A csillagfürtfajok gyomirtása

A csillagfürt a legtöbb N-t köti meg, ezt a tápanyagbőséget nemcsak az utónövények is nagyon kedvelik.

2018. december 2. 03:33

A borsó gyomirtása

Az összeállításban a különböző hüvelyes növények termesztésekor alkalmazható gyomirtási módszerekről olvashatnak.

2018. november 21. 09:37

A lencse gyomirtása

Az összeállításban a különböző hüvelyes növények termesztésekor alkalmazható gyomirtási módszerekről olvashatnak.

2018. november 12. 11:36

Hüvelyesek gyomirtásának lehetőségei

Ebben a családban számos kultúrnövényünk is megtalálható, melyek termesztése régi korokra nyúlik vissza, a gabonafélékhez hasonlóan a legősibb élelmiszer- és takarmánynövényeink közé tartoznak, nagy termesztési hagyományuk van. Az összeállításban a különböző hüvelyes növények termesztésekor alkalmazható gyomirtási módszerekről olvashatnak.

2018. november 9. 06:36

A napraforgó gyomirtása – a gyomirtás eredményességét befolyásoló tényezők

A napraforgó hatékony gyomirtását, illetve a technológia megválasztását számos körülmény befolyásolja, ezt járjuk körbe.

2018. október 25. 09:59

A szója gyomirtásának meghatározó alapvetései

A szója gyomirtásának szükségessége nem kérdés, a feladat annak eldöntése, hogy mit és mikor, milyen dózisban és kombinációban használjunk az elérhető legnagyobb hozam elérése érdekében. A körültekintéssel elkészített terv és precíz kivitelezés szükségessége itt még inkább igaz, mint sok más kultúra esetében.

2018. október 20. 02:37

Figyelem, már megint egy egyszikű gyomnövény!

A figyelemfelhívó cikk egy újonnan felbukkanó gyomnövény, a vékony egércsenkesz könnyebb felismerését segíti, valamint a védekezésben eddig szerzett tapasztalatokat foglalja össze.

2018. október 19. 02:37

A kukorica gyomirtás aktuális kérdései

A kukorica gyommentesen tartására közel 140 készítmény, illetve számos kombináció áll rendelkezésre, mely arra enged következtetni, hogy a kukorica gyomirtása megoldott, viszonylag egyszerű feladat. Vagy mégsem?

2018. október 15. 18:47

Parlagfű elleni vizsgálatok levél alá történő permetezési technikával, napraforgóban

A levél alá történő permetezési technika régóta ismert, az 1960-1970-es években alkalmazták tág térállású kultúrákban az alapkezelések hibáinak korrigálására. Ennek, a csaknem elfeledett alkalmazási módnak az újraértelmezését a térinformatikával támogatott módszerek teszik lehetővé, melyek segítségével elkerülhetők a fitotoxikus káresetek.

2018. október 9. 14:41

A herbicid-rezisztens gyomnövények megjelenése és térhódítása Argentínában

Az argentin mezőgazdasági kutatást bemutató írásból kiderül, hogy a nagyarányú glifozát-használat és a no-till technológia alkalmazása miatt egyre nagyobb gondot okoznak a herbicid-rezisztens gyomnövények a dél-amerikai országban.

2018. október 7. 08:05