117 mázsa kukorica AGRO.bio baktériumkészítményekkel

2024. december 3. 12:10

Egy házaspár az AGRO.bio baktériumkészítményeinek köszönhetően ért el elképesztő terméseredményt kukoricából.

Ozmolitok: a növények eszközei a környezeti hatások ellen

2024. november 29. 10:10

A káros környezeti hatások közül az utóbbi években nálunk az aszály és (főleg gyümölcsben) a fagy okozza a legtöbb fejtörést a termelőknek.

Új lehetőség a gabonafélék nemesítésében

2024. november 27. 11:10

A búza genetikai sokfélesége a több évezredes szelekció során beszűkült, amely korlátozza a nemesítés sikerességét.

A KWS OLTENIO kilőtte a bal felső sarkot

2024. november 26. 11:10

Rendkívüli stressz- és aszálytűrését jól mutatja, hogy a nehéz körülmények között – 6 tonna alatti termőhelyeken – nem talált legyőzőre!

Napraforgótermesztés forgatás nélküli talajban

2024. november 25. 16:10

A legnagyobb különbséget a hagyományos, forgatásos művelésmódhoz (szántáshoz) képest a heterogénebb magágy jelenti.

Az Alföldön is lehet helye a szójának

2024. november 25. 15:10

A szója az alföldi területeken is beváltja a hozzá fűzött reményeket, legalábbis legutóbb készült gazdariportunkból ez derül ki.

Enyhíteni tudja a súlyos aszálykárokat az emelkedő légköri szén-dioxid-koncentráció?

2024. november 21. 12:40

Előrejelzések szerint a következő évtizedekben várhatóan a jelenleginél is több és intenzívebb aszályos időszakra számíthatunk majd számos mezőgazdasági szempontból kulcsfontosságú területen.

Korszakváltás küszöbén: 600–650 ezer hektárra fog csökkenni a szemes kukorica vetésterülete Magyarországon

2024. november 21. 08:10

Az EU déli tagállamai a kukoricánál stabilan magas hozamokkal dolgoznak. Kukoricát csak oda vetnek, ahol minden igényét ki tudják elégíteni.

Magyarország vetőmag-nemesítése méltóbb pályát érdemel

2024. november 19. 10:40

Az eddig bevált megközelítések helyébe új módszereket kell léptetnünk annak érdekében, hogy a vetőmag-nemesítésünk ismét megfelelő helyet foglalhasson el mind hazai, mind külföldi megközelítésben.

A kalászosok helye a növényi fehérjeforrások között

2024. november 14. 14:40

A növényi eredetű fehérjeforrások minőségének vizsgálatakor fontos figyelembe venni a fehérje biológiai hozzáférhetőségét és aminosav-összetételét is.