Gépészet
Gépészet

Irány Brazília – Az AGCO megkezdte a Fendt márka bevezetését Braziliába

Irány Brazília – Az AGCO megkezdte a Fendt márka bevezetését Braziliába

Agrofórum Online

Brazília 372,9 millió hektár mezőgazdasági területtel rendelkezik, amelyből napjainkban mintegy 128 millió hektárt művelnek meg. Robert Crain az AGCO Észak- és Dél Amerikáért felelős elnök helyettese óriási lehetőségeket lát a mezőgazdaság fejlesztésére a kontinens legnagyobb államában. Az AGCO Corporation Massey Ferguson és Valtra márkái korábban már nagy és erős piaci részesedést szereztek Dél Amerikában.

Az AGCO tájékoztatása szerint az Agrishow 2019 kiállításon (Ribeirão Preto, São Paulo állam) bemutatott Fendt 1050 Vario traktorral, a Fendt IDEAL kombájnnal és a Fendt MOMENTUM vetőgéppel a FendtTM márka megérkezett Brazíliába. Ez az esemény egy mérföldkő az AGCO brazíliai fejlesztési terveiben. A brazíliai farmerek új utakat keresnek a termelés fejlesztésére és gazdaságosságának növelésére, ehhez kívánunk hozzájárulni mondta Luis Felli, az AGCO South America elnöke.

Az AGCO cég igen jelentős beruházást hajtott végre annak érdekében, hogy segítse a brazíliai farmerek tevékenységének eredményességét. A Fendt cég 1930 óta építi innovációs hírnevét és vásárlói elfogadottságát, amelyet most szeretne kiterjeszteni a brazil piacra mondta Peter-Josef Paffen elnökhelyettes (Fendt Europe and the Middle East).

A Fendt cég Brazíliában kialakítja új díler hálózatát, amely nemcsak az eladásban érdekelt, hanem a szerviz- és alkatrészellátásban is létrehozza a közismert magas Fendt színvonalat.

A Fendt 1000 Vario traktor széria, a Fendt IDEALTM kombájn széria és Fendt MOMENTUMTM vetőgép bevezetésével a brazil farmerek egy komplett lehetőséghez jutnak – vetéstől a betakarításig – amellyel növelni tudják produktivitásukat és profitabilitásukat.

Fendt 1050 Vario traktor

A traktorok 2019-es brazíliai bemutatkozása az Fendt 1000 Vario sorozat legerősebb 517 lóerős Fendt 1050 típusával indult. A traktor 12,4 literes MAN motorral rendelkezik, amely maximális nyomatékát 1100-1500/min fordulatszám tartományban fejti ki. A traktor fokozatmentes hajtóműve (CVT) képes az első és hátsó hajtást egymástól függetlenül működtetni, ami azt jelenti, hogy ez a legegyenletesebb működésű traktor, amely Brazíliában valaha is elérhető volt. A Fendt 1000 Vario traktorok ezen felül a legkisebb fordulási sugárral rendelkeznek, 1,5 méterrel kisebbel, mint a brazíliai piacon elérhető versenytársak.

A Fendt 1000 Vario egy okos traktor, amely rendelkezik a Fendt iD alacsony motorfordulatszám szabályozó rendszerrel, aminek eredménye az alacsony hajtóanyag fogyasztás és motor részegységek megnövelt élettartama. A traktorba épített legújabb Fendt VarioDrive (CVT) hajtómű, egy intelligens tengelykapcsolóval képes a mellső vagy hátsó tengelyek egymástól független hajtására. Ez a technológia alkalmas a megkívánt sebesség pontos beállítására és a legjobb teljesítmény átvitelre, amellyel a Fendt 1000 széria traktorai hatékonyan alkalmazhatók talajművelésre, vetésre és gabona vagy cukornád szállító kocsik üzemeltetésére egyaránt.

Fendt IDEAL kombájn a kiállításon

A Fendt IDEAL kombájnok számos előnnyel rendelkeznek, többek között az exkluzív IDEALharvestTM automatikus szabályzó rendszerrel, amely a kombájnba beépített szenzorok és kamerák segítségével saját magát szabályozza. Az IDEAL kombájn beállításai a farm igényeihez igazodva segítik az optimális működési stratégia megvalósítását. A kombájn rendelkezik valósidejű adatmegjelenítéssel, ezáltal a kezelő mindig tudja, hogy mi történik a gép belsejében. Az IDEALharvest megoldás elősegíti, hogy a farmer a legjobb minőségű és tisztaságú gabonát takarítsa be a legkisebb vesztességgel.

Fendt MOMENTUM vetőgép

A Fendt MOMENTUM egy intelligens vetőgép, amely jelenleg a legnagyobb a világon és a soronkénti műtrágya kijuttatással forradalmasítja a vetési technológiát. A teljes egészében brazil fejlesztésű és gyártású vetőgép hivatalos bemutatása az Agrishow 2019 kiállításon történt. A Fendt MOMENTUM vetőgép a Precision PlantingTM DeltaForce vetőelem terhelési rendszerét alkalmazza. Ez a modern technológia lehetővé teszi, hogy az egyes vetőelemek a sebességtől és a felszín változásától függetlenül, egyenletes és azonos terheléssel kapcsolódjanak a talajhoz, ily módon biztosítva az egyenletes vetést és kelést, amelynek eredményeként magasabb termésátlagok érhetők el.

Forrás: Jos van de Vooren, Future Farming; http://www.AGCOcorp.com

Szántáselmunkáló hengerek hazai referenciákkal

2019. november 5. 14:33

A szántáselmunkáló hengerek alkalmazása a munkagépek közül talán a legszélesebb körű. Használata tavasszal elkezdődik a felfagyások kezelésére, a bokrosító hengerezésre, utána nyáron kapcsolt munkagépként (pl nehéztárcsa után) a talajmunkák lezárására és ősszel a magágykészítésre, vetések lezárására illetve szántáselmunkálásra vehetjük igénybe ezt a sokoldalú munkagépet.

Magyar gyártmányok az Agritechnica 2019 kiállításon

2019. november 1. 12:12

Hannoverben 2019. November 10-16 között kerül megrendezésre a világ legnagyobb mezőgazdasági gépkiállítása, ahol 51 ország mintegy 2750 kiállítója mutatja be legújabb innovációit, koncepcióit és vízióit a mai és az eljövendő mezőgazdaságáról. Az előrejelzések szerint több mint 400.000 látogató várható, amelyből 100.000 feletti a külföldi. 

A kibővült Bobcat Campus életteli Bemutatónapokat tartott

2019. október 25. 14:34

A Dobris-i (Csehország) Doosan Bobcat Campus a rendkívül sikeres Bobcat Bemutatónapok legújabb rendezvényének adott otthont, amely 2011 óta egy egyedülálló iparági esemény. A főváros, Prága közelében található Dobris Campus nemrégiben a Doosan Bobcat európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) új központjának megnyitásával bővült.

Egy kétéves traktort eladni őrültség, de a FENDT 1050-esért megérte

2019. október 21. 09:45

A klasszikus családi gazdaságban már 20 éve csak FENDT traktorok dolgoznak, néhány hete pedig megérkezett a legújabb erőgépük is, egy 1050-es típus.

Sikeres kiállítást tudhat maga mögött az AXIÁL

2019. május 16. 07:17

Véget ért a XXVI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok, melyen az AXIÁL Kft. is kiállított 1500 négyzetméteren. A mezőgazdaságigép-forgalmazó cég elsősorban az állattartás technológiájára fókuszált.

Nem sikerült jól a június a traktorpiacon

2019. július 8. 10:34

A júniusi versenyt a John Deere nyerte 76 darabbal és 26 százalékos piaci részesedéssel.

A 2019-es AGROmashEXPO díjazottjai – 4. rész

2018. december 20. 03:33

A 2019. évi AGROmashEXPO, AgrárgépShow kiállítás termékfejlesztési díj pályázatára rekordszámú, 41 db pályamű érkezett be.A különdíjasok bemutatását folytatjuk.

Gépinfo Képgaléria

Növekedési pályán az AGCO/Fendt

2018. augusztus 29. 08:45

A Fendt világszerte stabil növekedést mutat, mind a traktorértékesítés területén, mind a teljes Fendt Full Line programban.