Címke: Vidékfejlesztési Program

Vidékfejlesztési Program

A Vidékfejlesztési Program 2014-2020 (röviden: VP) az Európai Parlament és a Tanács az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) nyújtandó vidékfejlesztési támogatásról szóló 1305/2013 (2013. december 17.) rendelete 6. cikkének (2) bekezdésével összhangban Magyarország teljes területére vonatkozik. A magyar VP legfontosabb célkitűzései: vidéki munkahelyek megőrzése, fejlesztése; kisebb gazdaságok differenciált segítése; versenyképesség, termelési és jövedelembiztonság; erőforrás-hatékonyság és környezetkímélő gazdálkodás; korszerű tudásbővítés, tudástranszfer és innováció; területi kiegyenlítés és fókuszálás; vidéki települések erőforrás-hatékony működése (helyi alapanyagok, szolgáltatások, megújuló erőforrások és együttműködések); plusz 2 tematikus alprogram támogatása: Rövid Ellátási Lánc (REL) és Fiatal Gazda (FIG). Többféle támogatási konstrukcióra pályázhatnak a mezőgazdasági gazdálkodók, erdőgazdálkodók, élelmiszeripari vállalkozások (agrártermékek elsődleges feldolgozói), önkormányzatok, vidéken élők, vidéken telephellyel rendelkező, nem agrárgazdasággal foglalkozó mikro-, kis- és középvállalkozások. A KAP hazai keretéből a Vidékfejlesztési Programban rendelkezésre álló teljes forrás  a 2014-2020 időszakra 1295 milliárd forint. A Vidékfejlesztési Program aktuális pályázati lehetőségeiről az Agrofórum Online Agrártámogatások rovatából tájékozódhat.

Kapcsolódó címkék

Európai Unióeurópai uniós forrásokKaposvári Állattenyésztési NapokKaposvári Egyetemőszi káposztarepceforgókapaKaposszekcsői Mezőgazdasági Zrt.káposztafejes káposztakelkáposztarugóskapahagyma káposztafélékKAPvöröskáposztakis káposztalégykáposzta-bagolylepkekáposztamolykáposztalégykaparendszerkáposzta peronoszpórafejeskáposztakáposzta poloskakáposztafélékvörös káposztaKapj rákerti kapaCsülökápoláskáposzta gyomírtásakáposztarepcekapacitásbővítéskáposztalepkekáposztarepce hibridgazdasági kapcsolatokkáposztatermelésCégkapuKaposvárkapszaicinsorközművelő kapaKaprabogárKapszaicinoidtermeltetési kapcsolatokŐszi káposztareprceKáposztabolhabirkapörköltStart-munkaprogramkapacitáskapásnövényekKAP-reformkapacitásnöveléstárolókapacitásAgrárminisztériumagrártámogatásközvetlen agrártámogatáspályázatZöld Forrás pályázatpályázatíróFenntartható Agráriumért ösztöndíjpályázatpályázati felhívásCLAAS Stiftung pályázatvidékfejlesztési pályázatokborászati pályázatinnovációagrár innovációs csoportMagyar Innovációs SzövetségInnovációs és Technológiai Minisztériumagrárinnovációs operatív csoportAgrárinnovációs CentrumNemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs HivatalNemzeti Agrárkutatási és Innovációs KözpontagrárinnovációGazdasági és Innovációs Operatív ProgramFajtakísérleti Innovációs Tanácsfiatal gazdafiatal gazda támogatásFiatal Gazda KonferenciaFiatal Gazdák Magyarországi Szövetségefiatal gazdálkodó
Agrárhírek / Agrártámogatások

Csaknem 212 milliárd forint előleget kaptak a gazdálkodók

2019. december 3.

A Magyar Államkincstár 2019. október 16. és november 30. között közel 212 milliárd forint támogatást fizetett ki a gazdálkodók számára.

Agrárhírek / Állattenyésztés

Eddig 34 milliárd forint támogatást kapott a húsfeldolgozó ágazat a Vidékfejlesztési Programból

2019. november 29.

A magyar agráriumnak a versenyképesség fokozása és a beruházások ösztönzése a legfontosabb célkitűzése, ami a technológia modernizálása nélkül elképzelhetetlen.

Agrárhírek / Agrárközélet

Több mint 550 hektár új erdőt telepítenek az állami erdőgazdálkodások

2019. november 21.

Az Agrárminisztérium a novemberben indított programmal szeretné ráirányítani a közvélemény figyelmét a hazánkban zajló erdősítésekre, a meglévő erdők minőségi fenntartására, az erdőgazdálkodás gazdasági, és a klímavédelem társadalmi fontosságára.

Agrárhírek / Agrártámogatások

Jövő szerdától indul az agrártámogatások előlegfizetése

2019. október 11.

A 2019. évi területalapú támogatás összege várhatóan 75 ezer forint lesz hektáronként.

Agrárhírek / Agrárközélet

Visegrádi Együttműködés: a Közös Agrárpolitika volt a fő téma Prágában

2019. október 6.

A V4 agrárminiszteri találkozó tovább erősítette a térség országainak politikai és szakmai együttműködését az európai szakpolitikák alakításában.

Agrárhírek / Agrárközélet

VP: 70 milliárd forint élelmiszeriparra és borászatra

2019. szeptember 12.

Mintegy 70 milliárd forint támogatásban részesülhetnek idén az élelmiszeripari vállalkozások és borászatok a vidékfejlesztési programban (vp) - mondta Nagy István agrárminiszter.

Agrárhírek / Agrárközélet

OTP Agrár: új konstrukcióval segítik a gazdákat

2019. augusztus 30.

Az agrárium tartós fejlődésének, jövedelmezősége növekedésének alapfeltétele a termelékenység javulása, ennek kialakításában pedig kulcsfontosságú szerepet játszik az elmúlt években felpörgött agrárhitelezés.

Agrárhírek / Agrártámogatások

Fontos a tápanyaggazdálkodási-terv a vidékfejlesztési támogatásoknál

2019. augusztus 10.

A kötelezettségen túl is fontos elem a gazdálkodásban talajaink ismerete, hiszen a talajvizsgálatok költségei többszörösen megtérülnek.

Agrárhírek / Agrárközélet

Kulcskérdés a vízkészletek megőrzése és fejlesztése

2019. június 19.

Az országban 111 ezer hektárt öntöznek, jelenleg a művelt mezőgazdasági területek 1,7 százalékán folyik öntözéses gazdálkodás, az öntözött területek 80 százaléka szántóföldi művelés alatt áll.

Agrárhírek / Agrártámogatások

Idáig 435,7 milliárd forintot fizettek ki a Vidékfejlesztési Programban

2019. június 18.

A legjelentősebb tétel az agrár-környezetgazdálkodási kifizetéseké, amelyek már csaknem 58 százalékban teljesültek, meghaladva a 118 milliárd forintot.