Növénytermesztés
Fizetett tartalom
Növénytermesztés
Fizetett tartalom

LO legyen, vagy HO legyen? – LG legyen!

LO legyen, vagy HO legyen? – LG legyen!

Kedves Olvasó! Ha az elmúlt hetekben Ön is feltette már magának a fenti kérdést, úgy érdemes néhány percet szánnia alábbi ajánlatunkra.

A Limangrain napraforgó kínálatában a linolsavas (LO) és a magas olajsavtartalmú (HO) hibridek is megtalálhatóak. Magyarországon forgalmazott hibridjeink legnagyobb része herbicid rezisztens: Clearfield®, vagy Clearfield® Plus.

LG 50.635 CLP hibridünk a 3. legnagyobb területen termesztett linolsavas CLearfiled® Plus napraforgó Magyarországon. (Forrás: Kleffmann, 2018.) Nagyon jó termés stabilitásának és betegség ellenállóságának köszönhetően az ország mindegyik régiójában, az átlagos, vagy a gyengébb adottságú területeken is sikeresen termeszthető hibrid.

Az LG 50.635 CLP termésátlaga bemutató fajtakísérletekben, eltérő évjáratokban.

Amennyiben idén HO napraforgót termelne, úgy ajánljuk figyelmébe LG 54.92 HO CL hibridünket. Különösen akkor érdemes ezt választania, ha évjáratoktól függetlenül, stabilan teljesítő HO hibridet keres, és a termény értékesítés során az olajsav prémiumot is realizálni kívánja.

Nagyon jó termőképesség, kiemelkedően magas olajsav tartalom, széles körű szádor rezisztencia jellemzi. Ezek a tulajdonságok együttesen biztosítják gazdasági előnyét a magas olajsavas hibridek között.

A NÉBIH fajtakísérletiben, 2015-ben, a legmagasabb olajsav tartalommal az LG 54.92 HO CL rendelkezett.

HO napraforgó kínálatunk 2019-ben egy olyan hibriddel bővül, amellyel azoknak tudunk megoldást nyújtani, akik a magas olajsavas napraforgó gyomirtását is a Clearfield® Plus technológiára kívánják alapozni.

Az új LG 50.797 HO CLP középérésű hibridünk középmagas, félig bókoló tányérállással rendelkezik.

Szár és tányérbetegségekkel szemben jó az ellenállósága. Kiemelkedő a peronoszpóra rezisztenciája, mivel a 100; 330; 700; 710; 730 és a 704; 714 rasszokkal szemben is ellenálló. A SUNEO hibridjeinkre jellemzően, a napraforgó szádor A – E és G rasszaival szemben is rezisztens.

Fejlesztési kísérleteink alapján, az LG 50.797 HO CLP termőképessége meghaladja az ismert magas olajsavtartalmú herbicid rezisztens hibridekét.

Limagrain magyarországi fejlesztési kísérletek, 2017. eredményei alapján

Olajsav tartalma 87-89%, stabilan magas.

Az LG teljes napraforgó kínálatáról bővebb tájékoztatást kaphat kereskedelmi képviselőinktől, illetve további információkat talál a http://lgseeds.hu/termekek/napraforgo weboldalon.

Mórocz Péter
termékfejlesztési vezető
Limagrain CE SE Magyarországi Fióktelepe

Jön a tavasz, jönnek a fontos döntések!

Az őszi vetésű növények jelenleg az ország nagy részén már messziről sem mutatnak jó képet. Ez is egy fontos indok arra, hogy akár a kalászosokat, akár a repcét közelebbről is megvizsgáljuk.

Jelentősen csökkenhetnek a vitás vadkárügyek? - Szakembereket kérdeztünk

Elkészült az egységes mezőgazdasági és erdei vadkárfelmérési útmutató, párbeszéd nélkül ugyanakkor nincsen hatékony vadkárelhárítás, és a konfliktusok is csak elmélyülnek - derül ki az Agrofórum legújabb videójából.

Mit tehetünk a szárazsággal szemben? Öt nemesítő cég képviselőjét kérdeztük az aszályról

Milyen megoldásokkal tudják a nemesítők segíteni a termelőket az egyre fokozódó aszályban?

AgriClime időjárási garancia a Syngenta termékekre

A szezon kezdetén a programban résztvevő termékekből, egy meghatározott összegű vásárlás felett a termelőknek lehetősége van a Syngenta által nyújtott időjárási garancia programban való ingyenes részvételre.

Ami késik, nem múlik - Tudósítás az állami növényfajta elismerést tanúsító oklevelek átadásáról

Megkésett, de ma is aktuális beszámoló az állami növényfajta elismerést tanúsító oklevelek átadásáról.

2018. március 2. 17:00

Mit tehetünk a szárazsággal szemben? Öt nemesítő cég képviselőjét kérdeztük az aszályról

Milyen megoldásokkal tudják a nemesítők segíteni a termelőket az egyre fokozódó aszályban?

2019. február 13. 14:45

Ahol a generációváltás nem probléma - Átadtuk előfizetői nyereményjátékunk Limagrain különdíját

A Megyimóri család az Agrofórummal 10-10 hektárra elegendő LG31.377 szemeskukorica hibridet és LG ARCHITECT őszi káposztarepce hibridet nyert a Limagrain közreműködésével.

2018. november 30. 12:46

Innovációk az LG repce nemesítésében

A Limagrain nemesítői nagyon sok energiát fektettek rezisztencia források felkutatására, és a repce vonalakba történő beépítésére.

2017. június 26. 13:28