2021. április 15. 08:37
Folytatjuk utunkat a töltött káposzta körül, és ellátogatunk ezúttal egy-egy jó receptért Borsodba, a Hajdúságba és végezetül, de korántsem utolsó sorban Kolozs megyébe.
2021. április 15. 05:02
A francia Ynsect megállapodott a holland Protifarm cég felvásárlásáról - közölte az állati takarmányokhoz ehető rovarokat szállító francia cég.
2021. április 10. 03:36
Itt az idő, teret kell szentelnünk annak az ételnek, amely idehaza nem is egyszerűen csak egy étel, hiszen sokan a nemzeti öndefiníciónk egyik alappilléreként is tekintenek rá: a töltött káposztának.
2021. április 4. 11:32
Mai napig emlékszem az első találkozásunkra. Egy barátnőm édesanyja hozta Miskolcról, ezt az addig ismeretlen ételt. Érdeklődésemre pedig, hogy mégis ez mi, a világ legtermészetesebb hangján a következőt válaszolta: ez bizony sárgatúró.
2021. április 1. 06:36
Képzelt állati interjúnkban Ritát és Csabit, a Vadaspark lakóit kértük meg, hogy meséljenek hiúzos szokásaikról.
2021. április 1. 05:39
A növényi alternatívák gyors növekedése azzal jár, hogy a hagyományos hús fogyasztása csökkenni kezd majd a jövőben.
2021. március 30. 09:42
Csupa csoki, mennyei ízek és formák – a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Csokoládé-, kávé-, teakészítő mester képzésének hallgatói bepillantást nyerhetnek a cukrászok körében is unikálisnak számító csokoládé artisztika kulisszatitkaiba. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének együttműködésével megvalósuló képzést többek között az erősödő piaci igények hívták életre, melyhez a résztvevők szakmai tudása mellett elengedhetetlen a kézügyességük, a kitartás és a megfelelő koncentráció.
2021. március 27. 13:13
Az élelmiszer tartósításának a kialakulása egyidősnek tekinthető az emberiség történetével. Hagyományos értelemben véve az „ősi” tartósító eljárások közé sorolhatjuk a szárítást, az aszalást, a besűrítést, a füstölést, a sózást, a savanyítást, az erjesztést vagy akár a természetes hűtést is.
2021. március 26. 06:33
Jelentősen zsugorodnak az Egyesült Államok kávékészletei, a nagykereskedelmi árak pedig kezdenek elszállni ennek következtében.
2021. március 23. 04:33
Egy új bajor kutatási projekt célja annak kiderítése, hogyan lehetne javítani a sült krumpli minőségén.