Gépészet
Fizetett tartalom
Gépészet
Fizetett tartalom

A CASE IH négy legjelentősebb fejlesztése

A CASE IH négy legjelentősebb fejlesztése

Forrás: Sy Stevens, CaseIH - Agrofórum Online

Az AE50 Award program 2017. évi díjazottaiból ezúttal a hazai olvasók számára is érdekes CASE IH termékeket ismertetjük.

Az AE50 CASE IH díjazottjai a következők:
⦁ Trident 5550 folyékony/száraz kombinált tápanyag kijuttató
⦁ Steiger® traktorok új CVXDrive™ sebességváltóval
⦁ 2140 Early Riser® kukorica vetőgép, vezetőfülkéből szabályozható vető-egység kiemeléssel
⦁ Nutri-Placer® 930 műtrágya kijuttató űj High-speed Low Disturbance (HSLD) csoroszlyával

Az AE50 díjazottak közül, az ASABE, együttműködve az amerikai mezőgépgyártók szövetségével (Association of Equipment Manufacturers), a legjobb innovációs termék számára felajánlott Davidson Prize elismerést a Trident 5550 folyékony/száraz kombinált tápanyag-kijuttatónak ítélte. „A cég célkitűzése az, hogy a felhasználókat a leghatékonyabb és leggazdaságosabb termékekkel lássák el, és ha ezek elismerésben is részesülnek, az egy bónusz” – mondta el Jim Walker, a CASE IH elnökhelyettese (NAFTA). Az AE50 díjat elnyerő termékek tervezése és fejlesztése a felhasználói igények felmérése alapján történt (Customer Driven Product Design (CDPD)).

Trident 5550 folyékonony/száraz kombinált tápanyag kijuttató

A Trident 5550 folyékony/száraz kombinált tápanyag-kijuttató berendezés az eddig ismert leggyorsabban átalakítható gyártmány. A fülkéből megvalósítható automatikus szabályzás és a precíz kijuttatási technológia olyan flexibilis képesség, amely lehetővé teszi a növény táplálásának és védelmének optimális végrehajtását.

Steiger® traktorok új CVXDrive™ sebességváltóval

A Case IH Steiger traktorok új rekordot értek el a hajtóanyag hatékonyságban. Mindez köszönhető a CVXDrive fokozatmentes hajtóműnek, amelynek előnyös tulajdonságai minden technológiában érvényesíthetők. A CVXDrive hajtóművek az első fokozatmentes sebességváltók a négykerékhajtású traktorok területén, amelyekkel elérhetővé vált a 605 LE csúcsteljesítmény.

2140 Early Riser® kukorica vetőgép, vezetőfülkéből szabályozható vetőegység-kiemeléssel

Az új 2140 Early Riser vetőgép alkalmas 15-20-22 inch (1 inch = 2,54 cm – a szerk.) sortávolságú vetésre egyaránt. A különböző kultúrákhoz szükséges átállítás a vetőegységek kiemelésével könnyen és gyorsan megvalósítható. A nagy szélességű vetőgépek táblák közötti egyszerű és gyors közlekedését a szárnyak felhajtása, valamint a növelt szabad magasság teszi lehetővé.

Nutri-Placer® 930 műtrágya-kijuttató, új High-speed Low Disturbance (HSLD) csoroszlyával

Az új csoroszlyával ellátott műtrágya-kijuttató akár 11 mérföld/h sebességgel (17-18 km/h – a szerk.) is üzemeltethető, és ezáltal egy 12 órás műszak alatt 510 acre (kb. 206 hektár – a szerk.) teljesítményre képes, mindezt kismértékű felszínbolygatással. Széleskörű szántóföldi tapasztalatok bizonyítják, hogy az új csoroszlyákkal egyenletesebb tarlómaradvánnyal borított talajfelszín alakítható ki, mint egyéb gyártmányokkal.
A Nutri-Placer 930 HSLD műtrágya-kijuttató ősszel és tavasszal egyaránt kiváló minőségű munkát végez.

A New Holland metán hajtású traktor koncepciója elnyerte a 2018 Good Design díjat

A nemzetközi zsűri a metán hajtású traktor koncepcióját is beválasztotta a 26 nyertes közé. Valós körülmények között a koncepció traktor 10%-kal kisebb szén-dioxid emisszióval és 80%-kal kisebb teljes emisszióval dolgozik, mint a hasonló dízelmotoros traktor.

Tápanyag visszapótlás - ahogy az igények megkívánják – megoldási lehetőségek  az Agroázistól

A tápanyag visszapótlásban több megoldás kínálkozik, mind a felhasznált anyagok, mind a kijuttatási technológiák területén.

A magyar fejlesztésű kombájn-vágóasztal Amerikában is hódít

Az új CONVIO flexibilis vágóasztalok az új AUTO CONTOUR FLEX és AUTO BELT SPEED berendezéseivel képesek automatikusan követni a felszín változásait.

„Ha rajtam múlik, itt szinte minden narancssárga lesz” - Gazdainterjú egy fiatal dányi termelővel

Az elmúlt két évben többek között két Kubota traktor és több munkagép is érkezett Baglyas Gellérték dányi gazdaságába, amiről a fiatal gazdálkodót kérdeztem.

A CASE IH Maxxum 145 Activedrive 8 az Év Traktora 2019-ben

A bolognai EIMA-n derült ki, melyik erőgép viselheti egy évig a rangos elismerést jelentő címet. A CASE IH egy másik kategóriában is jeleskedett!

2018. november 8. 08:59

Önvezető megoldások Case IH-val és New Hollanddal

Az Autonomous Solutions, Inc. (ASI) együttműködésre lépett a Case IH és a New Holland gyárakkal, hogy kipróbálhassa a technológiáját két kísérleti programban - kaliforniai nagyüzemi termelőknél.

2018. április 10. 16:43

Premier: Case IH Axial-Flow 250 kombájn – videó

A Case IH három új 250-es sorozatú Axial-Flow kombájnnal jelentkezik 2019-re, a meglévő 7240, 8240 és 9240 modellek helyett. Az új sorozat számos új, automatizált funkcióval rendelkezik, amelyek lehetővé teszik az üzemeltetők számára, hogy a teljesítményt és a minőséget tekintve könnyebben maximalizálják a gép teljesítményét.

2018. július 27. 11:20

Gépinfo Videó

A Case IH a Potato Europe 2018 kizárólagos technológiai partnere

Exkluzív technológiai partnereként a Case IH a PotatoEurope 2018 egyik legfontosabb támogatója.

2018. szeptember 12. 13:50