22℃ 10℃
április 21. Konrád, Zelmira, Anzelm

Hamuszürke szárkorhadás, a szemes cirok veszedelmes betegsége

2025. január 30. 09:40

Sok gazdálkodó még napjainkban is egyértelműen aszálykárnak véli a hamuszürke szártőkorhadás okozta károkat.

Itt a második hullám, újra kártevők támadják a repceállományokat

2025. január 29. 14:10

A repce szárának, levélnyeleinek belsejében károsító ormányosbogarak imágói már január folyamán érzékelik az időjárás melegebbre fordulását.

A mezei pocok még mindig problémát okoz

2025. január 28. 14:40

A mezeipocok-populáció mérete az idei év tavaszán összességében némileg kisebb, mint az elmúlt év első hónapjaiban.

A kukorica és az aflatoxin

2025. január 28. 07:10

Problémát jelent, hogy a növényállományt a mikotoxinokat termelő gyengültségi (diszpozíciós) kórokozók is jóval könnyebben támadták meg.

A gubacsokról, 1. rész – Bevezető, tudománytörténet, álgubacsok

2025. január 24. 13:10

A gubacsképződés folyamatai sok szempontból bonyolultak, részben feltáratlanok és sokszor ellentmondásosak.

Eltérő alapművelések és állománypermetezések hatása a kukorica növényegészségügyi állapotára

2025. január 23. 08:10

A mikotoxikózisokat előidéző mikrogombafajok főként a legyengült, sérült és stressz által sújtott növényeket támadják sikerrel.

Ismét megrendezi 37. Növényvédelmi Szakemberek Továbbképzését a KITE Zrt.

2025. január 21. 13:40

A résztvevők fórumokon kérdezhetnek és izgalmas kerekasztal-beszélgetéseken vehetnek részt, valamint szakértőkkel konzultálhatnak a legfontosabb kérdésekről.

Nemkívánatos dolgok a betárolt gabonában

2025. január 21. 07:10

Vannak olyan kórokozók a gabonákban, amelyek jelenléte életveszélyes helyzeteket okozhat a beszennyezett termény fogyasztása révén.

A raktárak túlélőművésze

2025. január 16. 14:40

Az amerikai kis lisztbogárnak évente több nemzedéke is fejlődhet és maguk a bogarak is hosszú életűek, akár egy évig is élhetnek.

Amit a gabona-lisztharmatról tudni érdemes

2025. január 16. 07:10

A lisztharmatgombák képesek akár 30-40%-os mértékben csökkenteni a termés mennyiségét, nagymértékű kártételnél a minőség is romlik.