Gépészet
Gépészet

A kibővült Bobcat Campus életteli Bemutatónapokat tartott

A kibővült Bobcat Campus életteli Bemutatónapokat tartott

Agrofórum Online

A Dobris-i (Csehország) Doosan Bobcat Campus a rendkívül sikeres Bobcat Bemutatónapok legújabb rendezvényének adott otthont, amely 2011 óta egy egyedülálló iparági esemény. A főváros, Prága közelében található Dobris Campus nemrégiben a Doosan Bobcat európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) új központjának megnyitásával bővült.

A Dobris Campus, a Doosan Bobcatnak a világ számos részén üzemelő létesítményei közül egyedálló. Dobris nemcsak az új főirodának, az Innovációs Központnak és az EMEA oktatási központjának ad otthont, hanem gyártóüzemmel is rendelkezik, amely a vállalat kompakt rakodóinak jelentős hányadát gyártja, nemcsak az EMEA-régió részére, hanem a világ sok más piacára is.

Dobrisban a Doosan Bobcat összes mérnöki, fejlesztési, gyártási és irányítási erőforrásai egy „tető” alatt találhatók meg. Ezért a Dobris Campus páratlan helyszíne egy olyan eseménynek, mint a Bemutatónapok, ahol a Bobcat vásárlók és kereskedők új termékekkel és koncepciókkal találkozhatnak, melyeket ki is próbálhatnak, még mielőtt azok piacra kerülnének. A dobrisi K+F-be, gyártásba, létesítményekbe és folyamatokba történő új fejlesztések célja, hogy még vonzóbbá tegyék a céget, termékeik vásárlói számára.

Bobcat Bemutatónapok

A 2019-es Bobcat Bemutatónapokon több mint 700 ügyfél és kereskedő vett részt az EMEA-régió minden részéből, ahol a már meglévő termékpaletta az új fejlesztésekkel együtt került bemutatásra. Ez a meghívotti létszám az eddigi legtöbb a rendezvény történetében, akik azért jöttek, hogy megragadják a lehetőséget, hogy munkakörülmények között próbálhassák ki a Bobcat rakodók, minikotrógépek, teleszkópos rakodók és szerelékek teljes választékát.

A nemrégiben bemutatott termékek közé tartoznak, – és amelyeket most a Bemutatónapokon láthattak meg a felhasználók először – a világ első egytonnás elektromos minikotrógépe – az E10e – és a Bobcat Waste Expert teleszkópos rakodóinak új sorozata.

Gustavo Otero, a Doosan Bobcat EMEA-régióért felelős elnöke elmondta: „A Bemutatónapok hűen tükrözi a Bobcat és az EMEA-régió ügyfelei közötti szoros kapcsolatot. Az esemény nagyszerű lehetőséget kínál a Bobcat 120 EMEA országbeli 180 kereskedőjének és ügyfeleiknek, hogy munkakörülmények között próbálhassák ki a gépek széles választékát és több mint 100 különféle típusú szereléket.”

A 2019. októberében, két héten át zajló Bemutatónapok fő célja, a régióban jelen lévő Bobcat ügyfelekkel való szorosabb kapcsolattartás és vevők iránti kiemelt figyelem volt. Az eseményen a vállalat minden szakterületéről jelen voltak munkatársak, így biztosítva a tapasztalatok két irányú cseréjét.

Megjelent a Bobcat új márkaidentitása

A Bemutatónapok új fejlesztései között felfedték az új márkaarculatot, amely tükrözi a cég ikonikus „One Tough Animal®” márkaüzenetét, mely erőteljesebben képviseli a Bobcat berendezések alapvető tulajdonságait: Erős, mozgékony és sokoldalú. Mindemellett az új megjelenés egyesíti és erősíti az összes Bobcat termékcsalád vizuális egységességét. Az új stílus modulárisabb, és bármilyen típusú és méretű gép esetén alkalmazható.

A Bobcat meghatározó színei; a fehér, fekete és narancssárga évek óta meghatározzák a márka egyedi arculatát.

Új M-sorozatú rakodógépek Stage V motorokkal

Az EMEA régióban az új termékcsalád a Bobcat piacvezető M-sorozatának S450, S510 és S530 modelljeinek új verziói lesznek, melyeket elsőként szerelik a speciálisan kifejlesztett Stage V környezetvédelmi besorolású Bobcat motorral. A Bemutatónapokon útjukra indított új gépek elérhetőek lesznek Európában, ahol a Stage V előírásait 2020 januárjától kell alkalmazni. Az új Stage V kompatibilis M-sorozatú rakodók a munkahelyi hatékonyság maximalizálása érdekében nagyobb teljesítményt, fokozott kényelmet és optimalizált karbantartási igényeket kínálnak a kezelőknek.

Az ügyes tervezési munka biztosítja, hogy a Bobcat Stage V motorral szerelt, új S450, S510 és S530 kompaktrakodók megőrizzék kis méreteiket, és kis súlyukat, így könnyedén képesek dolgozni/manőverezni szűk tereken és könnyen szállíthatók.

Az új Bobcat motor az előző gépekhez képest 37%-kal nagyobb nyomatékot és a túlterhelésből gyorsabb regenerálódást biztosít, ami nagyobb kényelmet nyújt a kezelők számára, mivel ugyanolyan teljesítménnyel tudnak dolgozni alacsonyabb fordulatszám, zajszint és gazdaságosabb üzemanyag-fogyasztás mellett, ugyanazon munkák során.

Új R-sorozatú rakodók

Az EMEA-régióban az új arculattal először az R-sorozatú rakodógépek jelennek meg, melyek 2020-ban kerülnek piacra, majd ezeket további modellek követik. A Bemutatónapokon a Bobcat bepillantást nyújtott az R-sorozatú rakodógépekből, bemutatva az új R-sorozatú S580 csúszókerekes és a T580 kompakt hevederes rakodógépet.

Az elődökhöz képest nagyobb teljesítményt és kényelmet kínálnak az új R sorozatú rakodók. Jobb komfortot és alacsonyabb zajszintet biztosítanak az egy darabból álló fülkekialakításnak köszönhetően, az új LED-es világítási rendszer pedig éjjel jobb látási viszonyokat tesz lehetővé. Részletes információk a gép működéséről az új, alap 5, vagy az opcionálisan rendelhető 7 coll-os érintőképernyőn érhető el.

Valamennyi R sorozatú rakodógépet új acélöntvény rakodókarokkal szerelnek (ami 20%-kal erősebb, mint a korábban gyártott acél kivitel). Továbbá áttervezett hűtési rendszerrel szállítják a gépeket, válaszul a nagyobb hűtési igényre.

Ezenkívül az összes R-sorozatú kompakt hevederes rakodógép nagy stabilitást kínál az öttagú torziós felfüggesztésnek köszönhetően, amelyet a sorozat összes rakodógép-modelljébe beépítettek.

Innovációs Központ

A Bemutatónapokon első alkalommal szerepelt a Bobcat Innovációs Központ, ami teret biztosít a vállalat új ötleteinek és koncepcióinak, melyeket tesztelve és kipróbálva, a termelékenység javítását szolgálják.

A kiállításon bemutatott egyik koncepciógép a Bobcat négy hevederes rakodó, amelyet négy különálló gumihevederrel szereltek fel, a kompaktrakodó vázára, a gumikerekek helyére. A fel/lecsavarozható kialakítása sokoldalúságot biztosít, illetve tökéletes alkalmazkodást a munkakörülményekhez és az alkalmazásokhoz. A Bemutatónapok alkalmával a négy hevederes rakodót a meghívottak tesztelhették és visszajelzést adhattak a funkció sokoldalúságáról, amelynek célja, hogy rugalmasságot biztosítson az ügyfeleknek a különféle terepviszonyokon és munkaterületeken történő eredményes munkához. Jelenleg ez a gép csak egy elemzési szakaszban lévő prototípus, de jól mutatja a Bobcat képességeit, hogy milyen gyorsan képes megépíteni és bemutatni egy koncepció modellt.

Egy másik izgalmas Bobcat fejlesztése is bemutatásra került, a MaxControlsystem, ami egy új IOS (Apple) alapú plug and play távirányító megoldást kínál, okostelefon segítségével vezérelve a Bobcat rakodókat. A játékvezérlő-joystickhez vagy egy Xbox-vezérlőhöz hasonlóan a MaxControl kezelői tapintható érzést kapnak, amikor a Bobcat rakodókat távolról üzemeltetik.

A MaxControlt használó üzemeltetők számára ez azt jelenti, hogy nincs szükség ki-be szállásra a kapuk kinyitásakor, a gépben való ülésre leparkolásakor, a trélerre történő felálláshoz vagy a kitermelt talaj felszedéséhez. A rendszert korlátozottan indították el Észak-Amerikában, az EMEA-régióban pedig tesztelési szakaszban van.

Teljes szabadság a Bemutatónapokon

A Bemutatónapokon a külső területet a lehető legnagyobbra tervezték, hogy az ügyfelek számára elegendő hely legyen a Bobcat gépek és szerelékek teljes skálájának vezetésére, illetve kezelésére. A termékek közül többet valós alkalmazási környezetben mutattak be, ezzel demonstrálva, hogy a Bobcat gépeit és szerelékeit hogyan lehet használni az ügyfelek felhasználási területein, például parkosítás, útkarbantartás, közműépítés vagy erdészeti munkák során.

Az ügyfelek szabadon vezethettek és működtethettek szinte bármilyen gépet, annak biztos tudatában, hogy számos jelenlévő Bobcat termékszakember, piaci szakértő és bemutató szakember segítsége és tanácsa elérhető.

A Demo Napok egyik kiemelt programja volt – amint az a nevében is benne van – a Demo Show. A bemutatócsapat évről-évre, mindig módosítja a koreográfiát, hogy minden alkalommal új műsort lásson a közönség. Ebben az évben az élő zene, az eddigieknél több előadóművész, a színes lézerfények, a ködgépek használata és a tűzijáték, valamint a gépek és kezelők számának növelése garantálta, hogy a Demo Show lett a rendezvény leglátványosabb eseménye.

Case IH újdonságok az Agritechnicán

2019. december 10. 09:36

A Case IH új fejlesztéseinek széles skáláját (traktor, kombájn, bálázó) mutatta be a kiállításon, ahol az új LB436 HD bálázó a “Szalma és takarmány” kategóriában, míg a DataConnect az “Elektronika” kategóriában nyerte el az “Az év gépe 2020” díjat.

Permetező Unimog és öt felújított MB-Trac - Mercedes traktorszerelem Dunavecsén

2019. december 9. 14:38

Az elmúlt évtizedek egyik legkultikusabb márkáját jelentette és jelenti a Mercedes háromágú csillaga. Dunavecsén azonban nem személyautók viselik az emblémát, hanem mezőgazdasági gépek. Amikor ott jártunk, öt MB Trac és egy Unimog sorakozott fel Kiss László családi gazdaságának udvarán, hiszen egyetemista fiával már régóta imádja és gyűjti a német gyártmányú, univerzális erőgépeket.

Gépészet Videó

BKT gumiabroncsok az Agritechnicán

2019. december 2. 10:47

A Balkrishna Industries Ltd. (BKT) indiai gumiabroncsgyár a terepjáró abroncsok specialistája. A cég 1987-es alapítása óta foglalkozik a mezőgazdasági, ipari, földmunkagép, bányászati, ATV, és kertészeti járművek gumiabroncsainak fejlesztésével és gyártásával.

CLAAS roadshow a BME-n

2019. november 28. 04:54

A BME Sportközpont mögötti területen az érdeklődők első kézből szerezhettek információkat a 2020-as CLAAS UniTech mérnökversenyről.

Mi már tudjuk mi lesz a BL-döntő szünetében! Mutatjuk is

2019. június 1. 05:38

Európa egyik legnézettebb sportműsorában mutatkozik be a Bobcat Bajnokcsapat.

Kertészeti gépbemutatón bizonyított a DM-KER Kft. egyre bővülő erő- és munkagép palettája

2016. augusztus 28. 21:50

A rendezvényre ellátogató gazdák hasznos információkat hallhattak az ősszel várható kertészeti géptámogatásról is.

Magyarországon is bemutatkozott az egyedülálló Same Frutteto kistraktor

2016. február 25. 15:56

A biztonságnövelés szempontjából fontos a benne lévő Active Drive technológia, ami a Frutteto erőgépek között is kizárólag az S/V szériákon elérhető opció.

Az AGROmashEXPO és AgrárgépShow termékversenyének 2016-os győztesei (Teljes lista)

2016. január 13. 12:06

A nemzetközileg is egyre elismertebb rendezvény jeles szakmai része a Termékverseny, amely jól érzékelteti a konstruktőrök és a technológiai fejlesztők folyamatos munkáját.