Vegán vagy? Jön a nyomtatott steak

Túl sok húst fogyasztunk, pedig növényi étrenddel nemcsak egészségesebben élünk, hanem a túlnépesedett föld élelmezési problémáin is enyhítünk.

2018. december 9. 05:48

Igyunk finom magyar söröket advent idején is!

A hazai sörpiacon a 2018. évi előrejelzések alapján a tavalyihoz hasonlóan alakul majd a forgalom, 2017-ben 6,2 millió hektoliter sör fogyott.

2018. december 8. 03:36

Melyek az élelmiszer-biztonság kritikus pontjai? - Tények és hiedelmek

Nagy kárt okoznak azok a média- és internetforrások, melyek azt hirdetik egy-egy élelmiszerről, hogy egészéges, és nem teszik hozzá, hogy egy élelmiszer nem lehet egészséges, kizárólag a biztonságos élelmiszereken alapuló, változatos táplálkozás lehet egészséges.

2018. december 6. 09:15

Hatalmas bővítésbe kezd a Borsodi Sörgyár - Több árpára lesz szükségük?

A Borsodi Sörgyár Kft. értékesítése az idén a piaci átlag felett bővült, árbevétele, várhatóan a tavalyihoz hasonlóan, 10 százalékkal emelkedik.

2018. december 3. 06:29

Új cégek csatlakoztak a Hazai alapanyagok a magyar menzán programhoz

A program bővülése azt mutatja, hogy a szolgáltatási ág piaci szereplői magukévá tették a kormány célkitűzését, hogy a közétkeztetést jó minőségű, biztonságos hazai alapanyagokkal kell ellátni.

2018. december 2. 12:09

Borválasztás az ünnepi asztalra

A borfogyasztás egy több érzékszervet érintő élmény, hiszen a poharak csengése, a boron átszűrődő gyertyafény vagy a beszélgetés közben elhangzó történetek is részeivé válnak. Nehéz tehát egy borral kapcsolatos élményt újrateremteni. Alapvetően a karácsonyi ünnepi asztalnál az ételhez célszerű a bort választani. A Szerző az ünnepi asztal minden fogásához a halászlétől a süteményekig segít a borválasztásban.

2018. december 1. 07:22

Így vásárolj tűzifát - Hasznos tippek a téli tüzelő beszerzéséhez

Egyáltalán nem mindegy, hogy mikor, hol, kitől és milyen tűzifát vásárolunk, és persze az sem, hogy mennyiért. A tűzifa ugyanis hiánycikk.

2018. november 29. 10:18

A jövő steakje moszatból, rizsből és borsóból készül

A kísérletek egyik célja a fenntartható fejlődés. Mivel a húsok iránti igény folyamatosan nő, így az állattartás és a hússzállítás során kibocsátott gázoké is. Ezek a termékek fenntarthatóság szempontjából kifejezetten negatív példák, és Giuseppe Scionti nem véletlenül helyettesíti őket borsóból és rizsből kinyert fehérjékkel, aminosavakkal.

2018. november 29. 05:33

Édes sikerek - Díjnyertes magyar csokoládék

A magyar kézműves csokoládé manufaktúrák az elmúlt 5 évben folyamatosan a dobogóra állhattak, miközben az idei versenyen a volt szocialista országok közül egyedül Szlovákia tudott 2 bronzérmet szerezni.

2018. november 29. 03:33

A luxemburgi világbajnokságon szerepel a magyar nemzeti szakács és cukrász válogatott

Öt napon keresztül folyamatosan mutatkoznak be a nemzeti és nemzeti junior válogatottak, akik speciális, erre az alkalomra létrehozott üvegfalú versenykonyhákban készítik el 6 óra alatt a nemzetüket is megjelenítő 3 fogásos fine dining menüsorukat, még pedig 110 főre.

2018. november 27. 03:37