2020. október 30. 11:11
Egyre többen tudják: a pálinkát nem hűtve kell fogyasztani. De milyen pohárból kínáljuk? Milyen a jó pálinka? Mi a különbség az almatermésűek és a csonthéjasok ízvilága közt?
2020. október 15. 12:53
A Jövő Borásza Ösztöndíjra november 15-ig adhatnak be pályázatot négy egyetem szőlész-borász hallgatói. Az ösztöndíjprogram keretein belül a pályáztató 1.000.000 Forintot biztosít külföldi szüreti gyakorlatra a nyertes pályázónak.
2020. október 12. 14:02
Több mint 80 borászat mintegy 150 tételét kóstolhatják meg az érdeklődők az Olaszrizling Október Nagykóstolón október 17-én a Corinthia Hotel Budapestben.
2020. október 12. 13:54
Három kategóriában hirdették ki Magyarország legszebb szólóbirtokait - közölte a versenyt szervező Bor és Piac szaklap főszerkesztője.
2020. szeptember 30. 08:18
Az amerikai médiában közvetített riportok tanúsága szerint többen azon gondolkodnak, hogy végleg elköltöznek a vidékről.
2020. szeptember 27. 14:17
Sok lehetőség rejlik az idei szőlőben, könnyedebb és testes vörösborokat is lehet készíteni belőlük.
2020. szeptember 17. 13:52
Egy Champion, három arany és három ezüst díjat nyert a Lidl Magyarország a 21. VinAgora Nemzetközi Borversenyen. Az áruházlánc a 2019-es gazdasági évben több mint 23,7 millió palack bort értékesített a hazai és külpiacokon egyaránt, mellyel megőrizte, sőt tovább növelte piaci részesedését, így a teljes magyar palackos borexport közel 30 százalékát tudhatja magáénak.
2020. szeptember 15. 08:17
Megszületett a hivatalos Facebook és Instagram oldal Wines of Hungary - Personally név alatt.
2020. szeptember 4. 08:16
Sikeres a tízmilliárdos szőlő-bor ágazati válságkezelő program, amit jól mutat, hogy egyensúlyközeli állapot alakult ki a kínálati és keresleti oldalon.
2020. augusztus 25. 10:02
Villány jellegzetessége a kékoportó, amelyet mintegy 330 hektáron termesztenek, ebből a kedvező időjárásnak köszönhetően jó évjáratú bor lesz az idén, a gazdák a mennyiség és a minőség tekintetében is bizakodók.