Gépészet
Fizetett tartalom
Gépészet
Fizetett tartalom

STEYR Terrus 6250 – Újabb taggal bővül a modellválaszték

STEYR Terrus 6250 – Újabb taggal bővül a modellválaszték

Magtár Kft. (x)

A sikeres Terrus széria erőforráskínálata a meglévő 270 LE és 300 LE típusok mellett új, 250 LE belépő teljesítmény szinttel gazdagodott: itt a Terrus CVT 6250! Kiemelkedően magas, 16,8 tonna megengedett össztömegével a Terrus ideális erőgép a különösen nagy kihívást jelentő szántóföldi feladatokhoz, emellett kiválóan alkalmazható építkezéseknél felmerülő feladatokra is.

A Terrus CVT 6250 kiváló alternatíva a kisebb méretű CVT 6240 típussal szemben, valamint a nagyobb motorral szerelt Terrusokkal is felveszi a versenyt az olyan műszaki tartalmak terén, mint a 2,05 m-es maximális kerékátmérő, 2-fokozatú mellső TLT (1000/1000E), ABS és a figyelemre méltóan csendes rugózott felfüggesztésű vezetőfülke (mindössze 69 dbA). A 250 LE névleges teljesítményű 6-hengeres motor 273 LE maximális teljesítmény leadására képes. Az ideális teljesítmény-tömeg aránynak köszönhetően a Terrus CVT kiváló választás gyors szállítási feladatok elvégzésére és nagy igénybevételt jelentő szántóföldi munkákhoz egyaránt. A változtatható geometriájú turbófeltöltő gyors reagálású karakterisztikát kölcsönöz az erőforrásnak és meggyőző teljesítményt már alacsony motorfordulatszámnál is.

Hatékony motor.

Az ECOTECH-nek köszönhetően a Terrus CVT-be épített motorok kategóriájuk legjobb hatásfokú erőforrásai közé tartoznak. Jövedelmezőség, termelékenység, környezettudatosság és ultramodern energia felhasználás egyesül tökéletes harmóniában. Az egyedülálló Hi-eSCR füstgázkezelő rendszer jóvoltából az üzemanyag felhasználás optimalizált, a teljesítményleadás és reakcióképesség jelentősen javult. Az optimalizált üzemanyag befecskendezési idő és a kipufogógáz visszavezető rendszer elhagyásának eredményeképp a motor és a hűtőrendszer is mentesült a túlterheléstől. Mindez lehetővé teszi, hogy a 600 üzemórás szerviz periódus valósággá váljon. Ezen kívül a rendszernek nincs szüksége részecskeszűrű alkalmazására, ami tovább csökkenti a karbantartási költségeket. A 410 literes üzemanyagtartály hosszú munkanapokat is támogat, valamint a nagy fényerejű LED munkalámpák tökéletes látási viszonyokat garantálnak az éjszakai munkavégzés során is.

Nagy teljesítményű ellennyomásos motorfék.

Opcionálisan nagy teljesítményű ellennyomásos motorfék is rendelhető. A változtatható lapátszögű hűtőventillátorral együttműködve ez a rendszer 40%-os fékerő növekedést biztosít azáltal, hogy az üzemanyag befecskendezést leállítva a fékszelepet teljesen lezárja és a hűtőventillátort és az eVGT turbófeltöltőt a legnagyobb ellenállást kifejtő pozícióba állítja. Mindez csökkenti a traktor és a fékezett vontatmány üzemi fékrendszerének igénybevételét és kopását. Az ABS rendszer tovább növeli a fékezés biztonságát. A hűtőrendszer gondoskodik róla, hogy a motor mindig az optimális üzemi hőmérsékleten működjön. Az opcióként kérhető visszaforgatható hűtőventilátor képes a légáram irányának megfordítására, akár az Easytronic táblavégi forduló menedzsment rendszerbe integrálva is. Ennek segítségével minden egyes fordulónál automatikusan lefúvathatjuk a felgyülemlett szennyeződéseket megtisztítva ezzel a hűtőrácsokat. A ventilátor lapátszöge fokozatmentesen változtatható, így a rendszer mindig az optimális hűtési teljesítményt nyújtja a lehető legkevesebb üzemanyag fogyasztás mellett.

Ha szeretne többet megtudni a STEYR traktorokról keresse az egyetlen hazai hivatalos forgalmazó, a MAGTÁR Kft. területi értékesítő munkatársait!

www.magtarkft.hu

 

Az izraeliek újra kezdik! - Új Galileo AgriCup gumiabroncs

2019. április 17. 13:42

A Galileo AgriCup kifejlesztésénél a talajra gyakorolt hatás volt az elsődleges szempont. A nagyobb felfekvő felület eredményeként az AgriCup jobb vonóképességgel és kisebb talajnyomással dolgozik.

Körbálázás újragondolva – Pöttinger módon

2019. április 15. 10:25

Európa vezető szálastakarmány gépgyártói között számon tartott Pöttinger cég 2015-ben mutatta be teljesen új, saját fejlesztésű és gyártású IMPRESS körbálázó családjának fix- és változókamrás változatát, amelyekkel újragondolták a körbálázás technikáját és a körbálázók műszaki felépítését.

Kiváló háttértámogatás, megbízható erőgépek - A Tedej Zrt.-nél már bizonyítottak a FENDT traktorok

2019. április 14. 18:21

Minden traktorukat körültekintően választják ki, az utóbbi években már visszavásárlási garanciát is kérnek a forgalmazóktól. Figyelembe veszik a fogyasztást, a várható szervizköltségeket, és a háttértámogatást is.

Burgonya- és zöldségtermesztés tavaszi munkálatainak támogatása a megfelelő gépekkel

2019. április 11. 09:06

A burgonya és zöldségtermesztés tavaszi munkái területén elvárt a termesztés technológia igényeinek magas színvonalon megfelelő, de mindemellett költséghatékony gépek megléte, amelyek segítségével tartósan biztosítható a versenyképes, erős értékesítési háttér.

Rekordforgalmat ért el tavaly a hazai mezőgéppiac

2019. március 21. 07:33

Magyarországon a gazdálkodók, mezőgazdasági vállalkozók 175 milliárd forint (+15 százalék) értékben vásároltak új mezőgazdasági gépeket 2018-ban, miközben az alkatrészekre több mint 49 milliárd forintot fordítottak (+11 százalék).

A John Deere 9R traktorok 2019-es változatai

2018. július 30. 07:15

Első alkalommal ajánlanak 3,05 méter nyomtávú 9470RX, 9520RX, 9570RX és 9620RX szériájú gumihevederes traktorokat 76,2 cm és 91,4 cm hevederszélességgel.

Lopott traktorral, részegen menekült egy magyar fiatal Németországban

2018. április 18. 14:33

A 21 éves férfi egy farmról tulajdonította el a járművet, majd behajtott egy istállóba, ahol mezőgazdasági eszközöknek ütközött.

Töretlen a mezőgazdasági gépek iránti hazai kereslet

2018. december 3. 03:37

A gépberuházások értékének jelentős részét, mintegy 56 százalékát továbbra is az erőgépek tették ki. A teljes értékesítésen belül a traktorok 33 százalékos, a gabonakombájnok 14 százalékos arányt képviseltek.