Gépészet
Gépészet

A John Deere nyerte a legtöbb AE50 díjat

A John Deere nyerte a legtöbb AE50 díjat

Agrofórum Online

Az amerikai AE50 Award program a mezőgazdasági, élelmiszeripari és biológiai rendszerben dolgozó vállalkozások termékeit díjazza. A program 1984-ben indult, amikor az ASABE’s Agriculturral Engineering (mai nevén Resource) folyóirat külön kiadásában bemutatott 25 új innovációt, amely elősegíti a termelők idő-, költség- és élőmunka csökkentését, egyúttal a biztonságos munkavégzést. Az AE50 program a tapasztalatokat felhasználva 1986-ban kezdődött, amikor az év innovációit az ASABE által létrehozott szakértő zsűri értékelte és kiválasztotta a legjobb ötvenet. A 2018. év nyerteseiből már bemutattunk néhányat, most a hazai olvasók számára is érdekes John Deere díjazottakat ismertetjük.

A John Deere cég alábbi termékei kaptak AE50 díjat:

• CommandPro™ joystick 6R traktorokhoz
• Bale Mobile app
• 2660VT Variable-Intensity Tillage tool
• Gumiheveder S-Series kombájnokhoz
• Működés ellenőrző applikáció a Generation 4 CommandCenter™ részeként
• 700FD HydraFlex™ Draper

A díjazás a termékfejlesztés azon eredményeit ismeri el, amelyek által a felhasználók időt, költséget és élőmunkát takaríthatnak meg.

A John Deere 6R Series traktorokhoz alkalmazható, 2018 augusztusában piacra került ergonómiailag előnyös, multifunkciós CommandPro berendezéssel a kezelő a traktor sebességét, irányítását és munkagép kapcsolatát tudja szabályozni.

John Deere CommandPro

Az elmúlt év júniusában bevezetett Bale Mobile app a takarmánytermelők munkáját segíti azáltal, hogy általa részletesebb információhoz jutnak, növelik a hatékonyságot, meghatározzák a rend tömeget és a bála jellemzőket. A Bale Mobile kifejlesztésének célja az volt, hogy a traktorvezető számára közel valós idejű információt biztosítson a folyamat dokumentálásával együtt.

Bale mobile app

A többféle műveletre alkalmas 2660VT tárcsa változtatható szögállású tagokból áll, olyan keretszerkezettel, amellyel szabályozni lehet a tárcsalapra jutó terhelést, és így megfelelően illeszthető a változó talajtípushoz, talajfelszínhez és tarlómaradvány mennyiséghez. A tavaly nyáron bevezetett 2660VT tárcsa akár 16 km/h sebességgel üzemeltethető és alkalmas az őszi vagy tavaszi talajművelési feladatok ellátására.

John Deere 2660VT

A John Deere által elnyert díjak közül a következő három a betakarításhoz kapcsolódik: áttervezett gumiheveder S-Series kombájnokhoz, 700FD HydraFlex Draper vágóasztal és a Machine Performance app.

Az áttervezett gumihevederes járószerkezet lehetővé teszi, hogy a kombájn akár 40km/h haladási sebességgel közlekedjen. Az új gumiheveder módosított jellemzői, a kapaszkodó bordák szöge, szélessége és magassága növelik a vontatási képességet, vezetési komfortot és az élettartamot.

John Deere áttervezett gumihevederes járószerkezet

Azok a tulajdonosok, akik a MyOperationsTM app használatával képesek John Deere S700 Series kombájnjuk működését mobil telefonjukról bárhol és bármikor követni és szabályozni sokkal hatékonyabb üzemeltetést tudnak biztosítani. Ezzel a megoldással a következő kombájn paraméterek állíthatók: dob fordulat, dob hézag, ventilátor fordulatszám, rosta hézag. Ez a funkció 2018. május óta, az S700 kombájnok monitorára telepített Gen 4 CommandCenter Machine Performance app és a JDLinkTM Connect szolgáltatás igénybevételével alkalmazható.

Gen 4 CommandCenter

Az új 700FD HydraFlex Draper vágóasztal most kéthelyzetű motollával készül. Ez a megoldás a kezelő számára egy felső (40,6 cm) és egy alsó (35,6 cm) beállítást tesz lehetővé. A 700FD Draper Platformok a gyárból a 40,6 cm beállítással kerülnek kiszállításra. Bokros termények, mint például a repce esetében a nagyobb áteresztő képesség érdekében a felső pozíció ajánlott.

John Deere 700FD HydraFlex Draper

Forrás: www.deere.com; www.oemoffhighway.com

 

Precíziós öntözéstől a sorpermetezésig - Így spórolnak meg milliókat a Lipták Farmon

A Lipták Farmon évente több millió forintot spórolnak meg, a precíziós gazdálkodáshoz vásárolt gépek így nagyjából négy év alatt megtérülnek.

Gépészet Videó

Nem gond többé a nitrátjelentés - Így csökkentheti gazdasága adminisztrációs terheit

A FARMDOK egy nyilvántartásvezető- és kezelő szoftver, ami jelentősen csökkenti a termelők adminisztrációs terheit, gyakorlatilag kiváltja a régi táblatörzskönyvet.

Gépészet Videó

A kombájnok 7 százaléka gyullad ki évente - Magyar találmány előzheti meg a gabona leégését

Előrejelzések szerint idén is kifejezetten száraz nyár várható, így érdemes időben felkészülni a veszélyekre, és elkerülni az esetleges károkat. Ebben egy magyar találmány is segítheti a gazdálkodókat.

Gépészet Videó

Talajápolás felsőfokon - vegyszermentes gyomirtás bármely kultúrában

Hatékonyan és megbízhatóan végezhetünk mechanikus gyomirtást az 1,50 m-től egészen a 27,00 m-es munkaszélességű Hatzenbichler gyomfésűkkel.

Traktorpiac: lendületesen menetel a John Deere

Az első kilenc hónap összesített márkasorrendjét a John Deere vezeti magabiztosan 443 darabbal és 19 százalékos piaci részesedéssel, a New Holland és a Claas előtt.

2018. október 5. 09:48

Traktorpiac: a John Deere nyerte a 2018-as eladási versenyt

A teljes éves listán a John Deere nyert, minden ötödik traktor ilyen volt tavaly. A New Holland a második lett 11 százalékos, a Case pedig a harmadik 6 százalékos szelettel a traktorpiaci tortából.

2019. január 10. 06:36

A John Deere 9R traktorok 2019-es változatai

Első alkalommal ajánlanak 3,05 méter nyomtávú 9470RX, 9520RX, 9570RX és 9620RX szériájú gumihevederes traktorokat 76,2 cm és 91,4 cm hevederszélességgel.

2018. július 30. 07:15

Mulcsozó robot, terepjáró és favágó verseny - A magyar vadászok legnagyobb seregszemléje

Látványos favágó verseny, terepjárók és vadászpuskák, kapitális trófeák, szebbnél szebb preparátumok. Videó a magyar vadászok legnagyobb seregszemléjéről.

2019. február 16. 06:37

Életmód Videó