Címke: Agrártámogatás

agrártámogatás

Hazánk az Európai Unióhoz való 2004. évi csatlakozással részese lett a Közös Agrárpolitikának (KAP), mellyel jelentős támogatási források nyíltak meg agrár- és vidékfejlesztési célokra. A KAP hazai keretéből a Vidékfejlesztési Programban rendelkezésre álló teljes összeg a 2014-2020 időszakra 1295 milliárd forint. A agrár és vidékfejlesztési forrásokkal való gazdálkodásért és a támogatások felhasználásának ellenőrzéséért felelős hazai szervezet a Magyar Államkincstár. A különböző támogatási lehetőségekről, az aktuális pályázati tennivalókról az Agrofórum Online Agrártámogatások rovatából tájékozódhat.

Agrárhírek / Növénytermesztés

Támogatási feltétel a minimumkövetelmények betartása

2019. június 27.

A jogszabályok alapján a területhez kötődő közvetlen és egyes vidékfejlesztési támogatásoknál is jogosultsági feltétel – azaz a támogatás nyújtásának alapja – a területeken az ún. minimumkövetelmények betartása (MINK), melyeket hazai viszonylatban a 10/2015 (III.13.) FM rendelet 2. §-a foglalja magába.

Agrárhírek / Agrártámogatások

A birtokon tartási kötelezettség főbb előírásai

2019. május 31.

Elhullott, leölt, valamint selejtezett állat esetében a birtokon tartási feltétel teljesül, amennyiben kérelmező a kiesett egyedet a kieséstől számított hatvan napon belül a támogatási feltételeknek megfelelő egyeddel, saját költségére pótolja.

Blog / Agrárközösség

Mérföldkő az ökológiai pályázat kibővítése

2019. május 29.

Az ökológiai gazdálkodás ma világszerte a legdinamikusabban fejlődő mezőgazdasági ágazat, köszönhetően az újabb pályázati kiírásnak és a kedvező Agrárminisztériumi döntésnek is. Azonban még így is gyorsabb a fogyasztók bioélelmiszerek iránti igénye, mint az ökoterületek növekedési üteme. Tavaly írtak ki egy új ökológiai pályázatot, amelynek keretéből több hazai gazdálkodó plusz forrást nyert.

Agrárhírek / Agrárközélet

Nemzetgazdasági érdek az agrárium fejlődése

2019. május 8.

Az uniós pályázatokon forrást nyert gazdálkodók a beruházásaik zömét várhatóan az idén valósítják meg, ami további szemmel látható eredményeket mutat majd a mezőgazdaságban

Agrárhírek / Agrárközélet

A fűszerpaprika-termelők ismét igényelhetik a csekély összegű támogatást

2019. május 3.

A támogatás összegét a kérelmező rendelkezésére álló szabad mezőgazdasági csekély összegű (de minimis) keret figyelembevételével határozza meg a Kincstár.

Agrárhírek / Agrártámogatások

Fiatal gazdák figyelem, újabb határidő közeleg!

2019. május 3.

Ezúttal a 2012-ben induló nyertes fiataloknak van fontos kötelezettségük!

Agrárhírek / Agrárközélet

Gazdapetíció: két héttel tovább gyűjtik az aláírásokat

2019. május 1.

A vártnál nagyobb érdeklődés miatt két héttel tovább, 2019. május 17-ig lehet csatlakozni a magyar gazdák petíciójához.

Agrárhírek / Agrártámogatások

Az agrártámogatási forma mindenki számára fontos

2019. április 30.

A magyar kormány leghatározottabban visszautasítja a gazdáknak járó uniós vidékfejlesztési források csökkentését, a nekik szánt pénzből más célok finanszírozását.

Agrárhírek / Agrártámogatások

Segítség fellebbezéshez

2019. április 26.

A Magyar Államkincstár közleményben jelentette meg a fellebbezés előterjesztését megkönnyítő nyomtatványát, amely a jogban kevésbé jártas gazdálkodóknak is nagy segítséget jelent.

Szakcikkek / Életmód

Bulgária: folyékony arany és rózsaszín álmok

2019. április 19.

Az Agrofórumnak – az Európai Unió jóvoltából – lehetősége volt arra, hogy betekintést nyerjen a bolgár mezőgazdaságba, illetve abba, hogyan hasznosulnak ott a támogatások.