Gépészet
Gépészet

Új Challenger MT700 gumihevederes traktorok (+VIDEÓ)

Új Challenger MT700 gumihevederes traktorok (+VIDEÓ)

Agrofórum Online

Az AGCO Corporation bemutatta az MT700 gumihevederes traktorok következő generációját. Ezek a Challengerek kategóriájuk új szintjét képviselik a vezetési komfort, a hatékony üzemeltetés és a fedélzeti intelligencia tekintetében, amelynek eredményeként maximalizálják a produktivitást és profitabilitást.

Kapcsolódó cikk:
FENDT lesz a Challenger traktorokból Európában

„ Napjaink felhasználói a kielégítő teljesítményen és a talajkímélésen túl egyéb igényeket is támasztanak a gumihevederes traktorokkal szemben” – mondta el Josh Keeney, az AGCO marketing menedzsere. A szakember kifejtette: a Challenger traktorok biztosítják a termelők számára a megkívánt teljesítményt és fedélzeti technológiát. Ennek eredményeként létrejöhet a hatékony és profitábilis üzemeltetés, amelyet napjainkban Intelligens Gazdálkodásnak (Intelligent Farming) neveznek. Ennek megvalósítása a Challenger MT700 AccuEngineering platformjával, az áttervezett MobilTrac System (MTS) járószerkezettel és a Fuse Technologies legfrissebb változatával lehetséges.

Nagy nyomaték, alacsony sebesség

Az AccuEngineering platformmal ellátott traktorok új motorokkal, hajtóművel, járószerkezettel és hidraulikarendszerrel készülnek. A három 380-431 LE teljesítményű modell erőforrása az  AGCO Power 9,8L dízelmotor, amely koncentrikus levegőrendszerrel (CAS) rendelkezik. A traktorok AccuDrive hajtásrendszerében lévő Challenger Accu-VTTM fokozatmentes sebességváltóval és a legmodernebb működési technológiával megvalósítható a „nagy nyomaték, alacsony sebesség” igény. Ez az innováció képessé teszi a Challenger MT700 traktorokat a maximális nyomatéktartományú működésre alacsony fogyasztás mellett, ezáltal növelve a produktivitást és csökkentve a költségeket.

Az összes rendszer, beleértve a hidraulikát és a TLT-t, képes alacsonyabb motorfordulatnál dolgozni, ami kisebb hajtóanyag-költséget és motorkopást eredményez. A tökéletesített hidraulikarendszer nagyobb folyadékszállításra képes alacsonyabb motorfordulatnál, ami fontos a legújabb vetőgépek és más munkagépek megfelelő üzemeltetésénél. A hidraulika igények kielégítéséhez most nem szükséges a teljes szelepnyitás, mivel az AccuDrive rendszerrel már 1700/min fordulatszámnál elérhető a teljes átfolyás. Ezzel a rendszerrel a traktor 1200-1600/min motorfordulat mellett képes maximális nyomatéktartományban dolgozni, vagyis hatékonyabban és kisebb motorkopással. Mindezeken túl a kezelő számára a munka környezet is csendesebb.

Az első gumihevederes traktor háromlépcsős rugózási rendszerrel

A Challenger szabadalmaztatott MTS rendszere közismert a kiváló teljesítmény-hasznosítási képességéről. Az új fejlesztésekkel a hatékonyság tovább javul. A Challenger MT700 modellek kategóriájukban az elsők, amelyek háromlépcsős rugózási rendszerrel rendelkeznek, amivel precízen képesek a talajfelszín egyenetlenségeit követni.

A MaxxRide rendszer magába foglalja a támgörgők rugózását, a váz rugózását és a vezetőfülke rugózását, biztosítva ezáltal a traktorvezető kényelmes munkakörülményeit. A vezetőfülke új, kétpontos függesztési rendszerének köszönhetően a fülke hátsó része nem veszi át a hátsó tengely vibrációját. Az új rendszer a közúti közlekedésben is lényegesen hatékonyabb, mint a korábbi modellek.

Növelt méretű, érintőképernyős kijelző

A Challenger MT700 traktorokat könnyen kezelhető, 264 mm méretű, érintőképernyős AccuTerminallal látták el. Az AccuTerminal használatával a vezető képes a traktorfunkciókat és az ISOBUS 11783 szabvánnyal kompatibilis munkagépeket ellenőrizni és szabályozni, továbbá figyelemmel kísérni a kamerafunkciókat, az üzemeltetés dokumentációját, a változtatható adagú kijuttatást, az automatikus kormányzást és a vezeték nélküli adattovábbítást, valamint az AccuField Command táblavégi fordulást kezelő rendszert.

Az Advantage kartámasz, az AccuTerminal, az Advantage joystick, a TLT kapcsoló és a színkódos kapcsolótábla a vezető számára egyaránt könnyen elérhető. Ezáltal az összes feladat és funkció könnyen, gyorsan és tévedésmentesen végrehajtható.

Az új vezetőfülke kényelmes és hatékonyság növelő

Az új tágas és kényelmes vezetőfülkével a Challenger MT700 traktorok a vásárlók minden igényét kielégítik. A vezetőfülke rugózása, a légrugós ülés, a megnövelt méretű segédülés és a Bluetooth képesség mind olyan fejlesztés, amely a vezető komfortérzését javítja.

 

Az új LED világítási csomagban több hátsó lámpa található, amellyel egy 24-soros vetőgép mindkét széle látható még éjszakai üzemben is. Az MT700 sorozatú traktorok másik újdonsága a fülke körbejárását lehetővé tevő platform, aminek köszönhetően könnyű az ablakok tisztítása.

Az új modellekkel, az AGCO Fuse Technologies és Fuse Connected Services szolgáltatásokon keresztül, könnyű elérni a legújabb automatikus kormányzási és precíziós gazdálkodási rendszert, valamint a távmegfigyelési technológiákat.

A legújabb automatikus kormányzási lehetőségek

Az AGCO következő generációs Auto-Guide kormányzási rendszerével a legrosszabb látási viszonyok között is lehetséges a pontos vezetés. A vásárlók a NovAtel és a Trimble szolgáltatók segítségével képesek az általuk igényelt pontossági szintet és jelforrást megválasztani. A meglévő Trimble RTK infrastruktúra, mint például az NTRIP, továbbra is használható. Korrekciós jel hiányában az Auto-Guide rendszer 20 percig képes RTK pontossággal dolgozni a Trimble xFill technológia segítségével, amely az AGCO Fuse Technologies részét képezi.

Forrás: AGCO

(Jóri J. István – Agrofórum Online)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Kramer szerviz KITE alapokkal

2024. június 13. 14:10

Több mint 350 szervizes kollégánk komoly alapot biztosít arra, hogy a Kramer gépeket is el tudjuk látni megfelelő szintű szolgáltatással.

Továbbra is gyengélkedik a mezőgazdasági pótkocsipiac

2024. június 11. 10:10

Idén a május a két legjobb hónap közé tartozik a hazai mezőgazdaságipótkocsi-piacon, hiszen ugyanúgy 67 darabos forgalomba helyezést regisztráltak, mint áprilisban.

Fókuszban a szálastakarmány betakarításának és másodvetésének technológiai gépsora

2024. június 9. 12:10

A szántóföldi bemutatón a cég a szálastakarmány betakarításának és másodvetésének technológiai gépsorára helyezte a fókuszt.

Önjáró hígtrágya-kijuttató gépek a speciális betakarítógépek vezéralakjától

2024. június 5. 13:10

Az „AT” önjáró kijuttató gépcsalád 2024-től a KITE-nél is elérhető, kiváló megoldást nyújtva azon állattartóknak, akiknek fontos a gyors és pontos hígtrágya-kijuttatás.

Szintet lépett a Fendt Xaver robotprojekt

2020. szeptember 17. 05:37

A Fendt Xaver program célja elsősorban az, hogy a szakemberek olyan intelligens rendszerekkel kísérletezhessenek, amelyeket később a nagyobb gépekben is alkalmazhatnak majd.

Traktorokkal tiltakoztak az alacsony felvásárlási árak miatt a francia gazdák

2019. november 28. 09:03

Franciaország hat régiójából az agrártárca összesítése szerint 1086 traktor érkezett a főváros köré a hetekkel ezelőtt meghirdetett tiltakozó napra, amelyen a tüntetők képviselői azt követelték, hogy azonnal fogadja őket Emmanuel Macron államfő.

Hosszabb élettartamú gumiabroncsok traktorok számára

2019. február 22. 06:33

A Vredestein a párizsi SIMA nemzetközi mezőgazdasági kiállítás keretén belül bemutatja legújabb Traxion traktorabroncsait az európai piac számára.

Nemszeretem munka: okos szerkezet könnyíti és gyorsítja meg a kerékcserét mezőgazdasági nagygépeknél

2023. november 12. 15:10

Könnyen, gyorsan, biztonságosan cserélhetők le a mezőgazdasági nagygépek kerekei egy új kanadai fejlesztésnek köszönhetően.