A Salmonella baktérium lehet a klímaváltozás egyik nyertese

2024. szeptember 6. 13:10

A meleg és a pára nemcsak a növénybetegségeknek kedvez, hanem a nyomukban elszaporodó Salmonellának is, amely a nyers zöldségekkel fertőz.

A koca kondíciójának objektív értékelése a termelékenység alapja

2024. szeptember 6. 11:10

A kocák megfelelő kondíciójának biztosítása kritikus fontosságú – nemcsak a kocák egészsége és jóléte, hanem a gazdaság jövedelmezősége szempontjából is.

Véget ért a rali a búza piacán?

2024. szeptember 6. 07:40

Európában a malmi búza, a kukorica és a takarmánybúza kurzusa is mínuszban zárt, ám a repce drágult.

Fordított tájkép alakult ki a Balaton-felvidéken – ezt most díjazták is

2024. szeptember 5. 13:10

Talán kevesek számára ismert az, hogy földtörténeti léptékben mérve nem is olyan régen hazánkban is aktív vulkánok működtek.

A megvalósult integráció: sertéstenyésztés családi tulajdonban

2024. szeptember 5. 09:40

A dániai Troldgaarden gazdaságban a takarmánytól a késztermékig minden helyben, az állatjóléti szempontok figyelembevételével történik.

Így tartósítsa a terményt befőzőedényben

2024. szeptember 5. 08:10

Szeretné a kertben megtermelt, friss terményt az elkövetkező hideg hónapokban is élvezni? Érdemes a vízfürdőben tartósítást kipróbálni.

Szabadesésben a repce ára

2024. szeptember 5. 07:40

Európában a malmi búza, a kukorica és a takarmánybúza kurzusa is pluszban zárt, ám a repce itt is olcsóbb lett.

Kisebb lehet a globális búzatermés a gyenge francia adatok miatt

2024. szeptember 4. 15:40

A havi frissítésű gabonapiaci jelentésben 799 millió tonnára prognosztizálták a globális búzatermelést, ami alacsonyabb a korábbi 801 milliós előrejelzésnél.

10 kreatív ötlet, baromfitartóknak

2024. szeptember 4. 14:40

Egy baromfiól és -udvar kisebb kertekben is elfér. Hogy ne kelljen rá sokat költeni, mutatunk néhány megoldást, amely bárhol kivitelezhető.

Havi 6000 forintot költenek sajtra a magyarok, a trappista a kedvenc

2024. szeptember 4. 13:10

A sajtfélék közül a trappista ismertsége 95 százalékos, a sajt típusok közül a füstölt, a tömlős, a lapka, a félkemény sajt és a sajtkrém áll az élen.