Gépészet
Fizetett tartalom
Gépészet
Fizetett tartalom

A CASE IH négy legjelentősebb fejlesztése

A CASE IH négy legjelentősebb fejlesztése

Forrás: Sy Stevens, CaseIH - Agrofórum Online

Az AE50 Award program 2017. évi díjazottaiból ezúttal a hazai olvasók számára is érdekes CASE IH termékeket ismertetjük.

Az AE50 CASE IH díjazottjai a következők:
⦁ Trident 5550 folyékony/száraz kombinált tápanyag kijuttató
⦁ Steiger® traktorok új CVXDrive™ sebességváltóval
⦁ 2140 Early Riser® kukorica vetőgép, vezetőfülkéből szabályozható vető-egység kiemeléssel
⦁ Nutri-Placer® 930 műtrágya kijuttató űj High-speed Low Disturbance (HSLD) csoroszlyával

Az AE50 díjazottak közül, az ASABE, együttműködve az amerikai mezőgépgyártók szövetségével (Association of Equipment Manufacturers), a legjobb innovációs termék számára felajánlott Davidson Prize elismerést a Trident 5550 folyékony/száraz kombinált tápanyag-kijuttatónak ítélte. „A cég célkitűzése az, hogy a felhasználókat a leghatékonyabb és leggazdaságosabb termékekkel lássák el, és ha ezek elismerésben is részesülnek, az egy bónusz” – mondta el Jim Walker, a CASE IH elnökhelyettese (NAFTA). Az AE50 díjat elnyerő termékek tervezése és fejlesztése a felhasználói igények felmérése alapján történt (Customer Driven Product Design (CDPD)).

Trident 5550 folyékonony/száraz kombinált tápanyag kijuttató

A Trident 5550 folyékony/száraz kombinált tápanyag-kijuttató berendezés az eddig ismert leggyorsabban átalakítható gyártmány. A fülkéből megvalósítható automatikus szabályzás és a precíz kijuttatási technológia olyan flexibilis képesség, amely lehetővé teszi a növény táplálásának és védelmének optimális végrehajtását.

Steiger® traktorok új CVXDrive™ sebességváltóval

A Case IH Steiger traktorok új rekordot értek el a hajtóanyag hatékonyságban. Mindez köszönhető a CVXDrive fokozatmentes hajtóműnek, amelynek előnyös tulajdonságai minden technológiában érvényesíthetők. A CVXDrive hajtóművek az első fokozatmentes sebességváltók a négykerékhajtású traktorok területén, amelyekkel elérhetővé vált a 605 LE csúcsteljesítmény.

2140 Early Riser® kukorica vetőgép, vezetőfülkéből szabályozható vetőegység-kiemeléssel

Az új 2140 Early Riser vetőgép alkalmas 15-20-22 inch (1 inch = 2,54 cm – a szerk.) sortávolságú vetésre egyaránt. A különböző kultúrákhoz szükséges átállítás a vetőegységek kiemelésével könnyen és gyorsan megvalósítható. A nagy szélességű vetőgépek táblák közötti egyszerű és gyors közlekedését a szárnyak felhajtása, valamint a növelt szabad magasság teszi lehetővé.

Nutri-Placer® 930 műtrágya-kijuttató, új High-speed Low Disturbance (HSLD) csoroszlyával

Az új csoroszlyával ellátott műtrágya-kijuttató akár 11 mérföld/h sebességgel (17-18 km/h – a szerk.) is üzemeltethető, és ezáltal egy 12 órás műszak alatt 510 acre (kb. 206 hektár – a szerk.) teljesítményre képes, mindezt kismértékű felszínbolygatással. Széleskörű szántóföldi tapasztalatok bizonyítják, hogy az új csoroszlyákkal egyenletesebb tarlómaradvánnyal borított talajfelszín alakítható ki, mint egyéb gyártmányokkal.
A Nutri-Placer 930 HSLD műtrágya-kijuttató ősszel és tavasszal egyaránt kiváló minőségű munkát végez.

A mulcsozás mestere

Ezzel a címmel tartott szántóföldi gépbemutatót a Güttler Kft., ahol Müthing mulcs-technológiával ismerkedhettek meg az érdeklődők.

Gépészet Képgaléria Videó

MORO Aratri talajművelő eszközök az Agroázistól

Az AGROmashEXPO és a Bábolnai Gazdanapok után Mezőhegyesen, a II. NAK Szántóföldi Napokon is testközelből ismerkedhetnek meg a gazdálkodók a MORO Arati ekékkel és lazítókkal, az  Agroázis kínálatában.

Hamarosan nyit a II. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow–Mezőhegyes

Pap István, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. kiállítási centrumának vezérigazgatója örömét fejezte ki a II. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow–Mezőhegyes megszervezéséért. Megtiszteltetés, hogy mindehhez a helyet ők biztosíthatják, így – a NAK és a MEGFOSZ szervezésében – az ország legnagyobb szántóföldi rendezvénye Mezőhegyesen, szeptember 20-21-én nyitja meg kaput a látogatók előtt.

Automatikus finombeállításokkal érkezik a Case IH új kombájncsaládja

Drezdában megismerkedhettünk azokkal az újdonságokkal, amik még hatékonyabbá, még könnyebben kezelhetővé és még gazdaságosabbá teszik a Case IH legújabb szériáját.

A legjobb CASE IH ajánlatok egy helyen

Összegyűjtöttük Neked a legütősebb CASE IH traktor- és kombájnajánlatokat! Találsz benne újdonságokat, bemutatógépet és sok hasznos kiegészítőt is.

2018. május 17. 05:44

Élő videóink az AGROmashEXPO második napjáról

Január 25-én az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállítás második napján is több alkalommal jelentkeztünk élőben Facebook oldalunkon.

2018. január 25. 20:10

Akár egy Zetor is lehet az Év Traktora! - Megmutatjuk a döntős erőgépeket

Idén sem maradhat el az Év Traktora 2019 verseny, ahol ezúttal három kategóriában hirdet győztest a szakmai zsűri.

2018. július 12. 16:39

iF Design Award 2018: 4 díjat nyert az Amazone

Az Amazone gépei a világszerte elismert iF Design Award idei díjátadóján egyszerre négy díjat nyertek el.

2018. március 23. 10:56