Gépészet
Gépészet

A Kinze is belép a nagysebességű talajművelő gépek piacára

A Kinze is belép a nagysebességű talajművelő gépek piacára

kinze.com - Agrofórum Online

Az amerikai Kinze cég bejelentette, hogy beszáll a nagysebességű talajművelő gépek gyártásba, ugyanis licencszerződést kötött a kanadai Degelman Industries-szel, a vállalat által kifejlesztett tárcsák iowai gyártásáról.

A szemenkénti vetőgépek és a vetőkocsik gyártása területén meghatározó vállalat a Mach Till márkanevű gépek négy változatát (201/6m, 261/8m, 331/10m, 401/12m munkaszélességű) dobja piacra.

A gazdálkodók, akik a tarlómaradványok aprításának és keverésének hatékonyságát szeretnék növelni, mostantól a Kinze új gépeit is választhatják. Az első modellt, a Mach Till 331 gyorsművelő tárcsát az idei National Farm Machinery Show-n mutatták be.

Kinze Mach Till 601

Az új gyorsművelő tárcsa felaprítja az ősszel területen hagyott tarlómaradványokat, felnyitja a talajt, aprítja a rögöket, és ideális talajelőkészítést végez a vetés előtt. A művelés során a maradványok 60%-át keveri be, 40% a felszínen marad talajvédő mulcsként.

A Mach Till gépek egyesítik a hagyományos és a vertikális talajművelés előnyeit, ezért nevezhetjük hibrid talajművelő gépnek. A Mach Till tárcsák nagy sebességgel dolgozva egyenletes felszínt és jó talajállapotot alakítanak ki homok-, vályog-, és agyag talajon száraz és nedves állapotban egyaránt. A megfelelő szögben haladó tárcsák a talajt kenés nélkül vágják, és nem fejtenek ki talajtömörítő hatást, ellenben jó mulcsréteget hoznak létre, amit a gumihengerek megfelelően tömörítenek. Ebben pedig a tarlómaradványok lebomlanak.

Az új, nagy sebességű (12-18 km/h) és nagy teljesítményű tárcsák kezelése egyszerű, üzemeltetése különleges karbantartást nem igényel. A tárcsák alkalmasak különböző talajtípusokon őszi alapművelésre, tarlómaradvány bemunkálásra, illetve tavasszal kiegészítő talajművelésre és magágykészítésre.

A tárcsa alkalmazkodik a talajfelszín változásaihoz

Susanne Veatch, a cég elnöke és marketing vezetője szerint az új tárcsák megnövelt sebessége lehetővé teszi a gazdálkodók számára, hogy közvetlenül a vetőgépek előtt haladjanak. Az új gyártmány bevezetésével, a gazdálkodók már három különböző, egyaránt kiváló minőségű munkagéphez (vetőgép, vetőkocsi, gyorsművelő tárcsa) juthatnak a Kinze kereskedőktől.

A forgalmazók véleménye azonban nem egységes. Sokak szerint a Kinze ezzel a programmal a figyelmet akarja újra felhívni magára. Azt azonban szokatlannak tartják, hogy a piacnak egy olyan szegmensét választották, ahol igen erős a versenyhelyzet. Mások viszont úgy gondolják, hogy ezzel a programmal a Kinze a piaci helyzetét akarja megerősíteni, ezért azt javasolják, hogy a Degelman gyártmányok közül másokat, például a szervestrágya szórót is célszerű lenne átvenni. Találkozni olyan kereskedővel is, aki nem lelkesedik a gyorsművelő tárcsákért, annak ellenére, hogy a fő alkalmazási területnek tekinthető vertikális talajművelés terjedőben van.

Kinze Mach Till 201 szállítási helyzetben

Veatch bejelentette, hogy az új talajművelő gépeket az őszi szezontól az USA-ban és Kanadában a Kinze dílerek forgalmazzák, de szeretnék bevezetni a kelet-európai és oroszországi exportpiacokon is.

A New Holland metán hajtású traktor koncepciója elnyerte a 2018 Good Design díjat

A nemzetközi zsűri a metán hajtású traktor koncepcióját is beválasztotta a 26 nyertes közé. Valós körülmények között a koncepció traktor 10%-kal kisebb szén-dioxid emisszióval és 80%-kal kisebb teljes emisszióval dolgozik, mint a hasonló dízelmotoros traktor.

Tápanyag visszapótlás - ahogy az igények megkívánják – megoldási lehetőségek  az Agroázistól

A tápanyag visszapótlásban több megoldás kínálkozik, mind a felhasznált anyagok, mind a kijuttatási technológiák területén.

A magyar fejlesztésű kombájn-vágóasztal Amerikában is hódít

Az új CONVIO flexibilis vágóasztalok az új AUTO CONTOUR FLEX és AUTO BELT SPEED berendezéseivel képesek automatikusan követni a felszín változásait.

„Ha rajtam múlik, itt szinte minden narancssárga lesz” - Gazdainterjú egy fiatal dányi termelővel

Az elmúlt két évben többek között két Kubota traktor és több munkagép is érkezett Baglyas Gellérték dányi gazdaságába, amiről a fiatal gazdálkodót kérdeztem.

Az Amazone 457 millió euró forgalmat ért el 2017-ben

A 2017-es üzleti évben tovább gyarapodott az Amazone vállalati csoport. A konszolidált éves forgalom 457 millió euróra nőtt, mely esetében a kereskedelmi forgalmat nem vesszük figyelembe. Ez rekord-érték a vállalat történetében.

2018. január 29. 15:22

Valós idejű magágy-minőségellenőrzés

Az AFS Soil Command berendezés az első olyan megoldás, amellyel a magágy minősége mérhető és szabályozható közvetlenül a traktor fülkéjéből.

2018. április 2. 11:37

Quivogne Demeter univerzális kultivátor - a sokoldalú munkagép

A Demeter a tarlóápolás feladatai mellett a magágykészítést és szántáselmunkálást is magas minőségben tudja elvégezni.

2018. február 28. 11:16

A talajművelés fejlődéstörténete - Horizontális – vertikális – precíziós alapművelés

A talajművelési technológiát meghatározó alapművelés történhet forgatással és forgatás nélkül. Ennek előnyeit és hátrányait, valamint a rendelkezésre álló talajművelő eszközöket veszi sorra a Szerző.

2018. október 7. 14:00