Gépészet
Gépészet

Gazdaságos szerves és hígtrágya-kijuttatás a Fliegl új fejlesztéseivel

Gazdaságos szerves és hígtrágya-kijuttatás a Fliegl új fejlesztéseivel

Agrofórum Online

Idén ünnepli alapításának 30. évfordulóját a Fliegl magyarországi üzeme. A mezőgazdasági szállítójárművek piacvezető gyártója a jeles alkalom apropójából májusban nyílt napot szervez adbai üzemében. Meglepetésekből azonban addig sincs hiány, ugyanis a gyártó az év legjelenősebb agrárrendezvényén, az AGROmashEXPO-n két újdonságát is bemutatja.

Idén a megszokottól eltérően új helyszínen, a H pavilon H4C standján találkozhatnak a szakkiálltásra érkezők a Fliegl szállítójárművekkel. A gyártó két újdonságát is szemügyre vehetik január 28.-ig : a KDS 260 Muck Control láncos trágyaszórót és a HFW 25.000 centrifugálszivattyús tartálykocsit.

Szervestrágya-kijuttatás gazdaságosan

A Fliegl Csoport egy olyan eszközzel bővítette termékpalettáját, amely hatékony üzemeltetésével növeli a szervestrágya-kijuttatás gazdaságosságát, miközben csökkenti a környezeti terhelést.

A Fliegl KDS 260 Muck Control egy olyan univerzális szóró, ami láncos-léces lehordószerkezettel és kéttárcsás varioSPLASH szórószerkezettel rendelkezik. A KDS 260 raktere 1,4 m magas, 2,15 m széles és 6,0 m hosszú; térfogata pedig kb. 20 m3. A raktér oldalfalai és padlója nemesacélból készül, ami hozzájárul a pótkocsi alacsony önsúlyához.

– áll a Fliegl Csoport gépről közzétett leírásában.

Kiállítva a trágyaszóró (Fotó: Gribek Tímea)

A KDS 260 típusú láncos trágyaszóró egyik legfontosabb eleme a varioSPLASH szórószerkezet, amely két nagyméretű HB 400 acéltárcsából készült. Az új kialakítású megoldás tovább fokozza a trágyazsilip és a marószerkezet előnyeit.

Amennyiben szemügyre venné a KDS 260 Muck Control láncos trágyaszórót, érdemes kilátogatni az AGROmashEXPO kiállításra, ahol a Fliegl szaktanácsadói minden felmerülő kérdésre válaszolnak a termékkel kapcsolatban. Ha pedig többet szeretne megtudni a gép paramétereiről, itt teheti meg.

Az eszköz, amely támogatja a versenyképes gazdálkodást

A HFW 25.000 centrifugálszivattyús tartálykocsi-konstrukciót úgy fejlesztették ki, hogy támogassa a versenyképes gazdálkodást, elsősorban az állattartással foglalkozó nagyobb gazdaságok munkáját segítve.

– tudjuk meg az eszköz ismertetőjéből.

Az elmúlt időszakban jelentősen felértékelődött az állattartásból származó szerves trágya, azon belül is a hígtrágya hasznosítása. Ennek oka a műtrágya árának emelkedése mellett az is, hogy a szerves trágya hatóanyagtartalma komplexebb az előbbinél. Ráadásul a jelenlegi, megváltozott piaci körülmények között a gazdaságosság fontosabb, mint valaha, miközben a környezeti előírások is szigorodnak és megjelennek a támogatási rendszerben is.

A centrifugálszivattyús tartálykocsi-konstrukció az AGROmashEXPO-n is megtekinthető (Fotó: Gribek Tímea)

A HFW 25.000 típusú centrifugálszivattyús tartálykocsi-konstrukció megalkotása során a fenti szempontokat tartották szem előtt. A hatékonyság a minél nagyobb hígtrágyamennyiség gyors kijuttatásával, a környezeti terhelés csökkentése pedig az azonnali precíz bedolgozással érhető el.

Hogy pontosan mit érdemes tudni a tartálykocsi-konstrukcióról? Részletes leírást talál róla itt, de személyesen is felteheti kérdéseit az AGROmashEXPO kiállításon a Fliegl Adba munkatársainak.

Nyílt nap a jubileum alkalmából

A jubileumi programsorozat keretében a 30 éves Fliegl Abda Kft. 2023. május 13-án (szombaton) nyílt napot szervez abdai üzemében (9151 Abda, Pillingerpuszta). Az eseményre várnak minden érdeklődőt, akik szeretnének megismerkedni a vállalattal és termékeivel, valamint szeretnének belesni a kulisszák mögé és megnézni, hogy készülnek a Fliegl eszközök.

A nyílt nap előtt azonban még az év legjelentősebb agrárrendezvényén vonultatják fel az eszközöket (Fotó: Gribek Tímea)

A nyílt nap során szakmai bemutatókat is tartanak, ahol a tápanyagutánpótlást támogató Fliegl pótkocsik mellett az Agro-Center adaptereké és a BauKom építőipari eszközeié a főszerep. A szakmai tartalmak mellett természetesen egyéb izgalmas programokkal is készülnek kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Májusban az egész család jól érezheti magát a születésnapját ünneplő Flieglnél.

Fotó: Gribek Tímea

A rendezvény ingyenesen látogatható, azonban érdemes az eseményre regisztrálni, hiszen azoknak, akik ezt megteszik, ajándék étel- és italjeggyel kedveskednek. A regisztrációs oldal az alábbi linken érhető el.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Bátran tankolhat HVO-t a traktorba?

2024. július 11. 13:10

Németországban az úgynevezett HVO100 üzemanyagot (amely szinte szagtalan és tiszta, mint a víz) 2500 üzemórán keresztül tesztelték traktorokban.

Új traktorokat mutatott be a John Deere, itt a 6M sorozat

2024. július 7. 14:10

A kompakt 6M 95-östől a nagy teljesítményű 6M 250-es modellig terjedő sorozat különböző alvázméretekkel rendelkezik.

Messze még a kilábalás a mezőgazdasági pótkocsik piacán

2024. július 5. 14:40

Idén a június az első olyan hónap a hazai mezőgazdaságipótkocsi-piacon, amikor száz darabnál több pótkocsi kelt el.

Kiemelkedő szárzúzás, maximális szemmentés – OROS SUN napraforgó adapterek

2024. július 1. 10:10

A napraforgó adapterek fejlesztése során a legfontosabb szempont a szemveszteségnek a minimalizálása volt.

Kombájn, traktor, rakodógép, permetezőgép, fejőrobot - Ezekkel vár az Axiál az AgrárgépShow-n!

2019. január 13. 08:59

A hagyományokhoz hűen az AXIÁL Kft. 2019. január 23. és 26. között ismét megrendezi 5-let Show névre keresztelt színpadi produkcióját.

Szerdán nyit az AGROmashEXPO – az Agrofórummal

2023. január 24. 17:45

Négy nap, hét pavilon, 300 kiállító – 2023. január 25-én megnyitja kapuit hazánk legjelentősebb agrárrendezvénye.

AGROmashEXPO: már regisztrálhatnak a kiállítók

2022. július 11. 11:26

A 2023. január 25-28. között rendezett esemény továbbra is a hazai agrárium legjelentősebb szakkiállítása.

Hogyan tudunk 4800 forintból 84 000 forintot csinálni hektáronként?

2018. március 17. 15:37

A Dr. Szabó Agrokémiai Kft. standján Dr. Szabó Balázs válaszolt erre a nem mindennapi kérdésre. A válasz kiderül az AGROmashEXPO-n készített videónkból.