Gépészet
Fizetett tartalom
Gépészet
Fizetett tartalom

Pneusej vetőgépek – Nagy területteljesítmény akár 100 lóerős traktorral is

Pneusej vetőgépek – Nagy területteljesítmény akár 100 lóerős traktorral is

Agrofórum Online - Fotó: Gribek Tímea

Január végén az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállítás G pavilonjában kettő, míg a főbejárat előtti szabad területen egy további Szlovákiában gyártott Pneusej vetőgéppel várta a gazdálkodókat a Start Agro Kft..

Petróczki Gábor ügyvezető-tulajdonos élő Facebook bejelentkezésünkben hangsúlyozta, hogy a vállalat több mint 20 éve van jelen a vetőgéppiacon, kezdetben az Accorddal, majd onnan kiválva saját csapatával fejlesztette termékeit.

A Pneusej MSH 450 pneumatikus gabonavetőgép 4,5 méter munkaszélességű, 1150 literes magtartállyal rendelkezik, központi magadagolóval szerelt. Ez utóbbi még mindig az Accordtól érkezik, ami Petróczki Gábor szerint a világ legjobbjai közé tartozik. A gép egyik előnye, hogy kis mérete ellenére is 44 kg-os csoroszlyanyomás érhető el, ami garantálja, hogy az MSH kevésbé jól művelt területen is pontosan vessen, megfelelő magágy esetén pedig nagyobb sebesség mellett végezhető el a munka.

A Pneusej Venga a Start Agro Kft. legnépszerűbb vetőgépe volt 2017-ben. Zalában, Komárom-Esztergom megyében, Siófok közelében, de az Alföldön is működik belőle 4,5 vagy 6 méteres munkaszélességű. Ezek mellett 4, illetve 5 méteres kivitel rendelhető a forgalmazótól. A siker egyik titka, hogy sík terepen a kompakt, vontatott vetőgép 6 méteres változata is üzemeltethető 100 LE teljesítményű traktorral, miközben a magtartály 1800 literes. Ez pedig gyors munkát, nagy területteljesítményt szavatol azon közepes gazdaságok számára is, ahol nem tudnak, vagy nem akarnak nagyobb erőgépet vásárolni. A gabona és repce vetésére is alkalmas eszközt ráadásul kedvező áron ajánlja a Start Agro Kft.

Egy kétéves traktort eladni őrültség, de a FENDT 1050-esért megérte

2019. október 21. 09:45

A klasszikus családi gazdaságban már 20 éve csak FENDT traktorok dolgoznak, néhány hete pedig megérkezett a legújabb erőgépük is, egy 1050-es típus.

Moro Aratri az ekespecialista - Olaszország eke szegmensének piacvezetője az Agroázis kínálatában

2019. október 21. 08:42

A Moro Aratri gyárat 1957 november 5-én a Moro család alapította, amelyből kifejlődött a jelenlegi Moro Aratri, ami mára egy modern vállalkozás, amely tudást, műszaki ismereteket és célirányos ipari technológiákat alkalmaz a mezőgazdaság érdekében.

ÚJDONSÁG: Megérkezett az 5D Keyline sorozat - Miért ne termelhetne még gazdaságosabban?

2019. október 14. 08:40

Sokoldalú és gazdaságos traktor, könnyebb szállítási feladatok és kisebb gazdaságok számára – az új 5D Keyline sorozat tagjai ideálisak a kisebb és idényjellegű munkák számára.

Skandináv technológia, skandináv minőség! - Új megoldás a köves területek javítására az ELHO-tól, Finnországból

2019. október 11. 16:33

Az ELHO közel 50 éve foglalkozik gépgyártással. A gyár által készített gépeket kezdetektől fogva a legkorszerűbb és legmagasabb szintű műszaki megoldások alkalmazása, valamint a kiváló anyag és gyártási minőség jellemezi. Ennek eredményeként biztosított a hosszú távú és megbízható működés.

Élő videóink az AGROmashEXPO második napjáról

2018. január 25. 20:10

Január 25-én az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállítás második napján is több alkalommal jelentkeztünk élőben Facebook oldalunkon.

Világítótorony a gazdáknak - Fliegl Tracker járműfelismerő rendszer

2018. január 23. 18:18

A Fliegl adathordozók a nyomonkövetés mellett a biztonságot is növelik a betakarítás csúcsidejében.

Lemken újdonságok az AgrárgépShow-n - Rubin 10 rövidtárcsa és Diamant 16 eke

2019. február 3. 15:58

A Lemken 2019-ben is bemutatta Budapesten a legújabb talajművelő gépeit. Az ősszel Franciaországban debütáló eszközöket a magyar gazdálkodók az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon járhatták körbe.

Mit tehetünk a szárazsággal szemben? Öt nemesítő cég képviselőjét kérdeztük az aszályról

2019. február 13. 14:45

Milyen megoldásokkal tudják a nemesítők segíteni a termelőket az egyre fokozódó aszályban?