Gépészet
Gépészet

A 2021-es Év Traktora: Massey Ferguson MF 8S.265 Dyna E-Power Exclusive

A 2021-es Év Traktora: Massey Ferguson MF 8S.265 Dyna E-Power Exclusive

Austro Diesel

A Massey Ferguson - az AGCO világmárkája - kitörő örömmel értesíti tisztelt Partnereit és a Gazdálkodókat, hogy az MF 8S.265 Dyna E-Power Exclusive típus lett a 2021-es Év Traktora díj győztese. Ezt a rendkívül nagyértékű díjat a december 18-án megtartott digitális, az Év Traktora díjátadó eseményen ítélte oda a gépnek a 26 különböző európai országból érkező szakmai zsűri.

“Mindenkit a Massey Fergusonnál hatalmas büszkeséggel tölt el, hogy az Év Traktora 2021 fődíját a mi termékünk kapta” – mondja Thierry Lhotte, a Massey Ferguson Európai és Közel-Keleti régió alelnöke. Az MF 8S szériával az volt a célunk, hogy új korszakot és lehetőségeket nyissunk, de nem csak a Massey Ferguson, hanem az egész traktorpiac és minden gazdálkodó számára”.

“Ez a kimagasló presztízsértékkel bíró díj elismeri a Massey Ferguson azon törekvéseit, hogy élenjáró, de rendkívül egyszerűen kezelhető traktorok új korszakát hozzuk el. Mindezek mellett nagy hangsúlyt fektettünk a gép tervezésekor a kezelői élményre, illetve arra is, hogy piacvezető okosfarm megoldásokat építsünk be a traktorokba a fenntartható jövő érdekében”.

Az Év Traktora 2021 díj az MF 8S éremgyűjteményének legújabb, de nem egyetlen tagja. Már maga az MF 8S bemutatója is aranyat nyert a “Digitális technológia legjobb felhasználása” kategóriában, illetve ezüstöt a “Legjobb B2B üzleti digitális rendezvény” kategóriában az olaszországi Év Legjobb Rendezvénye gálán. A traktorbemutató legnagyobb sikere a 2020-as Legjobb Rendezvény Világgálán érkezett el, amikor a “Digitális Bemutató”, illetve a “Legjobb B2B üzleti digitális bemutató” kategóriában is első helyet ért el. Ezzel pedig világszerte elismerték a Massey Ferguson 2018-ban megkezdett stratégiáját, miszerint a fizikai bemutatókkal egyenértékű színvonalúvá kell tenni a digitális premiereket is.

Díjnyertes technológia

Az MF 8S.265 Dyna E-Power Exclusive a zászlóshajója az MF 8S szériának. Maga a traktorcsalád négy típussal rendelkezik 205 és 265 lóerő teljesítmény között. Mindegyik típus további 20 lőerő rásegítéssel (boost) van ellátva az EPM motorvezérlésnek köszönhetően.

Az MF 8S szinte mindenben vadonatúj tervezési és műszaki megoldásokat hoz, mint például a motor, fülke, hajtómű, hajtáslánc, illetve a vadonatúj kezelőszervek és a gépek közti kommunikáció terén. Két különböző felszereltségi csomagban érhetők el a traktorok, amelyek mind kiváló ár/érték aránnyal rendelkeznek. Biztos lehet benne, hogy csak azért fizet, amire szüksége van!

A piacon egyedülálló megoldás a Protect-U dizájn, ami egy 24 cm-es rezgésgátló, hangszigetelő és hőelnyelő “rés” a motorháztető és a fülke között.

Piacvezető fülke

A négyoszlopos, egyedi tervezésű és megjelenésű fülke jelenleg a legcsendesebb a piacon (68 dB). A megdöntött, nagy felületű szélvédő kimagasló lábteret, illetve tökéletes kilátást biztosít előre. A kezelőszervek közül a Multipad nagy joystick, a hosszított kartámla, illetve a más eszközökkel kommunikálni képes, okosfarm csomag emelkedik ki.

A fülke egyik legújítóbb műszaki megoldása a vadonatúj MF vDisplay, jobb oldali fülkeoszlopra szerelt terminál. A klasszikus műszerfal megszűnik a kormány előtt, a teljes visszajelző rendszer és műszeregységek felkerülnek a vDisplay terminálra. Ezáltal a kormány előtt nem zavarja semmi a kilátást az amúgy is kecsesre alakított motorháztetőre és a traktor elejére.

A konnektivitás csomag része többek között az MF Connect telemetriás rendszer, illetve a Datatronic 5 színes terminál. Opcionálisan még a Fieldstar 5 technológia monitorral is kiegészíthetjük a felszereltséget, ami a következők használatára képes: MF automata kormányzás, MF szakaszvezérlés és MF változó mennyiségű kijuttatás, ISOBUS munkagép-vezérlés.

Új, kimagasló használati értékű hajtóművek

A vadonatúj, saját tervezésű Dyna E-Power duplakuplungos sebességváltó egy CVT fokozatmentes váltó előnyeit egyesíti a fél-powershift váltók hatékonyságával. A Dyna E-Power 26%-kal csökkenti a teljesítményvesztést magasabb fokozatokban, és akár 5% üzemanyag-megtakarítást eredményez.

A szériához rendelhető másik hajtómű az új Dyna-7, ami egy fél-powershift sebességváltó 28 előre és 28 hátrameneti fokozattal. A Dyna-6 megújításával és áttervezésével jött létre, de ugyanazt az egyszerű kezelést és megbízhatóságot biztosítja mint elődje. A Dyna-7 egy sebességfokozattal többet kínál főcsoportonként, illetve a továbbfejlesztés révén finomabbak a váltások, és 15%-kal nő a hatékonyság.

Az MF 8S traktorok 305 cm tengelytávval és új, megerősített hátsó tengellyel rendelkeznek, ami által 10%-kal nő a vonóerő az elődszériához képest. Az erőteljes hidraulika rendszernek és TLT-nek köszönhetően nő a teljesítmény, csökken a munkaidő és kevesebb a költség is. Mindegyik MF 8S traktort 2,05 m átmérőjű (R42) hátsó gumiabroncsozással is fel lehet szerelni, például a vadonatúj Trelleborg TM1000 PT , VF650/75 R42 mérettel.

Tökéletesre szabható felszereltség

A díjnyertes MF 8S Exclusive felszereltségi szint semmi kívánnivalót nem hagy maga után kezelhetőség, hatékonyság és kényelem terén. A ma elképzelhető szinte összes extra rendelhető ezen a szinten, ami a traktorát igazi termelő gépezetté varázsolja.

Az Efficient fülkefelszereltség minden hatékonyságot növelő, és kényelmet biztosító alapfelszereltséggel el van látva. Az MF 8S alapfelszereltsége amúgy is olyan magas, hogy a szintek között többnyire kényelmi és kezelési funkciókban van különbség.

 

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Talajművelő és vetőgépeit vitte országos bemutatóra az Amazone

2024. július 19. 14:40

Szeretnének ezen gépek piacán is olyan elismertséget szerezni Magyarországon, mint a permetező- és tápanyag-visszapótló gépek terén.

Bátran tankolhat HVO-t a traktorba?

2024. július 11. 13:10

Németországban az úgynevezett HVO100 üzemanyagot (amely szinte szagtalan és tiszta, mint a víz) 2500 üzemórán keresztül tesztelték traktorokban.

Új traktorokat mutatott be a John Deere, itt a 6M sorozat

2024. július 7. 14:10

A kompakt 6M 95-östől a nagy teljesítményű 6M 250-es modellig terjedő sorozat különböző alvázméretekkel rendelkezik.

Messze még a kilábalás a mezőgazdasági pótkocsik piacán

2024. július 5. 14:40

Idén a június az első olyan hónap a hazai mezőgazdaságipótkocsi-piacon, amikor száz darabnál több pótkocsi kelt el.

Jó évet zárt az európai traktorpiac

2018. március 21. 15:17

2017-ben 161 235 traktoreladást regisztráltak Európa 30 országában, így az európai traktorpiac 12,8%-os növekedést ért el a 2016-os magas szinthez képest.

Világrekordernek szánt új rotoros kombájnnal és biogázas nagytraktorral készül a New Holland az Agritechnicára

2023. október 6. 12:40

Több mezőgép-kategóriában a szabályok újraírásával szeretné búcsúztatni 2023-at a New Holland, a gyártó mérnökei ugyanis a „legjobbat a legjobbaknak” elvét követve, az év legfontosabb újdonságait meghagyták a november 12-18. között tartott hannoveri Agritechnica kiállításnak.

Autonóm traktor elektromos hajtással: a gazda megoldása az akkumulátor-problémára

2023. július 10. 10:33

Egy svéd farmer egy egészen különleges robottraktort fejlesztett ki. A 120 lóerős gépben immár közvetlenül a terepen cserélhető az akkumulátor.

Durván növelte előnyét a John Deere májusban

2020. június 5. 05:39

A májusi versenyt szokás szerint a John Deere nyerte, nem is akárhogy. Összesen 70 darabot adtak el, ami 24 százalékos piaci részesedésnek fele meg.