Gépészet
Gépészet

A Pöttinger Novacat A10 Cross Flow fűkasza Párizsban megkapta a „Machine of the year 2019“ elismerést

A Pöttinger Novacat A10 Cross Flow fűkasza Párizsban megkapta a „Machine of the year 2019“ elismerést

Agrofórum Online

A párizsi SIMA kiállításon a nezetközi újságírókból álló zsűri 17 kategóriában nevezte meg az év legjobb gépét.

A szálastakarmány betakarításban a Pöttinger Novacat A10 Cross Flow kaszakombináció lett a kitüntetett. Az elismerést az új technológiával érdemelte ki, amely közvetlenül a vágószerkezet mögött képes a rend egyesítésre. A keresztirányban dolgozó csiga képes a rendek mozgatására és egyesítésére, anélkül hogy kondicionálót használnánk. Ennek eredményeként komoly hajtóanyag megtakarítás érhető el. A díjat T.C. Truesdell (Head of Marketing Global), Pierre Reymann (Head of Marketing PÖTTINGER France) és Daniel Ratzberger (Head of Product Management) vette át.

Pöttinger Novacat A10 Cross Flow fűkasza

Az új fejlesztés a felhasználók igénye alapján készült, amely a rendegyesítés költséghatékonyságának növelésére irányult, egy megfelelő hátsó függesztésű kaszával. A Pöttinger cég válasza az új keresztirányú csigás szerkezet volt, amely a vágással egymenetben képes a művelet végrehajtására. A zárt kivitel csökkenti a vesztességet, a menet megtakarítás pedig a hajtóanyag felhasználást.

Az új egymenetes technológiánál a levágott anyag nem terül el a felszínen, ezáltal megakadályozza a szennyezőanyag rendbe kerülését.

Mivel elmarad a külön menetes rendegyesítés, ezért a betakarítás bálázóval vagy rendfelszedő kocsival közvetlenül végrehajtható. Viszont, ha az új géppel még egy menetet végzünk, akkor akár 13 méter széles területről készítünk egy rendet.

A Cross Flow csiga meghajtása

A Cross Flow csiga meghajtását a szélső tárcsáskaszáról egy hajtóművön, ékszíjhajtáson és kardántengelyen keresztül kapja. A nagy emelkedésű csiga folyamatosan szállítja oldalra a levágott anyagot és egyenletes rendet képez. A zárt csigaház biztosítja, hogy a levágott anyag teljes mennyisége a rendbe kerüljön. Keskeny rendképzéshez egy külön kiegészítő terelő lemez alkalmazható, széles rend képzés viszont a csigaház felemelésével valósítható meg.

A cég információja szerint a csiga által keresztirányba mozgóanyag gyorsítja a száradást. Ha viszont még intenzívebb száradást akarunk, akkor a csigaház felemelésével egy szélesebb, légjárta rendet kapunk.

A rendegyesítés lehetővé teszi, hogy harmadik, sőt negyedik kaszálásnál is megfelelő tömörségű rendet kapjunk.

A rendegyesítéssel egy 3,46 m széles kaszával annyi anyagot lehet betakarítani, mint egy 12 m széles kerekes rendsodróval.

Az új berendezéssel flexibilis rendképzés lehetséges:

Három azonos rend

 

Terített rendek

 

Vegyes rendképzés

 

3 az 1-ben rendképzés

Forrás: https://www.poettinger.at/de_at/Newsroom/; https://www.independent.ie/business/farming/machinery/watch-pttinger-mowers-swath-merging-without-conditioners-37718046.html; https://www.farmersjournal.ie/

Kerner, ezzel csak nyer! ORSZÁGOS KERNER ROADSHOW

2019. július 17. 09:53

Kedves Magyar Gazdák! Gyertek, tartsatok velünk, találkozzunk az országos körút valamelyik állomásán!

A két Güttler talajművelő eszköz a legtöbbet használt gép a gazdaságban

2019. július 5. 05:47

A Güttler a SuperMaxx-ot mint 4 évszakos kultivátort kínálja, mely alkalmas: talajszellőztetéshez, felületnöveléshez, tarlóhántáshoz, köztes növények vetéséhez és fagyos talajok műveléséhez.

Talajlazító ajánlat hazai referenciákkal és videókkal

2019. július 4. 13:51

A talajlazítás fontosságát nem lehet elégszer kihangsúlyozni, a megfelelő időben és módon végzett lazítás látványos eredményeket hozhat a termelésben. A talajlazító alkalmazásával javíthatjuk talajaink állapotát, megszüntethetjük a károsan tömörödött eke- és tárcsatalp réteget. A lazított talajrétegben a víz mélyebbre jut, növekszik a talaj levegőtérfogata és felgyorsul a talaj biológiai élete.

Gépészet Videó

A John Deere cég új fejlesztéseket jelentett be az S700 kombájnok 2020. évi modelljeire

2019. július 4. 09:38

A John Deere cég ismertette az S700 kombájnok 2020. évi újdonságait: fejlett automatizálás, adat kezelés, szalmaelhelyezés.

Új telephely már Marcaliban is

2018. május 17. 13:07

Marcaliban adta át újabb telephelyét az Agrotec Magyarország Kft., így a New Holland erőgépet, kombájnt használó vagy vásárolni szándékozó gazdálkodók már Somogy megyében, illetve Közép- és Nyugat-Dunántúlon is professzionális szolgáltatásokra számíthatnak.

Körbálázás újragondolva – Pöttinger módon

2019. április 15. 10:25

Európa vezető szálastakarmány gépgyártói között számon tartott Pöttinger cég 2015-ben mutatta be teljesen új, saját fejlesztésű és gyártású IMPRESS körbálázó családjának fix- és változókamrás változatát, amelyekkel újragondolták a körbálázás technikáját és a körbálázók műszaki felépítését.

Pöttinger mechanikus függesztett vetőgépek: VITASEM 302, VITASEM 402

2018. október 30. 17:02

A mechanikus VITASEM vetőgépet a pontos magadagolás, magvezetés, az egyenletes vetésmélység és a vetőgép kényelmes kezelése teszik különlegessé.

Új rendfelszedő kocsik a Pöttingertől

2018. március 21. 11:33

Az új 160 kW-os ürítési kapacitással rendelkező adagoló egységnek köszönhetően az ürítés nagyon lendületesen történik.