Gépészet
Gépészet

Irány Brazília – Az AGCO megkezdte a Fendt márka bevezetését Braziliába

Irány Brazília – Az AGCO megkezdte a Fendt márka bevezetését Braziliába

Agrofórum Online

Brazília 372,9 millió hektár mezőgazdasági területtel rendelkezik, amelyből napjainkban mintegy 128 millió hektárt művelnek meg. Robert Crain az AGCO Észak- és Dél Amerikáért felelős elnök helyettese óriási lehetőségeket lát a mezőgazdaság fejlesztésére a kontinens legnagyobb államában. Az AGCO Corporation Massey Ferguson és Valtra márkái korábban már nagy és erős piaci részesedést szereztek Dél Amerikában.

Az AGCO tájékoztatása szerint az Agrishow 2019 kiállításon (Ribeirão Preto, São Paulo állam) bemutatott Fendt 1050 Vario traktorral, a Fendt IDEAL kombájnnal és a Fendt MOMENTUM vetőgéppel a FendtTM márka megérkezett Brazíliába. Ez az esemény egy mérföldkő az AGCO brazíliai fejlesztési terveiben. A brazíliai farmerek új utakat keresnek a termelés fejlesztésére és gazdaságosságának növelésére, ehhez kívánunk hozzájárulni mondta Luis Felli, az AGCO South America elnöke.

Az AGCO cég igen jelentős beruházást hajtott végre annak érdekében, hogy segítse a brazíliai farmerek tevékenységének eredményességét. A Fendt cég 1930 óta építi innovációs hírnevét és vásárlói elfogadottságát, amelyet most szeretne kiterjeszteni a brazil piacra mondta Peter-Josef Paffen elnökhelyettes (Fendt Europe and the Middle East).

A Fendt cég Brazíliában kialakítja új díler hálózatát, amely nemcsak az eladásban érdekelt, hanem a szerviz- és alkatrészellátásban is létrehozza a közismert magas Fendt színvonalat.

A Fendt 1000 Vario traktor széria, a Fendt IDEALTM kombájn széria és Fendt MOMENTUMTM vetőgép bevezetésével a brazil farmerek egy komplett lehetőséghez jutnak – vetéstől a betakarításig – amellyel növelni tudják produktivitásukat és profitabilitásukat.

Fendt 1050 Vario traktor

A traktorok 2019-es brazíliai bemutatkozása az Fendt 1000 Vario sorozat legerősebb 517 lóerős Fendt 1050 típusával indult. A traktor 12,4 literes MAN motorral rendelkezik, amely maximális nyomatékát 1100-1500/min fordulatszám tartományban fejti ki. A traktor fokozatmentes hajtóműve (CVT) képes az első és hátsó hajtást egymástól függetlenül működtetni, ami azt jelenti, hogy ez a legegyenletesebb működésű traktor, amely Brazíliában valaha is elérhető volt. A Fendt 1000 Vario traktorok ezen felül a legkisebb fordulási sugárral rendelkeznek, 1,5 méterrel kisebbel, mint a brazíliai piacon elérhető versenytársak.

A Fendt 1000 Vario egy okos traktor, amely rendelkezik a Fendt iD alacsony motorfordulatszám szabályozó rendszerrel, aminek eredménye az alacsony hajtóanyag fogyasztás és motor részegységek megnövelt élettartama. A traktorba épített legújabb Fendt VarioDrive (CVT) hajtómű, egy intelligens tengelykapcsolóval képes a mellső vagy hátsó tengelyek egymástól független hajtására. Ez a technológia alkalmas a megkívánt sebesség pontos beállítására és a legjobb teljesítmény átvitelre, amellyel a Fendt 1000 széria traktorai hatékonyan alkalmazhatók talajművelésre, vetésre és gabona vagy cukornád szállító kocsik üzemeltetésére egyaránt.

Fendt IDEAL kombájn a kiállításon

A Fendt IDEAL kombájnok számos előnnyel rendelkeznek, többek között az exkluzív IDEALharvestTM automatikus szabályzó rendszerrel, amely a kombájnba beépített szenzorok és kamerák segítségével saját magát szabályozza. Az IDEAL kombájn beállításai a farm igényeihez igazodva segítik az optimális működési stratégia megvalósítását. A kombájn rendelkezik valósidejű adatmegjelenítéssel, ezáltal a kezelő mindig tudja, hogy mi történik a gép belsejében. Az IDEALharvest megoldás elősegíti, hogy a farmer a legjobb minőségű és tisztaságú gabonát takarítsa be a legkisebb vesztességgel.

Fendt MOMENTUM vetőgép

A Fendt MOMENTUM egy intelligens vetőgép, amely jelenleg a legnagyobb a világon és a soronkénti műtrágya kijuttatással forradalmasítja a vetési technológiát. A teljes egészében brazil fejlesztésű és gyártású vetőgép hivatalos bemutatása az Agrishow 2019 kiállításon történt. A Fendt MOMENTUM vetőgép a Precision PlantingTM DeltaForce vetőelem terhelési rendszerét alkalmazza. Ez a modern technológia lehetővé teszi, hogy az egyes vetőelemek a sebességtől és a felszín változásától függetlenül, egyenletes és azonos terheléssel kapcsolódjanak a talajhoz, ily módon biztosítva az egyenletes vetést és kelést, amelynek eredményeként magasabb termésátlagok érhetők el.

Forrás: Jos van de Vooren, Future Farming; http://www.AGCOcorp.com

A családi kovácsműhelytől a digitális mezőgazdaságig - A Kverneland sztori

2019. július 22. 13:16

A Kverneland 2019-ben ünnepli alapításnak 140. évfordulóját. Ez egy történelmi mérföldkő a Kverneland Group számára.

Kerner, ezzel csak nyer! ORSZÁGOS KERNER ROADSHOW

2019. július 17. 09:53

Kedves Magyar Gazdák! Gyertek, tartsatok velünk, találkozzunk az országos körút valamelyik állomásán!

A két Güttler talajművelő eszköz a legtöbbet használt gép a gazdaságban

2019. július 5. 05:47

A Güttler a SuperMaxx-ot mint 4 évszakos kultivátort kínálja, mely alkalmas: talajszellőztetéshez, felületnöveléshez, tarlóhántáshoz, köztes növények vetéséhez és fagyos talajok műveléséhez.

Talajlazító ajánlat hazai referenciákkal és videókkal

2019. július 4. 13:51

A talajlazítás fontosságát nem lehet elégszer kihangsúlyozni, a megfelelő időben és módon végzett lazítás látványos eredményeket hozhat a termelésben. A talajlazító alkalmazásával javíthatjuk talajaink állapotát, megszüntethetjük a károsan tömörödött eke- és tárcsatalp réteget. A lazított talajrétegben a víz mélyebbre jut, növekszik a talaj levegőtérfogata és felgyorsul a talaj biológiai élete.

Gépészet Videó

Nem sikerült jól a június a traktorpiacon

2019. július 8. 10:34

A júniusi versenyt a John Deere nyerte 76 darabbal és 26 százalékos piaci részesedéssel.

Fendt Future Farming: Intelligens gépkezelés a Fendt Connect segítségével

2018. augusztus 29. 12:52

A gépek hatékony használata döntő jelentőségű üzleti számítások során, amikor hektáronkénti- vagy üzemórára vetített fajlagos mutatószámok meghatározása történik. Ezért az AGCO / Fendt rendszeresen foglalkozik olyan technikai megoldásokkal, amelyek segítik az ügyfeleket a gépek hatékony használatában és az értékes munkaidő megtakarításában.

Hamarosan nyílik az egyik legrangosabb hazai állattenyésztési kiállítás

2018. április 20. 07:04

Kevesebb, mint egy hónap múlva, 2018. május 10-11-12. napokon immáron 25. alkalommal nyitja meg kapuit az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok, melynek a Hód-Mezőgazda Zrt. ad otthont.

Az AGCO nettó bevétele 12 százalékot növekedett

2018. április 12. 11:50

A mezőgazdasági berendezések iránti igény globális fellendülése lehetővé tette, hogy az AGCO a nettó bevételét kb. 12%-kal mintegy 8,3 milliárd dollárra növelje 2017-ben.