Gépészet
Fizetett tartalom
Gépészet
Fizetett tartalom

A Case IH traktorok meghódítják a Nyírséget is – Új telephelyet adott át az Agro-Békés

A Case IH traktorok meghódítják a Nyírséget is – Új telephelyet adott át az Agro-Békés

Agrofórum Online

Egy évvel azután, hogy az AGRO-BÉKÉS Kft. lett a Case IH traktorok és kombájnok kizárólagos forgalmazója, a gépkereskedő vállalat egy újabb lépést tett a gazdálkodó partnerek még jobb kiszolgálása érdekében. A Nyíregyháza szélén, a Tulipán utcában felépített új, hatodik régiós központban négyállásos műhelyben várják a térségi partnereket, akiknek minden eddiginél jobb és kényelmesebb szervizszolgáltatást, gyorsabb alkatrészellátást nyújthatnak.

Az ünnepélyes átadóra szép számmal érkeztek gazdálkodók a környékről, akik együtt ünnepelhettek a Case IH európai képviselőivel is.

Növekvő darabszám, fejlődő szolgáltatás

Grósz László, az AGRO-BÉKÉS Kft. ügyvezetője köszöntőjében egészen 2003-ig tekintett vissza. Az elmúlt 15 évben számos fejlesztésnek köszönhetően mára országos gépforgalmazóvá nőtték ki magukat, a Case IH erőgépek mellett pedig többek között a Kverneland, a McHale és a Bednar termékeit is ajánlhatják a gazdálkodóknak. “Ezt a telephelyet a ti segítségetekkel tudtuk felépíteni, így közös az öröm. A mi célunk az önök sikere, mert ha önök sikeresek, akkor mi is. Számunkra nagyon fontos, hogy úgy adjuk el a világ élvonalába tartozó gépeinket, hogy azzal hasznot hozzunk a gazdálkodóknak” – fogalmazott Grósz László, aki szerint a 2017-es év megmutatta, hogy a cég valóban önálló. Ezt bizonyítja, hogy a nyugati traktorok piacán hazánkban 11,9 %-os volt a részesedésük.

A nyíregyházi telephelyen 15 dolgozó, köztük 4 szervizes szolgálja ki a térség gazdálkodóit, de a jövőben természetesen az állományt is bővíteni szeretnék. A régiós központban már megkezdődött az alkatrészek feltöltése, a szűrők, olajok a helyükön vannak, a legtöbb kiegészítő pedig közvetlenül elérhető lesz. Ami helyben mégsem, azt 24 órán belül tudják szállítani.

Grósz László szerint ez a fejlesztés különösen fontos a cég szempontjából, hiszen Nyíregyháza közelében is egyre nagyobb az érdeklődés a Case IH traktorok iránt. Mint mondta, az ország észak-keleti részén már most több mint 30 szerződést írtak alá, a növekvő darabszám mellé pedig a szervizszolgáltatást és az alkatrészellátást is fejleszteni kell.

A legsikeresebb év

“Amióta a Case IH Magyarországon van, a 2017-es volt a legsikeresebb év” – mondta el a megnyitón Christian Garneyer, a régió marketing menedzsere, aki kifejtette, hogy egész Európában olyan partnereket keresnek, akik hosszú távon gondolkodnak, és megbízhatóak.

A szakember beszélt a gyártó legújabb fejlesztéseiről is, többek között az új váltóval szerelt, számos díjat bezsebelő Case IH Maxxum traktorról. Nagy erősségüknek nevezte, hogy 50 LE teljesítménykategóriától egészen a törzscsuklós nagytraktorokig változatos típusokat kínálnak a gazdálkodóknak. A legkisebb és legnagyobb termelők számára is többféle megoldást tudnak ajánlani. Kiemelte például a gumihevederes traktorokat, amely kapcsán aláhúzta: a Case IH több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik a talajkímélő módszerrel kapcsolatban. De kíméletes és hatékony, egyrotoros kombájnja is csak a Case IH-nak van.

A folyamatos fejlesztésnek köszönhetően a közeljövőben újabb termékeket is bemutatnak. Mindez nem meglepő, hiszen középtávon a mezőgazdaság világszintű növekedését várják, amely minden bizonnyal a magyar piacot is érteni fogja. Éppen ezért folyamatosan figyelik az ügyfelek visszajelzéseit hazánkban is. Hangsúlyozta: komplett rendszerekben fognak gondolkodni a jövőben is.

Christian Garneyer, beszéde végén átadta Grósz Gábor kereskedelmi igazgatónak azt a táblát, amely szavatolja, hogy a telephely megfelel a Case IH minden követelményének.

A rendezvény végén Grósz László ügyvezető egy Case IH-s torta elfogyasztására hívta a megjelent gazdálkodókat, akik szakmai beszélgetés mellett kóstolhatták meg a különleges desszertet.

Képgaléria az AGRO-BÉKÉS Kft. nyíregyházi telephely-átadójáról:

John Deere robot traktor: nem álhír – valóság!

2019. november 18. 15:36

A munkagéppel egy egységet alkotó kompakt elektromos traktor teljesítménye 500 kW. Járószerkezete lehet kerekes vagy gumihevederes.

A Massey Ferguson okos teljesítmény programja megjelenik a Stage V MF 6700 S szériában

2019. november 14. 11:03

A kompakt méretek sokoldalúságot és agilitást eredményeznek, aminek a haszna a csekély fordulókör. A kategórián jelentősen túlmutató hidraulikarendszer és a könnyű kezelés tökéletes rakodótraktorokká is teszik a gépeket.

Hannoverben a jövő traktora – Bemutatkozott az első hibrid STEYR

2019. november 12. 10:34

A traktorok következő generációinak tervezésénél a károsanyag-kibocsátás minimálisra vagy nullásra csökkentése fontos vezérelv, amire most az osztrák STEYR is megpróbál választ adni - sok más mellett.

Gépészet Videó

Szántáselmunkáló hengerek hazai referenciákkal

2019. november 5. 14:33

A szántáselmunkáló hengerek alkalmazása a munkagépek közül talán a legszélesebb körű. Használata tavasszal elkezdődik a felfagyások kezelésére, a bokrosító hengerezésre, utána nyáron kapcsolt munkagépként (pl nehéztárcsa után) a talajmunkák lezárására és ősszel a magágykészítésre, vetések lezárására illetve szántáselmunkálásra vehetjük igénybe ezt a sokoldalú munkagépet.

Kategóriájában a leggazdaságosabb: STEYR Profi 4145 S-Control 8 hajtóművel

2018. március 22. 07:58

A vadonatúj S-Control 8 hajtóműnek köszönhetően a STEYR Profi 4145 fajlagos hajtóanyag-fogyasztása 258 g/kWh értékre csökkent, ami kategóriájának messze a legtakarékosabb traktorává teszi.

Jó évet zárt az európai traktorpiac

2018. március 21. 15:17

2017-ben 161 235 traktoreladást regisztráltak Európa 30 országában, így az európai traktorpiac 12,8%-os növekedést ért el a 2016-os magas szinthez képest.

Traktorpiac: növelte előnyét a John Deere

2019. március 6. 08:28

Az első két hónapban összesen már 363 traktort helyeztek forgalomba, ez 28,7 százalékkal több, mint az előző év hasonló időszakában. Az első két hónap összesített márkasorrendjét a John Deere vezeti 48 darabbal, a Case és a New Holland előtt.

Közép-Európában erősít a CLAAS

2018. október 23. 17:37

Az 1913-ban alapított CLAAS családi vállalkozás egyike a világ legnagyobb mezőgazdasági gépgyártóinak. A vállalat most Közép-Európában erősíti értékesítési hálózatát.