Gépészet
Fizetett tartalom
Gépészet
Fizetett tartalom

MORO Aratri talajművelő eszközök az Agroázistól

MORO Aratri talajművelő eszközök az Agroázistól

Agroázis Kft.

Az AGROmashEXPO és a Bábolnai Gazdanapok után Mezőhegyesen, a II. NAK Szántóföldi Napokon is testközelből ismerkedhetnek meg a gazdálkodók a MORO Arati ekékkel és lazítókkal, az  Agroázis kínálatában.

A MORO Aratri 1957-ben alakult olasz családi vállalkozás, amely ma is a leszármazottak irányítása alatt áll. Kifejezetten ekék és lazítók fejlesztésére, gyártására specializálódtak, újabban kultivátorokkal is foglalkoznak.
A vállalkozás a legnagyobb konstruktőrök közé tartozik Olaszországban, s nem meglepő, hogy mivel a forgatásos talajművelésre helyezik a hangsúlyt, ekéik akár 1 méteres munkamélységig is használhatóak, ami kuriózumnak számít a talajművelő eszközök piacán.
A MORO Aratri filozófiája: kiváló minőségű nyersanyagok, maximális szilárdság, megbízhatóság és a gazdák igényeihez való alkalmazkodás.

A gyártó több szabadalommal is rendelkezik. Ilyen például a Compact-System, melynek esetében mind az eke, mind pedig a kultivátor összecsukható, így a gépek súlypontja közelebb kerül a traktorhoz, azaz nem kell nagyobb erőgép, mint ami a vontatáshoz szükséges. A rendszer segítségével a 11 késes lazítót például 2,5 méteresre lehet összecsukni, amely nagyban megkönnyíti a közúti fuvarozást. Egy másik szabadalmuk a Transport-System, amely egy egyedi szállítási és mélységállító rendszer, segítségével a gépet gyorsabban lehet munkapozícióba állítani.

A MORO Aratri termékek prémium minőségűek, kiváló ár-érték arányt képviselnek, a paletta nagyon széles, így minden gazdálkodó megtalálhatja a számára szükséges ekét, lazítót, vagy kultivátort.

A MORO Aarati ekék jellemzői:

  • MPV 1 vasú, extrém mélyszántó eke akár 110 cm munkamélységgel
  • XFS tarlójáró ekecsalád, 240-500 LE-s erőgépekhez
  • DRAGON félig függesztett ekék 4-9 vasú tarlójáró, vagy barázdás kivitellel
  • RAPTOR függesztett ekecsalád tarlójáró, vagy barázdás kivitelben
  • WARRIOR hidraulikus munkaszélesség állítású függesztett ekék 2-6 kivitelben, több munkamélységű fejjel rendelhetők
  • STEP fokozatos munkaszélesség állítású függesztett ekék, 2-6 vasú kivitelben, többféle munkamélységet biztosító felszereltséggel
  • Az ekék mindegyike felszerelhető acél, vagy szintetikus telekormány lemezzel, illetve réselt acél kormánylemezzel
  • Az ekék felszerelhetők különféle előhántoló fejekkel, beforgató lemezzel, tárcsás csoroszlyával, valamint mélységállító kerékkel is

A munkagépek megtekinthetők a II. NAK Szántóföldi Napokon Mezőhegyesen szeptember 20-21-én az Agroázis standján, további információkért pedig az alábbi elérhetőségen lehet érdeklődni:

Osgyán László
email: laszlo.osgyan@agroazis.hu 
tel.: 06-30-406-3347

 

 

Precíziós öntözéstől a sorpermetezésig - Így spórolnak meg milliókat a Lipták Farmon

A Lipták Farmon évente több millió forintot spórolnak meg, a precíziós gazdálkodáshoz vásárolt gépek így nagyjából négy év alatt megtérülnek.

Gépészet Videó

Nem gond többé a nitrátjelentés - Így csökkentheti gazdasága adminisztrációs terheit

A FARMDOK egy nyilvántartásvezető- és kezelő szoftver, ami jelentősen csökkenti a termelők adminisztrációs terheit, gyakorlatilag kiváltja a régi táblatörzskönyvet.

Gépészet Videó

A kombájnok 7 százaléka gyullad ki évente - Magyar találmány előzheti meg a gabona leégését

Előrejelzések szerint idén is kifejezetten száraz nyár várható, így érdemes időben felkészülni a veszélyekre, és elkerülni az esetleges károkat. Ebben egy magyar találmány is segítheti a gazdálkodókat.

Gépészet Videó

A John Deere nyerte a legtöbb AE50 díjat

A díjazás a termékfejlesztés azon eredményeit ismeri el, amelyek által a felhasználók időt, költséget és élőmunkát takaríthatnak meg.

Lengyel Agro-Tom talajművelő gépek a magyar földekre

A lengyel Agro-Tom talajművelő gépek kiváló minőségben és versenyképes áron vásárolhatók meg a Start-Agro Kft.-től.

2018. június 27. 11:32

Gépészet Videó

Az Amazone 457 millió euró forgalmat ért el 2017-ben

A 2017-es üzleti évben tovább gyarapodott az Amazone vállalati csoport. A konszolidált éves forgalom 457 millió euróra nőtt, mely esetében a kereskedelmi forgalmat nem vesszük figyelembe. Ez rekord-érték a vállalat történetében.

2018. január 29. 15:22

Multiva magágykészítő kombinátorok - A minőség jegyében

A Multiva mezőgazdasági gépeket hosszú élettartamra, és az agronómiailag elérhető legmagasabb hozamok biztosítására tervezték.

2018. február 27. 10:36

Középkötött talajok észszerű megművelése a gyakorlati háttér és a tudományos szemlélet egyesítésével

Zsár Ernő családi gazdaságában alkalmazott talajművelési eljárásokat mutatja be, különös tekintettel az őszi szántás elmunkálásának fontosságára hívja fel a figyelmet.

2019. január 23. 07:36