárenyhítő juttatás igényléséhez

2018. november 16.

A kárenyhítő juttatás összege legfeljebb a hozamérték-csökkenés 80%-áig terjedhet, amennyiben a károsult gazda rendelkezik megfelelő mezőgazdasági biztosítással.