Gépészet
Fizetett tartalom
Gépészet
Fizetett tartalom

A CASE IH négy legjelentősebb fejlesztése

A CASE IH négy legjelentősebb fejlesztése

Forrás: Sy Stevens, CaseIH - Agrofórum Online

Az AE50 Award program 2017. évi díjazottaiból ezúttal a hazai olvasók számára is érdekes CASE IH termékeket ismertetjük.

Az AE50 CASE IH díjazottjai a következők:
⦁ Trident 5550 folyékony/száraz kombinált tápanyag kijuttató
⦁ Steiger® traktorok új CVXDrive™ sebességváltóval
⦁ 2140 Early Riser® kukorica vetőgép, vezetőfülkéből szabályozható vető-egység kiemeléssel
⦁ Nutri-Placer® 930 műtrágya kijuttató űj High-speed Low Disturbance (HSLD) csoroszlyával

Az AE50 díjazottak közül, az ASABE, együttműködve az amerikai mezőgépgyártók szövetségével (Association of Equipment Manufacturers), a legjobb innovációs termék számára felajánlott Davidson Prize elismerést a Trident 5550 folyékony/száraz kombinált tápanyag-kijuttatónak ítélte. „A cég célkitűzése az, hogy a felhasználókat a leghatékonyabb és leggazdaságosabb termékekkel lássák el, és ha ezek elismerésben is részesülnek, az egy bónusz” – mondta el Jim Walker, a CASE IH elnökhelyettese (NAFTA). Az AE50 díjat elnyerő termékek tervezése és fejlesztése a felhasználói igények felmérése alapján történt (Customer Driven Product Design (CDPD)).

Trident 5550 folyékonony/száraz kombinált tápanyag kijuttató

A Trident 5550 folyékony/száraz kombinált tápanyag-kijuttató berendezés az eddig ismert leggyorsabban átalakítható gyártmány. A fülkéből megvalósítható automatikus szabályzás és a precíz kijuttatási technológia olyan flexibilis képesség, amely lehetővé teszi a növény táplálásának és védelmének optimális végrehajtását.

Steiger® traktorok új CVXDrive™ sebességváltóval

A Case IH Steiger traktorok új rekordot értek el a hajtóanyag hatékonyságban. Mindez köszönhető a CVXDrive fokozatmentes hajtóműnek, amelynek előnyös tulajdonságai minden technológiában érvényesíthetők. A CVXDrive hajtóművek az első fokozatmentes sebességváltók a négykerékhajtású traktorok területén, amelyekkel elérhetővé vált a 605 LE csúcsteljesítmény.

2140 Early Riser® kukorica vetőgép, vezetőfülkéből szabályozható vetőegység-kiemeléssel

Az új 2140 Early Riser vetőgép alkalmas 15-20-22 inch (1 inch = 2,54 cm – a szerk.) sortávolságú vetésre egyaránt. A különböző kultúrákhoz szükséges átállítás a vetőegységek kiemelésével könnyen és gyorsan megvalósítható. A nagy szélességű vetőgépek táblák közötti egyszerű és gyors közlekedését a szárnyak felhajtása, valamint a növelt szabad magasság teszi lehetővé.

Nutri-Placer® 930 műtrágya-kijuttató, új High-speed Low Disturbance (HSLD) csoroszlyával

Az új csoroszlyával ellátott műtrágya-kijuttató akár 11 mérföld/h sebességgel (17-18 km/h – a szerk.) is üzemeltethető, és ezáltal egy 12 órás műszak alatt 510 acre (kb. 206 hektár – a szerk.) teljesítményre képes, mindezt kismértékű felszínbolygatással. Széleskörű szántóföldi tapasztalatok bizonyítják, hogy az új csoroszlyákkal egyenletesebb tarlómaradvánnyal borított talajfelszín alakítható ki, mint egyéb gyártmányokkal.
A Nutri-Placer 930 HSLD műtrágya-kijuttató ősszel és tavasszal egyaránt kiváló minőségű munkát végez.

Talajápolás felsőfokon - Vegyszermentes gyomirtás bármely kultúrában

A HATZENBICHLER gépgyár konstruktív megoldást kínál szinte minden hagyományos szántóföldi és speciális kultúrához egyaránt.

Három Fendt Vario traktor is új fogyasztási rekordot állított fel a DLG tesztjein

A DLG teszt programjában a Fendt 1042 Vario és a Fendt 1046 Vario kategóriájában a legjobb eredményt érte el, a Fendt 1050 Vario pedig fajlagos fogyasztásban állított fel új rekordot,

Fenntartható szemlélet, hosszú távú gondolkodás - Güttler szőlészeti gépbemutató Egerben

A hangsúly nem kifejezetten egy-egy terméken, sokkal inkább a cég által nyújtott komplett technológián volt, amelyre az egri szőlészek is felfigyeltek.

Bemutatjuk a legszorgalmasabb meggyrázót

A kifejezetten magyar igényekhez fejlesztett automata meggy betakarító gép minimális emberi erő szükséglet mellett képes akár 60-80 fát is lerázni egy óra alatt.

Traktorpiac: a John Deere nyerte az első negyedévet

Az év első három hónapjában 580 traktort helyeztek forgalomba Magyarországon, ez 41 százalékos visszaesés 2017 hasonló időszakához képest.

2018. április 11. 09:37

iF Design Award 2018: 4 díjat nyert az Amazone

Az Amazone gépei a világszerte elismert iF Design Award idei díjátadóján egyszerre négy díjat nyertek el.

2018. március 23. 10:56

Valós idejű magágy-minőségellenőrzés

Az AFS Soil Command berendezés az első olyan megoldás, amellyel a magágy minősége mérhető és szabályozható közvetlenül a traktor fülkéjéből.

2018. április 2. 11:37

Önvezető megoldások Case IH-val és New Hollanddal

Az Autonomous Solutions, Inc. (ASI) együttműködésre lépett a Case IH és a New Holland gyárakkal, hogy kipróbálhassa a technológiáját két kísérleti programban - kaliforniai nagyüzemi termelőknél.

2018. április 10. 16:43