Gépészet
Fizetett tartalom
Gépészet
Fizetett tartalom

A CASE IH négy legjelentősebb fejlesztése

A CASE IH négy legjelentősebb fejlesztése

Forrás: Sy Stevens, CaseIH - Agrofórum Online

Az AE50 Award program 2017. évi díjazottaiból ezúttal a hazai olvasók számára is érdekes CASE IH termékeket ismertetjük.

Az AE50 CASE IH díjazottjai a következők:
⦁ Trident 5550 folyékony/száraz kombinált tápanyag kijuttató
⦁ Steiger® traktorok új CVXDrive™ sebességváltóval
⦁ 2140 Early Riser® kukorica vetőgép, vezetőfülkéből szabályozható vető-egység kiemeléssel
⦁ Nutri-Placer® 930 műtrágya kijuttató űj High-speed Low Disturbance (HSLD) csoroszlyával

Az AE50 díjazottak közül, az ASABE, együttműködve az amerikai mezőgépgyártók szövetségével (Association of Equipment Manufacturers), a legjobb innovációs termék számára felajánlott Davidson Prize elismerést a Trident 5550 folyékony/száraz kombinált tápanyag-kijuttatónak ítélte. „A cég célkitűzése az, hogy a felhasználókat a leghatékonyabb és leggazdaságosabb termékekkel lássák el, és ha ezek elismerésben is részesülnek, az egy bónusz” – mondta el Jim Walker, a CASE IH elnökhelyettese (NAFTA). Az AE50 díjat elnyerő termékek tervezése és fejlesztése a felhasználói igények felmérése alapján történt (Customer Driven Product Design (CDPD)).

Trident 5550 folyékonony/száraz kombinált tápanyag kijuttató

A Trident 5550 folyékony/száraz kombinált tápanyag-kijuttató berendezés az eddig ismert leggyorsabban átalakítható gyártmány. A fülkéből megvalósítható automatikus szabályzás és a precíz kijuttatási technológia olyan flexibilis képesség, amely lehetővé teszi a növény táplálásának és védelmének optimális végrehajtását.

Steiger® traktorok új CVXDrive™ sebességváltóval

A Case IH Steiger traktorok új rekordot értek el a hajtóanyag hatékonyságban. Mindez köszönhető a CVXDrive fokozatmentes hajtóműnek, amelynek előnyös tulajdonságai minden technológiában érvényesíthetők. A CVXDrive hajtóművek az első fokozatmentes sebességváltók a négykerékhajtású traktorok területén, amelyekkel elérhetővé vált a 605 LE csúcsteljesítmény.

2140 Early Riser® kukorica vetőgép, vezetőfülkéből szabályozható vetőegység-kiemeléssel

Az új 2140 Early Riser vetőgép alkalmas 15-20-22 inch (1 inch = 2,54 cm – a szerk.) sortávolságú vetésre egyaránt. A különböző kultúrákhoz szükséges átállítás a vetőegységek kiemelésével könnyen és gyorsan megvalósítható. A nagy szélességű vetőgépek táblák közötti egyszerű és gyors közlekedését a szárnyak felhajtása, valamint a növelt szabad magasság teszi lehetővé.

Nutri-Placer® 930 műtrágya-kijuttató, új High-speed Low Disturbance (HSLD) csoroszlyával

Az új csoroszlyával ellátott műtrágya-kijuttató akár 11 mérföld/h sebességgel (17-18 km/h – a szerk.) is üzemeltethető, és ezáltal egy 12 órás műszak alatt 510 acre (kb. 206 hektár – a szerk.) teljesítményre képes, mindezt kismértékű felszínbolygatással. Széleskörű szántóföldi tapasztalatok bizonyítják, hogy az új csoroszlyákkal egyenletesebb tarlómaradvánnyal borított talajfelszín alakítható ki, mint egyéb gyártmányokkal.
A Nutri-Placer 930 HSLD műtrágya-kijuttató ősszel és tavasszal egyaránt kiváló minőségű munkát végez.

Három az egyben: permetezés, műtrágyaszórás és vetés egyetlen eszközzel

Az Imperador 3.0 egy olyan önjáró gép, amely permetezőkerettel, változtatható szóróegységgel és pneumatikus vetőegységgel is rendelkezik.

Új rádióirányítású mulcsozógép az olasz-német együttműködésből

A gumihevederes szárzúzó mozgatását Yanmar gyártmányú, 22 kW (30 LE) teljesítményű, 3 hengeres, vízhűtéses dízelmotor végzi.

Erőteljes, hatékony, tetszetős, gazdaságos – New Holland T7

A New Holland méltán ismert a folyamatosan fejlődő, minden igényt kielégítő traktorkínálatáról. Ennek ékes bizonyítéka az utóbb években végrehajtott teljes körű modellfrissítés.

Sikeres Amatechnica 2018 kiállítás erős bel- és külföldi szakmai látogatottsággal

A „GO for Innovation” mottó égisze alatt az „Amatechnica 2018” szakkiállítás sikeresen bemutatkozott mintegy 6000 bel- és külföldi mezőgazdasági termelő, bérvállalkozó és értékesítő partner előtt.

iF Design Award 2018: 4 díjat nyert az Amazone

Az Amazone gépei a világszerte elismert iF Design Award idei díjátadóján egyszerre négy díjat nyertek el.

2018. március 23. 10:56

Max, a profi és gazdabarát szervizes - Case IH és Pöttinger gépek a Gudmon Show-n

Max nem más, mint egy képzeletbeli mezőgazdasági gépszerelő, amelyet az Agromax Gépkereskedelmi Kft. választott jelképül.

2018. május 28. 10:53

Élő videóink az AGROmashEXPO második napjáról

Január 25-én az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállítás második napján is több alkalommal jelentkeztünk élőben Facebook oldalunkon.

2018. január 25. 20:10

A Case IH traktorok meghódítják a Nyírséget is - Új telephelyet adott át az Agro-Békés

Nyíregyháza közelében is egyre nagyobb az érdeklődés a Case IH traktorok iránt, ezért nagyon fontos volt a térségben is fejleszteni.

2018. február 21. 12:03