Gépészet
Fizetett tartalom
Gépészet
Fizetett tartalom

A CASE IH négy legjelentősebb fejlesztése

A CASE IH négy legjelentősebb fejlesztése

Forrás: Sy Stevens, CaseIH - Agrofórum Online

Az AE50 Award program 2017. évi díjazottaiból ezúttal a hazai olvasók számára is érdekes CASE IH termékeket ismertetjük.

Az AE50 CASE IH díjazottjai a következők:
⦁ Trident 5550 folyékony/száraz kombinált tápanyag kijuttató
⦁ Steiger® traktorok új CVXDrive™ sebességváltóval
⦁ 2140 Early Riser® kukorica vetőgép, vezetőfülkéből szabályozható vető-egység kiemeléssel
⦁ Nutri-Placer® 930 műtrágya kijuttató űj High-speed Low Disturbance (HSLD) csoroszlyával

Az AE50 díjazottak közül, az ASABE, együttműködve az amerikai mezőgépgyártók szövetségével (Association of Equipment Manufacturers), a legjobb innovációs termék számára felajánlott Davidson Prize elismerést a Trident 5550 folyékony/száraz kombinált tápanyag-kijuttatónak ítélte. „A cég célkitűzése az, hogy a felhasználókat a leghatékonyabb és leggazdaságosabb termékekkel lássák el, és ha ezek elismerésben is részesülnek, az egy bónusz” – mondta el Jim Walker, a CASE IH elnökhelyettese (NAFTA). Az AE50 díjat elnyerő termékek tervezése és fejlesztése a felhasználói igények felmérése alapján történt (Customer Driven Product Design (CDPD)).

Trident 5550 folyékonony/száraz kombinált tápanyag kijuttató

A Trident 5550 folyékony/száraz kombinált tápanyag-kijuttató berendezés az eddig ismert leggyorsabban átalakítható gyártmány. A fülkéből megvalósítható automatikus szabályzás és a precíz kijuttatási technológia olyan flexibilis képesség, amely lehetővé teszi a növény táplálásának és védelmének optimális végrehajtását.

Steiger® traktorok új CVXDrive™ sebességváltóval

A Case IH Steiger traktorok új rekordot értek el a hajtóanyag hatékonyságban. Mindez köszönhető a CVXDrive fokozatmentes hajtóműnek, amelynek előnyös tulajdonságai minden technológiában érvényesíthetők. A CVXDrive hajtóművek az első fokozatmentes sebességváltók a négykerékhajtású traktorok területén, amelyekkel elérhetővé vált a 605 LE csúcsteljesítmény.

2140 Early Riser® kukorica vetőgép, vezetőfülkéből szabályozható vetőegység-kiemeléssel

Az új 2140 Early Riser vetőgép alkalmas 15-20-22 inch (1 inch = 2,54 cm – a szerk.) sortávolságú vetésre egyaránt. A különböző kultúrákhoz szükséges átállítás a vetőegységek kiemelésével könnyen és gyorsan megvalósítható. A nagy szélességű vetőgépek táblák közötti egyszerű és gyors közlekedését a szárnyak felhajtása, valamint a növelt szabad magasság teszi lehetővé.

Nutri-Placer® 930 műtrágya-kijuttató, új High-speed Low Disturbance (HSLD) csoroszlyával

Az új csoroszlyával ellátott műtrágya-kijuttató akár 11 mérföld/h sebességgel (17-18 km/h – a szerk.) is üzemeltethető, és ezáltal egy 12 órás műszak alatt 510 acre (kb. 206 hektár – a szerk.) teljesítményre képes, mindezt kismértékű felszínbolygatással. Széleskörű szántóföldi tapasztalatok bizonyítják, hogy az új csoroszlyákkal egyenletesebb tarlómaradvánnyal borított talajfelszín alakítható ki, mint egyéb gyártmányokkal.
A Nutri-Placer 930 HSLD műtrágya-kijuttató ősszel és tavasszal egyaránt kiváló minőségű munkát végez.

Ha elmaradt az őszi szántás, vásárolj egy talajlazítót (+VIDEÓ)

A Moro-Aratri Spider talajlazító tavasszal 60 hektáron bizonyított, az elmaradt őszi szántás ellenére kiváló magágy készült minden területen. Pedig a Nógrád megyei talaj nem éppen a könnyű művelhetőségéről híres.

Gépészet Videó

Egyenletes munkavégzés, precíz beállítás – Bednar gépek a Gergely Farmon

A megbízhatóság és a nagy teljesítmény mindennél fontosabb a Gergely Farmon, így a gépvásárlások is ennek tudatában történnek.

Gyomirtás automatikusan, minimális herbiciddel - Bemutatkozik az ecoRobotix pont-permetező robot

A svájci start-up cég olyan pont-permetező robotot fejlesztett ki, amivel a gazdálkodók herbicidköltségei jelentősen csökkenthetők.

Digitális erdőgazdálkodás? Ma már nem csak egy fogalom!

Bemutatták az erdőgazdálkodók számára létrehozott LogBuch alkalmazást, az első elektronikus injektoros motorfűrészt, az MS500i-t és a Smart Connector érzékelőt is.

A legjobb CASE IH ajánlatok egy helyen

Összegyűjtöttük Neked a legütősebb CASE IH traktor- és kombájnajánlatokat! Találsz benne újdonságokat, bemutatógépet és sok hasznos kiegészítőt is.

2018. május 17. 05:44

Traktorpiac: a John Deere nyerte az első negyedévet

Az év első három hónapjában 580 traktort helyeztek forgalomba Magyarországon, ez 41 százalékos visszaesés 2017 hasonló időszakához képest.

2018. április 11. 09:37

Premier: Case IH Axial-Flow 250 kombájn – videó

A Case IH három új 250-es sorozatú Axial-Flow kombájnnal jelentkezik 2019-re, a meglévő 7240, 8240 és 9240 modellek helyett. Az új sorozat számos új, automatizált funkcióval rendelkezik, amelyek lehetővé teszik az üzemeltetők számára, hogy a teljesítményt és a minőséget tekintve könnyebben maximalizálják a gép teljesítményét.

2018. július 27. 11:20

Gépinfo Videó

Gumihevederes eszközhordozó a szélsőséges helyzetekre is

A francia HUBERTRACK HHT-100 típusjelzésű, új, innovatív gumihevederes eszközhordozó rendkívül hasznos lehet a mezőgazdasági termelők számára.

2018. augusztus 7. 08:41

Gépészet Videó