Szöőr Bea

Agrofórum Online

Fejlesztések nélkül is lehet, de nem érdemes

2023. február 20. 14:36

A Kóder-család hosszú évtizedek óta foglalkozik gyümölcstermesztéssel, a jelenlegi gazdaság alappilléreit a szülők tették le a rendszerváltást követő időszakban.

Egy csepp Tisza-tó – Ahol sulyomból készítik a csokoládét

2023. január 26. 07:36

Habár közel 20 éve is van már annak, hogy Szabó István úgy döntött, ha törik-ha szakad, de ő megcsinálja a Tisza-tó csokoládéját, az ’Egy csepp Tisza-tó’ nevű csokoládé manufaktúrát mégis mindössze hét éve alapította meg.

Nem csak korhelyeknek

2023. január 22. 08:34

A bajai és a tiszai halászlevet követően a tiszacsegei korhely halászlé is bekerült a Magyar Értéktárba, így viselheti a ’kiemelkedő nemzeti érték’ címet.

Számadó csikós, Junior Prima díjjal

2023. január 17. 09:48

Nem akarok késni, hiszen elfoglalt személyhez igyekszem, olyanhoz, aki szigorúan tartja magát a megbeszéltekhez. Nincs ebben semmi meglepő, hiszen ő nem más, mint Kosina Péter, csikós számadó, pusztai ember.

Istennyila, vad mandola, vízi dió, vízi gesztenye…

2023. január 6. 09:32

Akik ismerősek kicsit is a Tisza-tavon illetve annak környékén, azok valószínű, hogy találkoztak már a sulyommal. Ez a találkozás általában nem konfliktusmentes, ’köszönhetően’ a termés adottságainak. De mi is ez a sulyom? Eszik-e vagy isszák, esetleg mindkettő? Hol bukkanhat rá a lelkes természetjáró?

Egy saját utas villányi: Bakonyi pincészet

2022. december 28. 09:34

Bakonyi Péterrel, a Bakonyi pincészet egyik tulajdonosával, ügyvezetőjével beszélgettünk.

Precíziós technikák, technológiák a hajtatásban

2022. november 20. 07:34

A Délalföldi Kertészek Szövetkezete több, mint tíz éve szervezi meg az Országos Őszi Hajtatási Napot, amelynek elsődleges célja az, hogy felkészítse termelőit a következő szezonra. Az idei program központi eleme a környezeti fenntarthatóság zöldséghajtatásban történő biztosítása volt.

Banyaerdő, a vállalkozás, amely harmóniában van a természettel

2022. november 12. 13:36

„Amikor egy gombaszakellenőr, Nagy Krisztina és egy biológus, Priksz Gábor találkozik, akkor jó esetben egy erdővel, gombákkal, gombás ételekkel teli könyv születik, mint ahogy ez most meg is történt. Hiszünk abban, hogy a felelős erdőhasználat, a felelős gombagyűjtés mindenki érdeke, hiszen természeti értékeinket óvni, védeni és természetesen ízlelni kell.”

Adottságok és nehézségek a Pécsi borvidéken

2022. október 13. 06:34

A Pécsi borvidékről és egy ottani borászról igyekszem minél többet elmesélni.

Amivel az egri érsek misézik

2022. október 6. 07:34

Péter Ákos borásszal Egerben, jó pár méterrel a földfelszín alatt találkoztam.