Gépészet
Fizetett tartalom
Gépészet
Fizetett tartalom

Lengyel Agro-Tom talajművelő gépek a magyar földekre

Lengyel Agro-Tom talajművelő gépek a magyar földekre

Agrofórum Online

Az elmúlt egy évben a hazai piacra bevezetett Pneusej vetőgépek és a jól ismert Massey-Ferguson traktorok mellett egy újabb márkával gazdagodott a Start-Agro Kft. termékkínálata, amivel Hódmezővásárhelyen, az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon is megismerkedhettek a gazdálkodók.

A lengyel Agro-Tom talajművelő gépek kiváló minőségben és versenyképes áron vásárolhatók meg a forgalmazótól, méghozzá rendkívül széles választékban. Az egyre népszerűbb kompaktorokból már több is dolgozik a magyar földeken, de lehet kapni ekét, középmély lazítót, szántóföldi kultivátort és rövidtárcsát is. Utóbbiból a felszereltségtől és mérettől függően mintegy 50 változat érhető el.

Az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon egy 5 méter munkaszélességű gépet állítottak ki, 560 mm-es tárcsalap-átmérővel, 890 mm-es tárcsasor-osztással. A gép alkalmazható magágykészítés során, de egy komolyabb tarlóhántási munkát is rá lehet bízni.

A New Holland metán hajtású traktor koncepciója elnyerte a 2018 Good Design díjat

A nemzetközi zsűri a metán hajtású traktor koncepcióját is beválasztotta a 26 nyertes közé. Valós körülmények között a koncepció traktor 10%-kal kisebb szén-dioxid emisszióval és 80%-kal kisebb teljes emisszióval dolgozik, mint a hasonló dízelmotoros traktor.

Tápanyag visszapótlás - ahogy az igények megkívánják – megoldási lehetőségek  az Agroázistól

A tápanyag visszapótlásban több megoldás kínálkozik, mind a felhasznált anyagok, mind a kijuttatási technológiák területén.

A magyar fejlesztésű kombájn-vágóasztal Amerikában is hódít

Az új CONVIO flexibilis vágóasztalok az új AUTO CONTOUR FLEX és AUTO BELT SPEED berendezéseivel képesek automatikusan követni a felszín változásait.

„Ha rajtam múlik, itt szinte minden narancssárga lesz” - Gazdainterjú egy fiatal dányi termelővel

Az elmúlt két évben többek között két Kubota traktor és több munkagép is érkezett Baglyas Gellérték dányi gazdaságába, amiről a fiatal gazdálkodót kérdeztem.

Égszínkék talajművelés Franciaországban – Lemken újdonságok

A talajművelő gépek specialistája a szántás területén is új megoldásokkal jelentkezett.

2018. október 2. 06:45

Változzon-e a talajművelés?

Mindenhol van mit javítani, de most a kérdés ennél sokkal sarkosabban vetődik fel: legyen-e talajművelés?

2018. augusztus 26. 19:18

A megoldás, ami működik... - Kerner mulcs magágykészítő sekélykultivátor

Olyan megoldást keres, mely költségtakarékos? Javítani szeretné talajai fizikai állapotát, ésszerű technológia alkalmazására törekszik?

2018. március 14. 11:38

A talajművelés illemtankönyvének bemutatója

Ez a könyv Dr. Birkás Márta professzor ajándéka a tudományos és gazdálkodó élet résztvevőinek.

2018. február 26. 19:33