2021. május 18. 06:36
A Wageningen University & Research (WUR) évek óta kutatja a zöld városok hatásait. Sok egyéb pozitív hatása mellett a városi növénytelepítés javítja a környezeti feltételeket, miközben elősegíti a biológiai sokféleség gyarapodását.
2021. május 16. 04:38
A termékvédelem egyik módszere olyan bevonatok alkalmazása, amelyek hosszabb távon megakadályozzák a vízveszteséget, és lassítják a betakarítást követő bomlási folyamatokat, így meghosszabbítják a termékek eltarthatóságát.
2021. május 4. 04:47
A „Nagykunsági szilvapálinka” nemzetközi viszonylatban is elismert termék, az exportértékesítés területe széles, Romániától Kanadáig terjed.
2021. május 1. 04:36
Van-e élet hús nélkül, vagyis létezik-e a hús nélküli töltött káposzta. Azt gondolom, nem árulok el titkot, ha azt mondom van. Lássunk néhány ínycsiklandozó receptet!
2021. április 29. 11:45
Elnyerte az Inno d’Or – Év Innovációja 2021 díjat vegán termékcsaládjával a Pápai Hús. A cég a nagy hazai húsipari társaságok közül egyedüliként vágott bele a vegán gyártásba, és sorozatban fejleszti ki az újabb és újabb húsmentes termékeit.
2021. április 29. 08:38
A hazai faunában sajnos jelentős károkat tudnak tenni, ha nagyon elszaporodnánk. Emiatt kiemelten fontos, hogy ha valaki mosómedvével találkozik, értesítse a helyi természetvédelmi hatóságot, vadásztársaságot, állatkerteket vagy vadasparkokat.
2021. április 27. 05:47
Kína a legnagyobb teatermesztő ország a Földön, India a második, a harmadik helyet pedig Kenya szerezte meg a rangsorban.
2021. április 19. 14:13
A kora tavaszi gombák közül a cseh kucsmagomba az egyik leggyakrabban szedett és talán a legkönnyebben felismerhető gombák egyike. Nézzük, hogy hol és mikor érdemes kucsmagombát gyűjteni!
2021. április 17. 06:03
Brazília a legnagyobb kávétermesztő ország a Földön, Vietnám a második, a harmadik helyet pedig Kolumbia szerezte meg a rangsorban.
2021. április 16. 05:33
Az intenzív márványos szerkezet és az abszolút gyengédség jellemzi a japán wagyu marhahúst, amelynek különleges változatát hóban érlelik.