Tápanyag-utánpótlás
Tápanyag-utánpótlás

A természet erejével! – Élő algás technológia alkalmazása a növénytermesztésben (3.)

A természet erejével! – Élő algás technológia alkalmazása a növénytermesztésben (3.)

Agrofórum Online

Folytatjuk megszokott sorozatunkat, az e havi lapszámban a kalászos növényekre kapott meggyőző eredményeket mutatjuk be. Fontos kiemelni, hogy termékünk, az Organic Green Gold hatása abban rejlik, hogy a növények számára szükséges makro- és mikroelemeket ionos formában tartalmazzák az élő alga sejtek. Így nagyon gyorsan szívódik fel a növények levelén keresztül, pozitív hatását napokon belül észlelni lehet.

Kalászos növények esetén nagyon fontos már a fenofázis kezdeti szakaszában (bokrosodáskor) kezelni a gabonaféléket. A kijuttatás során a szántóföldi permetező semmilyen külön beállítást nem igényel. A termék gyomirtó- és növényvédőszerrel is keverhető, de az élő mikroorganizmus tartalom miatt oda kell figyelni arra, hogy az Organic Green Gold kerüljön utoljára a permetező oldatba.

A fenti képen jobb oldalon látható az Organic Green Gold-dal kezelt növények, míg balra a kontroll, kezeletlen növények kalásza. Szembetűnő, hogy mennyivel egészségesebb és nagyobb kalászt adott az élő algás tápoldattal kezelt növény. Az Organic Green Gold használatával jobb gyökérképződést, intenzívebb hajtásnövekedést érhetünk el. Ezen kívül nagyon fontos még, hogy erősíti a növény immunrendszerét, így komolyabb ellenálló képességet biztosít a növény számára. Az alábbi képen észrevehető, hogy mennyivel jobb a gyökérképződése a bal oldali, Organic Green Gold-dal kezelt növénynek szemben a jobb oldali, kezeletlen növénnyel.

A termék hektárköltsége kezelésenként 8-9 ezer forintra tehető, azonban használatával 10-15%-al csökkenthetjük a műtrágya kijuttatásának mennyiségét, és 8-10%-al is nőhet a termésátlag. Így a végelszámolásnál akár több tíz ezer forint nyereséggel is számolhatunk a termék használatának köszönhetően.

Cégünk, az Organic World Kft. legújabb szolgáltatása a Növényambulancia nevet kapta. Ennek lényege, hogy ha valamilyen természeti kár (fagy- és/vagy jégkár) éri a növényt, akkor az Organic Green Gold azonnali kezelésével a termék nagyon komoly segítséget jelent a növény regenerálódásában! Ezért vállaljuk, hogy 12 órán belül az ország bármely pontjára eljuttatjuk a tápoldatot, így a gazdák a lehető legrövidebb idő alatt megmenthetik növényeiket.

(Organic World)

Gondolatok a mézontófű termesztéséről

2019. november 16. 11:24

A mézontófű (Phacelia tanacetifolia L.) Észak-Amerika délnyugati (Kalifornia) mérsékelten meleg térségéből származik. Az érdeslevelűek családjába tartozik, eredeti elterjedési területén számos, több mint száz őshonos a Phacelia nemzetségbe tartozó fajjal találkozhatunk.

A sokoldalú kalcium: érdemes-e kukoricának adni?

2019. október 13. 08:57

Mivel a kalcium mozgása korlátozott a növényben, a kalciumtáplálás kritikus jelentőségű lehet dinamikus fejlődési szakaszokban, de fontos a megfelelő növényegészségi állapot fenntartásában a növény egész élete folyamán. A kalciumion a talaj legmeghatározóbb kationja, számos pozitív hatást gyakorol szerkezetére, minőségére.

Tervezés-beszerzés-kijuttatás, avagy indul a következő műtrágyázási szezon

2019. július 12. 11:29

Jelenleg mindenki a repce és a kalászosok betakarításra készül, de ezzel párhuzamosan már el kell kezdeni tervezni a következő időszakra szükséges műtrágyák beszerzését, tervezését.

A kiváló repcetermés receptje: minőségi tápanyagok

2019. július 2. 10:15

Ha a kezdeti fejlődés során a növény minden tápanyagot megkap, egy megerősödött és jól begyökerezett állomány megy a télbe, ami már egy mérföldkő a jó terméshez vezető úton.

A természet erejével! - Élő algás technológia alkalmazása a növénytermesztésben (4.)

2017. április 27. 12:22

Cikksorozatunk utolsó részeként a szőlőtermesztésben elért kiemelkedő eredményeket mutatjuk be.

A természet erejével! - Élő algás technológia alkalmazása a növénytermesztésben (2.)

2017. március 3. 18:56

Az Agrofórum extra 68. különszámában bemutattuk az Organic Green Gold (OGG) hatásmechanizmusát, valamint azt, hogy milyen kiemelkedő eredményeket értünk el a termék használatával a gyümölcstermesztésben.

Élő algás technológia alkalmazása a növénytermesztésben (I.) - A természet erejével!

2017. január 16. 13:27

A fenntartható gazdálkodás egyik útja, hogy olyan környezetbarát anyagokat juttassunk vissza a termőföldbe, amelyek növelik a talaj termelő erejét, de nem veszélyeztetik a környezetet.