Gépészet
Gépészet

A traktorok színes világa

A traktorok színes világa

Agrofórum Online

Az idők során a traktorgyártó cégek gyártmányaik számára kiválasztottak egy-egy jellegzetes színt és igyekeztek azt közismertté tenni. Ez hozzá segítette a vásárlókat, felhasználókat ahhoz, hogy a szín alapján gyorsan azonosítani tudják a gyártót.

Ezen a rendszeren, szokáson változtatott a Valtra cég, amikor széles szín választékot ajánlott a vásárlóknak. Az utóbbi időben marketing és reklám célból, más gyártók, forgalmazók is megkezdték a sorozatszíntől eltérő színezés alkalmazását. A következőkben ezekből mutatunk be néhányat.

A Valtra színes ajánlata

A traktorok széles színválasztékát először a dizájn iránt elkötelezett Valmet cég vezette be. Több mint húsz évvel ezelőtt öt színnel indultak, napjainkban a választék nyolcra bővült: metál fekete, narancs, ezüst, sárga, piros, metál piros, metál kék és metál zöld szín.

A Valtra speciális ajánlata

A fiatal farmerek kedvéért kiegészítették a Valtra színskálát egy rózsaszín változattal, amelynek egy példányát Angliában adománygyűjtésre is felhasználtak.

Valtra N163 rózsaszín traktor

A Valtra Unlimited szolgáltatása nem korlátozódik a színezésre, hanem igény szerint grafikákat és fotókat is képesek a traktor burkolatán megjeleníteni, annak érdekében, hogy a vásárló egyéni elképzeléseit megvalósítsák.

A vörös Zetor új színei

A Zetor traktorok tömeggyártása 1946-ban kezdődött a katonaságtól örökölt sötétzöld színben. Az 1960-as években a vörös és világoskék színek mellett döntöttek. A vörös színű traktorok Nyugati és Közép-Keleti exportra, a világoskékek a hazai piacra és a Keleti Blokk országai számára készültek. Az 1980-as években a színeket uniformizálták, azóta a traktorokat csak vörös színben forgalmazzák.

A ZETOR POLSKA Company vásárlói közül viszont többen a gyári színtől eltérő festést igényeltek. Arkadiusz Fułek, a ZETOR POSLKA Sp. z o.o. igazgatója 2018-ban bejelentette, hogy a legsikeresebb lengyel dílereknek egyedi színezésű FORTERRA HSX traktorokat készítenek. Azért választották ezt a típust, mert ezekben találhatók a legújabb innovációk: ECO 40 hajtómű, mellsőtengely rugózás, új fék rendszer stb.

FORTERRA HSX színes traktorok

Az Interwax társaság ezüstszínű FORTERRA HSX 140, az Agromasz társaság fehér színű FORTERRA HSX 130, a Kunert Sp. Jawna Company sötétszürke színű FORTERRA és végül Rolmech Sp. z o.o. fekete színű FORTERRA HSX 140 típusú traktort kapott. Egyelőre nincsenek hírek arról, hogy lesz-e a programnak folytatása.

A Case IH Quadtracs traktorok speciális festése

A Darin Burco által 1999-ben alapított családi vállalkozás arról ismert, hogy festéssel és művészi grafikával igyekeznek „feldobni” a traktorokat. Használt és új traktorokat egyaránt újrafestenek, de elsősorban a Case IH gyártmányokat főleg a Puma, Magnum és Quadtrac típusokat részesítik előnyben. Az évek során több mint száz példányt készítettek, amelyekből kiemelkedik az a 10 Quadtrac, amelyet az Independence (Iowa, USA) városban szokásos fesztiválra készítettek.

Fehér Quadtrac

Az STX traktorok átfestését 2008-ban kezdték, azóta készült egy fehér STX 380, egy rózsaszín 480, egy világoszöld 480, egy fekete 450, egy narancs és fekete 485 és végül egy katonai zöld 380.

Rózsaszín Quadtrac

Katonai zöld Quatrac

A szarvas vadász

Az elmúlt két évben nem készült újabb változat, de abban bíznak, hogy a gazdasági helyzet változásának eredményeként 2020-ra ismét megjelennek egy újabb színes Quadtrac alkotással.

Forrás: Steven Vale, https://www.profi.co.uk; https://www.fwi.co.uk/machinery/; https://www.zetor.cz

Késes henger bemutatás – száraprítás minimális költséggel

2019. szeptember 12. 10:55

Késes henger ajánlatunk a száraprításra a Gladiator! A legújabb fejlesztésű Quivogne munkagép hatalmas területteljesítménnyel, minimális üzemeltetési költséggel és optimális száraprító képességgel áll az érdeklődők rendelkezésére.

Gépészet Képgaléria

A Kverneland cég kibővíti intelligens ekeparkját

2019. szeptember 2. 14:25

A most bemutatott 2300 S, 3300 S és 3400 S típusokkal, amelyek a 2500 i-Plow típussal megegyező műszaki paraméterekkel rendelkeznek, teljessé válik a Kverneland intelligens ekesorozat.

Új generációs bálázók a Kuhn-tól

2019. augusztus 27. 10:34

A Kuhn bemutatta új VB 7100 szériájú ISOBUS kompatibilis, változó kamrás bálázóit, amelyek a szabadalmaztatott i-DENSE rendszerrel vannak ellátva. A „maximális élettartam - minimális kieső idő” elv alapján tervezett bálázók a Kuhn szerint extrém sűrűségű bála készítésére képesek.

Területi Szántóverseny és Veterán Gép- és Gépésztalálkozó - Jászkisér 2019.08.17.

2019. augusztus 25. 04:36

Az idei verseny a szokásos ünnepélyes felvonulással, majd üdvözlő beszédekkel és ekeáldással kezdődött. A szántóverseny kiegészítéseként a nagyszámú látogató közönség számára különböző programokat szerveztek.

Növelte eladásait a kombájnpiacon a John Deere Észak-Amerikában

2019. június 12. 11:37

Az Egyesült Államokban és Kanadában a 40 lóerő alatti teljesítményű kétkerék-hajtású traktorok értékesítése 13 százalékkal bővült a teljes piacon, a Deere & Company ennél jobban növelte eladásait. A kombájnok piacán a cég szintén növelte eladásainak számát az első negyedévben.

A New Holland metán hajtású traktor koncepciója elnyerte a 2018 Good Design díjat

2019. január 15. 08:02

A nemzetközi zsűri a metán hajtású traktor koncepcióját is beválasztotta a 26 nyertes közé. Valós körülmények között a koncepció traktor 10%-kal kisebb szén-dioxid emisszióval és 80%-kal kisebb teljes emisszióval dolgozik, mint a hasonló dízelmotoros traktor.

A Vredestein hosszabb élettartamú gumiabroncsokat mutatott be a kis- és nagy teljesítményű traktorok számára a SIMA kiállításon

2019. március 7. 13:33

A Vredestein a párizsi SIMA nemzetközi mezőgazdasági kiállítás keretén belül bemutatta legújabb Traxion traktorabroncsait az európai piac számára. A vállalat kiállította a kistraktorokhoz tervezett vadonatúj Traxion 65/70 gumiabroncsokat, valamint a nagy teljesítményű traktorok számára kifejlesztett Traxion Optimall VF választékának legújabb abroncsméreteit.

Megérkeztek a hét akciós John Deere gépajánlatai!

2019. szeptember 2. 06:16

Minden héten 3 kiemelt akciós John Deere géppel indítjuk a visszaszámlálókat a Gépközvetítő weboldalán. Az akciók egy hétig élnek, így érdemes minél előbb megnézni a kedvezményes gépeket, nehogy lemaradjon az Önnek legmegfelelőbb traktorról.