A növényvédelem a kórokozók, a kártevők és a gyomnövények elleni védekezés a növénykultúrákban. A károsítók elleni védekezési eljárásokat oly módon szükséges alkalmazni, hogy a fogyasztásra kerülő élelmiszerek fogyaszthatósága teljesen biztonságos legyen és a beavatkozás ne szennyezze a környezetet. A védekezési eljárás lehet: kémiai, biológiai, mechanikai, agrotechnikai. Ezen kívül a nemesítés is a növényvédelem egyik eszköze. Komplex, integrált növényvédelem során a biológiai, biotechnológiai, kémiai, termesztési intézkedések ésszerű alkalmazása a cél. Az Agrofórum Online szakportálon, a Növényvédelmi előrejelzés rovatunkban és a Szakcikkeink között hasznos információkat talál a növényvédelemmel kapcsolatban. A Szaktanácsadás rovatunkban pedig Ön is felteheti növényvédelemmel kapcsolatos kérdését, melyet elismert szakemberek fognak megválszolni.
2015. május 6.
A napraforgótermesztés színvonalának emelkedése révén e növény országos termésátlaga kb. 60 %-kal magasabb, mint 20 évvel ezelőtt volt.
2015. május 6.
Hogyan lehet egészséges, ezáltal nagy termést biztosító kalászos növényállományt létrehozni?
2015. május 4.
Békés megye déli részén, a Békés-Csanádi löszháttal kapcsolt területeken a mezei hörcsög egyedszáma az őszi kalászos kultúrákban elérte a küszöbértéket.
2015. április 28.
A razzia eredményeképp nem kevesebb, mint 4,5 tonna termék lefoglalását rendelte el a hatóság.
2015. április 8.
Az egyesület eddig összesen 80 őzet – 43 sutát, 37 bakot és 10 nyulat – talált dögön, igen komoly kárral számolnak.
2015. március 30.
Amikor ez a cikk az Olvasó elé kerül, már pontosabban látjuk, hogy milyen nehézségekkel, fenyegetésekkel kell szembenéznünk az idei évben a kalászos gabonák termesztése során.
2015. március 25.
Az őszi búzában az enyhe tél miatt nagy mennyiségben teleltek át a sárgarozsda fertőzést okozó szaporító képletei is.
2015. március 23.
A Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara tájékoztatója a növényvédelmi munkáknál használható egyéni védőeszközökről.
2015. március 20.
Bemutatjuk az új termékek technológiai előírásait, és felhívjuk a figyelmet a régebbi szerek felhasználásában bekövetkezett változásokra is.