2021. augusztus 23. 08:39
A tésztafogyasztás hazánk gasztrokultúrájában is meghatározó. A világban Olaszországban a legmagasabb az egy főre jutó száraztészta fogyasztás, Magyarország a 15. helyen van 7,1 kg/fővel.
2021. augusztus 22. 09:36
Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság a többi nemzeti park igazgatósághoz hasonlóan arra törekszik, hogy minél komplexebb, négy évszakos programkínálattal várja vendégeit.
2021. július 31. 06:52
Több, mint 130 000 dollárért kelt el az a 18. századi Bourbon Old Ingledew Whiskey, amelyet a világ legöregebb ismert párlataként tartanak számon ebben a kategóriában. Pontosan 137 500 dollárt fizettek érte a Skinner Auctioneers’ June Rare Spirits online aukcióján.
2021. július 29. 05:26
A skót whiskygyártó, a Glenfiddich egy fenntarthatósági kezdeményezés részeként megkezdte szállító teherautóinak átalakítását, hogy alacsony kibocsátású biogázzal is működjenek, melyhez a saját whisky-desztillációs folyamatból származó hulladékokot használnak fel.
2021. július 27. 07:37
A burgonyafehérje egy új növényi eredetű fehérjetermék, amely a burgonyakeményítő gyártása során keletkező melléktermékből állítható elő, így kedvező fenntarthatósági paraméterekkel rendelkezik.
2021. július 25. 11:50
Koroknai Editnél, a Kortaportán jártunk…
2021. július 15. 05:25
Az Európai Unióban egyre növekszik az ökológiai gazdálkodásból származó termékek fogyasztása, miközben az ilyen árucikkek behozatali mértéke 2019 és 2020 között kissé csökkent.
2021. július 14. 09:27
Az édesítőszerként, kedvelt finomságként mindenki által ismert méz új oldalát mutatta be Baranyai Edina, a Debreceni Egyetem Szervetlen és Analitikai Kémiai Tanszékének adjunktusa a Magyar Tudományos Akadémia által meghirdetett Környezetvédelmi Tudományos Ifjúsági Pályadíj egyik idei nyertes pályamunkájában. Mint az kutatásaiból kiderült, a méz rendkívül jól konzerválja a belé zárt összetevőket, afféle időkapszulaként használható a térség éghajlati, környezetszennyezési múltjának feltárásához.
2021. június 27. 10:38
A fermentálást konyhatechnológiailag úgy határozhatjuk meg, mint szerves anyagok mikroorganizmusok segítségével, kontrollált körülmények között történő bontása/erjesztése.
2021. június 13. 08:36
Az ok, amiért ennek az egyébként hétköznapi alapanyagnak a fogyasztására irányul jelenleg a figyelem, kettős: egyrészt a nem elégszer hangsúlyozható élelmiszer-pazarlás visszaszorításának igénye, másrészt a vegetáriánusok körében a hús pótlása.