Gépészet
Fizetett tartalom
Gépészet
Fizetett tartalom

Kaszáktól az önjáró silózókig – Országjárás Krone gépekkel

Kaszáktól az önjáró silózókig – Országjárás Krone gépekkel

Agrofórum Online - Fotók: Gribek Tímea

A Krone Show kétévente várja a gazdálkodókat az ország különböző pontjain, így nem véletlen, hogy a Valkon 2007 Kft. szakmai rendezvényét komoly érdeklődés kísérte. Ennyi idő alatt ugyanis a gyártó tényleg komoly újdonságokat tud felsorakoztatni, amelyek a magyar termelők számára is rendkívül hasznosak lehetnek a szálastakarmány-betakarítás során. Somogyaszaló, Tiszacsege és Mezőtúr előtt Rábapordányon indult a rendezvénysorozat, ahonnan az Agrofórum élő videóval is jelentkezett Facebook oldalán.

Teljes képgaléria a rábapordányi Krone Show rendezvényről >>>

A rendezvény elején Kecskeméti Sándor, a Valkon 2007 Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte a vendégeket, majd Varga Annamária mutatta be röviden a Krone GmbH vállalatot, ami után Dobos Péter részletesen is szemléltette a legújabb fejlesztéseket. A Valtra traktorokról Jócsák Attila beszélt, kiemelve a finn gyártó legfontosabb termékét, a SmartTouch rendszert, majd Bárth Gábor ismertette a Kramer rakodógépek előnyeit. Ezek mindegyikéről a szántóföldön is szó esett.

Bix X 530 – Az önjáró silózók koronája

A rendezvényen a Krone teljes géppalettáját felvonultatták, a kaszáktól a rendképzőkön át a bálázókig, de lucernában látható volt a Big X 530 önjáró silózó is. A gyártó 2001-ben szállt be ezen nagyméretű gépek már akkor is telített piacára, ami annyira jól sikerült, hogy 500 LE teljesítménykategória felett piacvezetővé is válhatott. A sikertörténet persze azzal kezdődött, hogy a silózók tervezése során a minőségre, az egyedi megoldásokra és a minél nagyobb teljesítményre összpontosítottak.

A Rábapordányban is bemutatott Big X 530 egy viszonylag új gép, hiszen ezt a szériát 480 és 630 LE teljesítmény között tudják ajánlani, ami megfelel a magyarországi igényeknek is, hiszen hazánkban a termelők inkább a kisebb teljesítményű gépeket keresik, aminek egyik oka az alacsonyabb ár. „A magyar állattartók számára szükségesek lennének ezek a gépek, de az ágazat nem engedi meg magának a jelentős beruházásokat. A jelenlegi pályázatok során azonban növelni fogják az új önjáró silózók darabszámát” – mondta el élő adásunkban Dobos Péter, a Valkon 2007 Kft. munkagép-kereskedelmi vezetője.

A Krone Show alkalmával gyakorlat közben is látható Big X önjáró silózót egy EasyFlow rendfelszerdő apadterrel szerelték, amelyet a lekaszált, rendbe rakott anyag összegyűjtésére ajánlanak például a lucernában, de silókukoricában a sorfüggetlen EasyCollect adapter alkalmazható.

A Korne Show négy helyszínén nagyjából 400 gazdálkodó tekintette meg a szálastakarmány-betakarítás legmodernebb eszközeit. Ez a szám pedig rendkívül impozáns egy május eleji időszakban, mikor a kaszák és bálázók már dolgoztak a földeken, valamint a Valkon Kft.-n kívül számos más forgalmazó is hasonló bemutatókat szervezett országszerte.

 

ÚJDONSÁG: Megérkezett az 5D Keyline sorozat - Miért ne termelhetne még gazdaságosabban?

2019. október 14. 08:40

Sokoldalú és gazdaságos traktor, könnyebb szállítási feladatok és kisebb gazdaságok számára – az új 5D Keyline sorozat tagjai ideálisak a kisebb és idényjellegű munkák számára.

Skandináv technológia, skandináv minőség! - Új megoldás a köves területek javítására az ELHO-tól, Finnországból

2019. október 11. 16:33

Az ELHO közel 50 éve foglalkozik gépgyártással. A gyár által készített gépeket kezdetektől fogva a legkorszerűbb és legmagasabb szintű műszaki megoldások alkalmazása, valamint a kiváló anyag és gyártási minőség jellemezi. Ennek eredményeként biztosított a hosszú távú és megbízható működés.

Opall-Agri váltvaforgató ekék Csehországból - most szezonindító akciós áron

2019. október 10. 16:02

Természetesen a megfelelő minőségű szántáshoz jó eke is szükséges, amely az OPaLL-AGRI kínálatával megoldható.

„Földöntúli élmény” a lébényi réten - Fliegl nyílt nap

2019. szeptember 30. 14:48

A nagyszámú külföldi és hazai meghívottak számára a teljes gyártmány portfóliót bemutató monstre programot szervezetek.

CLAAS DISCO MOVE – új front kasza jobb talajkövetéssel

2018. június 28. 12:59

A DISCO 3600 MOVE és DISCO 3200 MOVE szársértővel és szársértő nélkül kapható frontkaszákkal a CLAAS kibővítette sikeres DISCO sorozatát.

Krone Show - májusban négy helyszínen

2018. április 27. 16:20

A már hagyományos, ötödik alkalommal meghirdetett Krone Show Rábapordányban, Somogyaszalón, Tiszacsegén és Mezőtúron várja a gazdálkodókat.

Idén már 10. alkalommal rendezték meg a Hódmezővásárhelyi KITE Napokat

2019. május 10. 07:36

A rendezvényen a KITE Zrt. piaci jelenlétének mintázataként átadták a JOHN DEERE 6M traktor sorozat 600. gépét Dr. Csikai Miklós, az Árpád Agrár Zrt. vezérigazgatója részére.

Új szálastakarmány-betakarító és talajművelő gépek a New Hollandtól

2017. december 29. 08:10

A Kongskilde csoporttal kötött megállapodás fontos eleme a New Holland cég globális stratégiájának.