Gépészet
Gépészet

Két mezőgazdaságigép-gyártó óriás aratott az Agritechnicán

Két mezőgazdaságigép-gyártó óriás aratott az Agritechnicán

Agrofórum Online

A hannoveri Agritechnica kiállítás legfontosabb eseményei „Az Év Gépe 2018”, „Az Év Traktora 2018” és a termékdíj pályázat nyerteseinek kihirdetése volt. A 2018-as évben az AXIÁL Kft. két beszállítójának újdonságai is viselhetik a megtisztelő címeket.

„Az Év Gépe 2018”

A neves díjat a Német Mezőgazdasági Szövetség alapította, melyhez Németország 10 legjobb mezőgazdasági kiadója, szakfolyóirata tartozik. A szövetség immáron sokadik alkalommal hirdette meg „Az Év Gépe” pályázatot, melyen a különleges mezőgazdasági újításokat és újdonságokat díjazzák több kategóriában. A mezőgazdasági sajtóorgánumok szakújságíróiból álló zsűri 14 kategóriából választja ki a nyerteseket a nagyteljesítményű traktortól kezdve a kombájnokon keresztül egészen a raktártechnológiai gépekig.

Az XXL traktor kategóriában „Az Év Gépe 2018” cím birtokosa a Fendt 900 Vario MT hevederes erőgép

Az új Fendt 900 Vario MT hevederes traktor három teljesítménykategóriában hozzáférhető: 380 LE – 405 LE – 431 LE. Kiválóan alkalmas nehéz, vonóerő-igényes munkák végzésére, különösen kis kerékcsúszásnak köszönhető a nagy területteljesítménye. Hatékonysága akkor mutatkozik meg leginkább, ha a mostoha időjárási viszonyok miatt csak rövid idő áll rendelkezésre a munkák elvégzésére. A nagy felfekvő felületnek és a megnövelt hevederes járószerkezetnek köszönhetően a Fendt 900 Vario MT optimális lehetőségeket teremt lankás területek, illetve területek korai és talajkímélő megmunkálására.
Tovább információ a nyertes gépről ide kattintva érhető el.

Nagyteljesítményű erőgép kategóriában „Az Év Gépe 2018” cím birtokosa a CLAAS AXION 900 traktor

Több erő, nagyobb felszereltség, nagyobb komfort. A CLAAS bemutatja a jelentős vonóerejének köszönhetően nagy népszerűségnek örvendő AXION 900 típusú erőgépek új generációját, melyet 2018 elején vezetnek be a piacra. Az AXION 900 sorozat új szériája számtalan funkcióval bővült. Ilyen többek között az alacsony fordulatszám-koncepciójú, még erősebb motorok, a tovább optimalizált CMATIC hajtómű, az új érintőképernyős CEBIS terminál és CMOTION multifunkciós menetkar, valamint a CIS+ felszereltség multifunkciós kartámasszal.
További információ a nyertes gépről itt található.

Anyagmozgató gép kategóriában „Az Év Gépe 2018” cím birtokosa a CLAAS SCORPION

A CLAAS már több mint 20 éve ér el komoly sikereket megbízható mezőgazdasági teleszkópos rakodóival, melyeket CLAAS SCORPION néven ismernek világszerte a mezőgazdászok és vállalkozók. Két évvel ezelőtt azonban a gépgyártó úgy döntött, hogy ebben a szegmensben az anyagmozgató technológiák terén vezető Liebherrel dolgoznak együtt. Az Agritechnica kiállításra közös fejlesztési munkájuk eredményét, egy teljesen új SCORPION termékkört mutattak be.
További információ a nyertes gépről itt érhető el.

„Az Év Traktora 2018”

„Az Év Gépe 2018” kihirdetése mellett egy másik pályázat keretében „Az Év Traktora 2018” címet is kiosztották szintén több kategóriában. A 24 főből álló nemzetközi zsűrit a speciális traktorok szekciójában az új Fendt 211 V Vario erőgép győzte meg, mely elismerést a kiállítás első napján vettek át a gyártó képviselői.

Speciális erőgép kategóriában „Az Év Traktora 2018” cím birtokosa a Fendt 211 V Vario

A Fendt stratégiájának része a nagytraktorok csúcstechnikájának integrálása a kisebb szériákba, így született meg az új Fendt 200 Vario és 200 V/F/P Vario széria is, melyeket mostantól automata kormányzással kínál a gyártó. Az átdolgozott traktorok 3 hengeres 3,3 literes AGCO Power motorral rendelkeznek, melyek megfelelnek a Tier 3b károsanyag-kibocsátási előírásoknak. További innováció a 70-110 LE-s kompakt traktorok esetében az elforduló ventilátorlapátok segítségével visszafordítható hűtő-levegőáram, melynek eredményeképp folyamatosan tiszta a hűtőrács, ez növeli a traktor teljesítményét és hatékonyságát. Új, az 540E mellső TLT, amely csökkentett motorfordulatnál eléri az 540 fordulatot és egyúttal üzemanyagot is megtakarít. Padlófűtés, új hidraulika rendszer, VarioAktive kormányzás ez csak néhány az innovációkból.
További információ a nyertes gépről ide klikkelve érhető el

Arany- és ezüstérmes újdonságok az Agritechnica termékdíj pályázatán

A CLAAS egy arany- és négy ezüstérmet vihet haza a kiállításról. Az aranyérmet az úgynevezett CEMOS AUTO THRESHING rendszeréért kapta a gyártó, mely automata cséplés-ellenőrzést jelent és a CLAAS szalmarázóládás és hibrid kombájnjaihoz készült. Ezüstérmet kapott az első teljes rugózással és félig hevederes járószerkezettel felszerelt AXION 900 TERRA TRAC traktor, az erőgép és a munkagép optimális beállítását lehetővé tévő CEMOS asszisztencia rendszer, a mechanikus sorközműveléshez ajánlott CULTI CAM sztereoszkopikus kamera és a CLAAS Túlméretes Járműre Figyelmeztető Rendszere.
További információ a CLAAS érmet szerzett megoldásairól itt található.

A Fendt innovációk közül ezüstérmet kapott az elektromos kompakttraktor, a Fendt e100 Vario; az agrirouterTM adatcsere-platform; a MARS projekt, mely egy robotokra épülő rendszer a precíz vetés támogatására, illetve dokumentálására. Szintén ezüstéremmel jutalmazták a VarioPull rendszert, mely a tengelyek közti intelligens súlyelosztást teszi lehetővé.
További információt a Fendt érmet szerzett megoldásairól ide kattintva kaphat.

(Axiál Kft.)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Prémium kényelem a fülkében és élvonalbeli betakarítási technológia

2024. június 15. 10:10

Az újdonságok a T5 400 masszív, 305 LE maximális teljesítményű, 6,8 literes motorjától a zászlóshajónak számító T6 800 modell 466 LE-s, 9 literes JD9X motorjáig kínálnak eltérő teljesítményszinteket.

Kramer szerviz KITE alapokkal

2024. június 13. 14:10

Több mint 350 szervizes kollégánk komoly alapot biztosít arra, hogy a Kramer gépeket is el tudjuk látni megfelelő szintű szolgáltatással.

Továbbra is gyengélkedik a mezőgazdasági pótkocsipiac

2024. június 11. 10:10

Idén a május a két legjobb hónap közé tartozik a hazai mezőgazdaságipótkocsi-piacon, hiszen ugyanúgy 67 darabos forgalomba helyezést regisztráltak, mint áprilisban.

Fókuszban a szálastakarmány betakarításának és másodvetésének technológiai gépsora

2024. június 9. 12:10

A szántóföldi bemutatón a cég a szálastakarmány betakarításának és másodvetésének technológiai gépsorára helyezte a fókuszt.

Új CEMIS 700 terminál az ISOBUS kapcsolatokhoz

2020. augusztus 13. 11:01

A CLAAS 2020 nyarától fokozatosan leváltja az OPERATOR és a COMMUNICATOR II terminálokat a CEMIS 700-ra. Az elegáns, fekete, ergonomikus kialakítás, sima, könnyen tisztítható felületek és háttérvilágítással ellátott nyomógombok jellemzik az új eszközt.

Folytatódik a traktorpiac lejtmenete

2019. december 4. 11:17

Csalóka, hogy a tizenegy hónap összesített adata pluszt mutat, mert az alapvetően még az első három hónap 24, 34 és 18 százalékos éves alapú növekedésének tudható be.

Kombájnt építettek a mérnökhallgatók - CLAAS UniTech mérnökverseny Törökszentmiklóson

2018. április 25. 07:37

A feladat nehézségét mutatja, hogy az indulás jogát elnyert csapatok közül végül nem mindenki tudott elindulni a törökszentmiklósi versenyen.

CLAAS ösztöndíjat nyertek a mezőgéptervező hallgatók

2019. november 6. 13:02

Az International Student Prize pályázatra az alapítvány partneregyetemein született, a mezőgazdaságot érintő témával foglalkozó szakdolgozatokkal lehet pályázni.