22℃ 15℃
július 18. Szömér, Frigyes, Milla, Hedvig, Mirkó

A tojáshéj 15 felhasználási módja az otthonunkban és a kertünkben

2023. március 5. 06:36

A tojáshéj több annál, mint hogy csupán a benne lévő tápláló tojássárgája és tojásfehérje hasznos „tárolóedénye” legyen.

Ezért érdemes babért ültetni!

2023. február 22. 05:37

Bár igen lassú növekedésű a babér, ha megszereti a helyét, akkor szép bokor lesz belőle. De emellett sok más értéke is van a babérnak!

Így készül a gyógynövényes füstölő házilag

2023. február 20. 05:36

Lássuk, hogy hogyan lehet házilag füstölőt készíteni, méghozzá gyógynövényekből!

A csípős paprika csodálatos gyógyhatása

2023. február 19. 05:38

A csípős paprikáknak számos jótékony hatása ismert már, és rengeteg kutatást végeztek a kapszaicinnel ennek tudományos alátámasztására.

Mennyibe kerül, milyen ételhez javasolt – ezeket is figyelembe veszik a rögös túrót vásárolók

2023. február 15. 11:22

A Tej Terméktanács megbízásából a Trend International Market Research Kft. végezte el a ’Rögös túró, mint minőségrendszer ismertsége Magyarországon” című kutatást.

Galagonya: a szív jótevője és értékes dísznövény

2023. február 12. 07:37

A galagonya a rózsafélék családjának egyik nemzetsége, az ide tartozó növényeknek kiváló gyógyhatásuk miatt nem csak a díszértékük jelentős.

A petrezselyem nem csak a konyhában fontos növényünk

2023. február 8. 05:36

A petrezselyem, mint konyhakerti növény mindenki számára ismert. De mi más értéke is lehet még a petrezselyemnek?

Citrusok nyomában: a petitgraintől az édesnarancsig

2023. február 6. 05:37

Most a citrusfélékről lesz szó, hogy melyik elnevezés mit is takar, és honnan ismerhetjük fel a különböző növényeket?

Kiváló italokkal neveztek a Kárpát-medence legnagyobb pálinkaversenyére

2023. február 5. 15:28

A magyar pálinka kivívta magának a sikereket, nem véletlen, hogy az egyes számú hungarikumként tartjuk számon.

Zsírcsökkentett, fehérjékben gazdag húskészítmények fejlesztésébe kezdtek Debrecenben

2023. február 2. 15:02

Egészséges, életkorspecifikus, zsírcsökkentett, rostban és fehérjében gazdag húskészítmények kidolgozásába kezd a Gulyás és Társa Kft. konzorciumi partnerségben a Debreceni Egyetemmel - jelentették be a három éves projekt nyitórendezvényén csütörtökön.