Három módszer: így készül a tökéletes házi birsalmalé
2025. november 8. 14:10
Illatos, aranyló és egészséges – a házi birsalmalé a legjobb őszi ital, amit bárki könnyen elkészíthet otthon.
A kert „feketelistája” – fák, amiket jobb kerülni
2025. november 8. 11:10
Vannak fák, amik többet ártanak a kertben, mint használnak – mutatjuk, melyeket érdemes elkerülni jó messzire!
Mit „hallanak” a növények? Meglepő kutatások
2025. november 6. 14:10
Valóban reagálnak a növények a zenére, vagy csupán emberi vágyainkat vetítjük beléjük? Tudományos kutatások segítenek eldönteni a kérdést.
Vajon tényleg teleltethető a paradicsom?
2025. november 6. 11:10
Megmenthető a paradicsom a hideg hónapokra? Mutatjuk, mikor és hogyan érdemes kísérletezni a teleltetéssel.
Miért hullajtja a leveleit a Ficus benjamina?
2025. november 5. 14:10
Huzat, túlöntözés, fényhiány – a fikusz érzékeny mindenre, de ha megértjük, mitől szenved, újra zöldbe borulhat.
Komposzt, istállótrágya, szaruőrlemény: melyik a legjobb?
2025. november 5. 08:10
Az organikus trágyák nemcsak a növényeket, hanem a talajt is életre keltik – a fenntartható, egészséges kertészkedés alapjai.
A 4 legjobb beltéri pálma, ha trópusi hangulatot szeretnénk otthonra
2025. november 4. 14:10
A pálmák nemcsak díszei a lakásnak, hanem javítják a levegőt és nyugalmat árasztanak. Nézzük, melyik négy faj érzi legjobban magát beltérben!
Fagyasztott gesztenye: a házi tartósítás titkai
2025. november 4. 11:10
Ne hagyja, hogy megromoljon az őszi termés! Így fagyassza le a gesztenyét, hogy télen is élvezhesse az ízét.
Kivit szüretelni tudni kell!
2025. november 4. 07:10
Nem mindegy, mikor vágjuk le a kivit: a helyes érettségmérés és a gondos szüret a minőség és a jövedelmezőség kulcsa.
Miért gyengül a rebarbara? Itt a megoldás!
2025. november 3. 15:10
Az őszi rebarbaraátültetés nemcsak a termést növeli, hanem a tő megfiatalítására is tökéletes alkalom.