2024. december 3. 12:10
Egy házaspár az AGRO.bio baktériumkészítményeinek köszönhetően ért el elképesztő terméseredményt kukoricából.
2024. november 29. 10:10
A káros környezeti hatások közül az utóbbi években nálunk az aszály és (főleg gyümölcsben) a fagy okozza a legtöbb fejtörést a termelőknek.
2024. november 27. 11:10
A búza genetikai sokfélesége a több évezredes szelekció során beszűkült, amely korlátozza a nemesítés sikerességét.
2024. november 26. 11:10
Rendkívüli stressz- és aszálytűrését jól mutatja, hogy a nehéz körülmények között – 6 tonna alatti termőhelyeken – nem talált legyőzőre!
2024. november 25. 16:10
A legnagyobb különbséget a hagyományos, forgatásos művelésmódhoz (szántáshoz) képest a heterogénebb magágy jelenti.
2024. november 25. 15:10
A szója az alföldi területeken is beváltja a hozzá fűzött reményeket, legalábbis legutóbb készült gazdariportunkból ez derül ki.
2024. november 21. 12:40
Előrejelzések szerint a következő évtizedekben várhatóan a jelenleginél is több és intenzívebb aszályos időszakra számíthatunk majd számos mezőgazdasági szempontból kulcsfontosságú területen.
2024. november 21. 08:10
Az EU déli tagállamai a kukoricánál stabilan magas hozamokkal dolgoznak. Kukoricát csak oda vetnek, ahol minden igényét ki tudják elégíteni.
2024. november 19. 10:40
Az eddig bevált megközelítések helyébe új módszereket kell léptetnünk annak érdekében, hogy a vetőmag-nemesítésünk ismét megfelelő helyet foglalhasson el mind hazai, mind külföldi megközelítésben.
2024. november 14. 14:40
A növényi eredetű fehérjeforrások minőségének vizsgálatakor fontos figyelembe venni a fehérje biológiai hozzáférhetőségét és aminosav-összetételét is.