Gépészet
Fizetett tartalom
Gépészet
Fizetett tartalom

Szántáselmunkáló hengerek hazai referenciákkal

Szántáselmunkáló hengerek hazai referenciákkal

A szántáselmunkáló hengerek alkalmazása a munkagépek közül talán a legszélesebb körű. Használata tavasszal elkezdődik a felfagyások kezelésére, a bokrosító hengerezésre, utána nyáron kapcsolt munkagépként (pl nehéztárcsa után) a talajmunkák lezárására és ősszel a magágykészítésre, vetések lezárására illetve szántáselmunkálásra vehetjük igénybe ezt a sokoldalú munkagépet.

A francia QUIVOGNE cég (ejtsd: kivon) Rollmot hengere a piacon található hasonló munkagépek között talán a legrobosztusabb kialakítású. A 6,3 méter széles változat súlya simítóval együtt mintegy 4 tonna! Palettánkon megtalálhatók a front vagy hátsó függesztésű hengerek 1,5 – 6 méterig és a vontatott gépek egészen 12,3 méter munkaszélességig. Cégünk mintegy 15 különböző gyűrűkialakítást tud ajánlani, amelyek közül hazánkban a Cambridge és Crosskill a legjellemzőbb, de a tavalyi évtől elérhető már a prizmagyűrűs kivitel is. A legnagyobb hengereink akár 620 mm-es átmérőjű, speciális Cambridge mintázattal is rendelhetők.

A Rollmot henger igen robusztus felépítésű, a gyűrűtengely például, egyedülállóan a piacon, 70 mm-es átmérővel készül. A 150 x 100 mm-es zártszelvényből készült hengertagok átfedéssel szereltek, így a felszín egyenletesen átdolgozott lesz, nem marad csíkozott, elmunkálatlan felület. A munka folyamán az egyenletes szélső talajnyomásról a tagok lengő felfüggesztése gondoskodik. Így egy meghibásodás mentes, egyszerű módszerrel érhető el az egyenletes talajnyomás és az optimális lezárás.

Hazánkban a szántáselmunkáló hengerek 99%-a hidraulikusan állítható első simítóval kerül leszállításra. A Rollmot hengeren az erőteljes simítók kérésre akár lazító késekkel is felszerelhetők, még intenzívebbé téve a hantok törését és a kötött talaj fellazítását.

A közúti szállításhoz a Rollmot hengert 2,5 méterre hidraulikusan összecsukhatjuk. A tagok előre csukódnak, amely egy kompakt és igen biztonságos szállítási helyzetet eredményez.

A Rollmot hengerek verhetetlen ár-érték arányban, most akciós áron rendelhetők.

Néhány példa a jelenleg érvényes akciós árainkra:

Rollmot 530 simítóval: 11.455 EUR
Rollmot 630 simítóval: 12.625 EUR
Rollmot 730 simítóval: 13.900 EUR

Minden árnál többet mondanak a hazai tapasztalatok, amelyek közül néhány példa az alábbiakban olvasható:

Komárom-Esztergom megye, Környe, Fóthi Norbert: kapcsolatom már igen régi a cégképviselővel, így amikor henger vásárlás előtt álltam nem volt kérdés a választás. A gépem Cambridge gyűrűkkel van felszerelve, amely univerzálisan használható szántásban és a lezárások folyamán is. A 4 tonnás henger a legnehezebb a piacon, így a munkája a legnagyobb szárazságban is kitűnő.

Békés megye, Battonya, Battonyai Dózsa Zrt: az elmúlt évek aszályos időszakai megkövetelik a megfelelő talajlezárást minden munkafolyamat után. A Rollmot 730-as hengerünket mi leginkább a tavasz folyamán használjuk magágykészítéskor és a vetések lezárására. Kiemelt szerepe van a korai vetésű növények esetében, ahol rendkívül fontos a talaj vízkészletének megőrzése a talaj felső rétegében.

Pest megye, Abony, Kovács Ottó és Kovács Attila: a Croskill gyűrűkkel és hidraulikusan állítható első simítóval szerelt Rollmot-ot tavasszal a kalászosokban a felfagyások vissza hengerezésére használtuk, ami mellett a bokrosító hatása is megmutatkozott. Aratáskor kitűnt a különbség terméstöbbletben, hogy mely táblákat hengereztük. Ősszel a lazított területeken is és a szántások elmunkálásakor is nagyon jól dolgozik a henger az első simítóval és a végeredmény a tökéletesen visszazárt, egyenletes felszín.

Baranya megye, Újpetre, Dobos Péter: Tavaly vásároltuk a gépet. Szántáselmunkálásra és vetés hengerezésére használtuk eddig. Megvagyunk vele elégedve, könnyű kezelni, kiváló a fordulókban. Robusztus, masszív, látszik rajta, hogy minőségi kivitelezés. Szép munkát végez, mind a vetésen, mind a szántáson!

Amennyiben bővebb információra lenne szüksége, kérem, keresse gyári kollégánkat vagy kereskedelmi partnereinket.

 

Gazsi Zsolt: 30/558-4918
www.quivogne.hu

Hannoverben a jövő traktora – Bemutatkozott az első hibrid STEYR

2019. november 12. 10:34

A traktorok következő generációinak tervezésénél a károsanyag-kibocsátás minimálisra vagy nullásra csökkentése fontos vezérelv, amire most az osztrák STEYR is megpróbál választ adni - sok más mellett.

Gépészet Videó

Magyar gyártmányok az Agritechnica 2019 kiállításon

2019. november 1. 12:12

Hannoverben 2019. November 10-16 között kerül megrendezésre a világ legnagyobb mezőgazdasági gépkiállítása, ahol 51 ország mintegy 2750 kiállítója mutatja be legújabb innovációit, koncepcióit és vízióit a mai és az eljövendő mezőgazdaságáról. Az előrejelzések szerint több mint 400.000 látogató várható, amelyből 100.000 feletti a külföldi. 

A kibővült Bobcat Campus életteli Bemutatónapokat tartott

2019. október 25. 14:34

A Dobris-i (Csehország) Doosan Bobcat Campus a rendkívül sikeres Bobcat Bemutatónapok legújabb rendezvényének adott otthont, amely 2011 óta egy egyedülálló iparági esemény. A főváros, Prága közelében található Dobris Campus nemrégiben a Doosan Bobcat európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) új központjának megnyitásával bővült.

Egy kétéves traktort eladni őrültség, de a FENDT 1050-esért megérte

2019. október 21. 09:45

A klasszikus családi gazdaságban már 20 éve csak FENDT traktorok dolgoznak, néhány hete pedig megérkezett a legújabb erőgépük is, egy 1050-es típus.

Késes henger bemutatás – száraprítás minimális költséggel

2019. szeptember 12. 10:55

Késes henger ajánlatunk a száraprításra a Gladiator! A legújabb fejlesztésű Quivogne munkagép hatalmas területteljesítménnyel, minimális üzemeltetési költséggel és optimális száraprító képességgel áll az érdeklődők rendelkezésére.

Gépészet Képgaléria

Neurális hálózatok a gyomirtás szolgálatában

2019. április 27. 07:17

Az elsodródásmentes és gyomspecifikus eljárással minimalizálhatók a környezetre nehezedő káros hatások, csökkenthető a herbicidhasználat, ezáltal mérséklődik az élelmiszerláncba bejutó növényvédőszer-maradékok és metabolitok mennyisége.

Kerner, ezzel csak nyer!

2019. március 5. 11:48

A KERNER Stratos egy olyan eszköz, mely több feladatot egyszerű gépelem átszerelésekkel tökéletesen és kompromisszummentesen hajt végre, gyakorlatilag 2-3 eszközt tud helyettesíteni.

A tavaszi talajmunkák műveletei és eszközei

2019. január 5. 14:42

A magágykészítő eszközökről tanult elmélet és gyakorlati tapasztalatok alapján foglalhatjuk össze a tapasztalatokat.