Tápanyag-utánpótlás
Tápanyag-utánpótlás

A természet erejével! – Élő algás technológia alkalmazása a növénytermesztésben (4.)

A természet erejével! – Élő algás technológia alkalmazása a növénytermesztésben (4.)

Agrofórum Online

Cikksorozatunk utolsó részeként a szőlőtermesztésben elért kiemelkedő eredményeket mutatjuk be. Az Organic Green Gold egy zöld színű, színezékmentes, szerves tápoldat-koncentrátum, amely élő mikroorganizmusokat (algákat) és környezetbarát, az élő szervezetre ártalmatlan anyagokat tartalmaz.

Az O.G.G. a Biokontroll Hungária tanúsítványával rendelkező, Magyar Termék Nagydíjas készítmény.

Az Organic Green Gold használata során zöldebb, egészségesebb levélszín, fényesebb lombozat volt megfigyelhető a nem kezelt, kontrollhoz képest. Ezt alátámasztják a különböző műszeres vizsgálatok is, hiszen kimutatható, hogy az OGG-kezelés szignifikánsan növelte a levelek relatív klorofill-tartalmát.

Minta Fürttömeg (g)* Tömeg-gyarapodás (%)** Bogyóméret (mm)*** Bogyóméret-gyarapodás (%)**
Kontroll 179,02 11,30
Organic Green Gold 250,22 39,8 14,35 27,0

*- öt véletlenszerűen kiválasztott fürt átlag tömegeként van feltüntetve
**-a tömeg- és bogyóméret-gyarapodás a kontroll mintához viszonyítva került megállapításra
***-a bogyóméret 100 db szőlőszem tolómérővel mért átlagos méretét jelenti

Az 1. táblázat adataiból megállapítható, hogy a kezelések szignifikánsan növelték a fürtök tömegét. Az Organic Green Gold használatának köszönhetően 39,8%-al nagyobb tömeget kaptunk. A tömeggyarapodás a bogyók méretében is tükröződött, hiszen az OGG-kezelés 27%-os bogyóméret-növekedést hozott.

Szüretkor az egyes kezelések soraiból származó termést külön-külön lemértük és meghatároztuk területegységre levetítve a terméshozamokat. Eredményeinkből az látható, hogy a kezelések növelték a szüretelt szőlő mennyiségét. Az Organic Green Gold kezelés 50 kg-os! terméstöbbletet eredményezett 0,1 hektáronként, ami becsléssel mintegy 500 kg-os hektáronkénti terméstöbbletet jelent.

Ismét megemlíteném cégünk, az Organic World Kft. legújabb szolgáltatását, amely a Növényambulancia nevet kapta. Ennek lényege, hogy ha valamilyen természeti kár (fagy- és/vagy jégkár) éri a növényt, akkor az Organic Green Gold azonnali kezelésével a termék nagyon komoly segítséget jelent a növény regenerálódásában! Ezért vállaljuk, hogy 12 órán belül az ország bármely pontjára eljuttatjuk a tápoldatot, így a gazdák a lehető legrövidebb idő alatt megmenthetik növényeiket.

(Organic World)

Gondolatok a mézontófű termesztéséről

2019. november 16. 11:24

A mézontófű (Phacelia tanacetifolia L.) Észak-Amerika délnyugati (Kalifornia) mérsékelten meleg térségéből származik. Az érdeslevelűek családjába tartozik, eredeti elterjedési területén számos, több mint száz őshonos a Phacelia nemzetségbe tartozó fajjal találkozhatunk.

A sokoldalú kalcium: érdemes-e kukoricának adni?

2019. október 13. 08:57

Mivel a kalcium mozgása korlátozott a növényben, a kalciumtáplálás kritikus jelentőségű lehet dinamikus fejlődési szakaszokban, de fontos a megfelelő növényegészségi állapot fenntartásában a növény egész élete folyamán. A kalciumion a talaj legmeghatározóbb kationja, számos pozitív hatást gyakorol szerkezetére, minőségére.

Tervezés-beszerzés-kijuttatás, avagy indul a következő műtrágyázási szezon

2019. július 12. 11:29

Jelenleg mindenki a repce és a kalászosok betakarításra készül, de ezzel párhuzamosan már el kell kezdeni tervezni a következő időszakra szükséges műtrágyák beszerzését, tervezését.

A kiváló repcetermés receptje: minőségi tápanyagok

2019. július 2. 10:15

Ha a kezdeti fejlődés során a növény minden tápanyagot megkap, egy megerősödött és jól begyökerezett állomány megy a télbe, ami már egy mérföldkő a jó terméshez vezető úton.

A természet erejével! - Élő algás technológia alkalmazása a növénytermesztésben (3.)

2017. március 21. 10:36

Az Organic World Kft. legújabb szolgáltatása a Növényambulancia nevet kapta.

A természet erejével! - Élő algás technológia alkalmazása a növénytermesztésben (2.)

2017. március 3. 18:56

Az Agrofórum extra 68. különszámában bemutattuk az Organic Green Gold (OGG) hatásmechanizmusát, valamint azt, hogy milyen kiemelkedő eredményeket értünk el a termék használatával a gyümölcstermesztésben.

Élő algás technológia alkalmazása a növénytermesztésben (I.) - A természet erejével!

2017. január 16. 13:27

A fenntartható gazdálkodás egyik útja, hogy olyan környezetbarát anyagokat juttassunk vissza a termőföldbe, amelyek növelik a talaj termelő erejét, de nem veszélyeztetik a környezetet.