Generációs örökséggel új utakon: Kvaszinger Borászat
2023. március 27. 06:34
Kvaszinger László borásszal az üknagyapai örökségről, dűlőkről, borokról és a borvidékben rejlő kiaknázatlan lehetőségekről is beszélgettünk.
Lehet nyereségesen gazdálkodni, közel sem ideális feltételek között
2023. március 19. 07:34
Dani Máriával egy Natur Gold Global Kft. rendezvényen találkoztam, ahol az alakorral kapcsolatos termelési tapasztalatait osztotta meg az érdeklődőkkel.
Három generáció együtt: Rózsa pincészet
2023. március 15. 07:41
Aszút nyilvánvaló, hogy nem minden évben készítünk, csak akkor, amikor az évjárat ezt lehetővé teszi.
Lehetnek hántoltak vagy hántolatlanok, de előállításuk teljességgel környezetbarát
2023. március 13. 13:26
Balogh Károly kosárfonó népi iparművésszel a pályájáról és a szakma jövőjéről éppúgy beszélgettünk, mint arról, hogy miért zömében Lengyelországból érkezik hozzánk az alapanyag.
Látogassunk magánkerteket!
2023. március 3. 09:24
Szomorú Miklós kertészmérnökkel a kezdetekről, önfenntartó kertekről éppúgy beszélgettünk, mint arról, hogy milyen érdekességek várják azokat, akik részt vesznek a programjaikon.
Fejlesztések nélkül is lehet, de nem érdemes
2023. február 20. 14:36
A Kóder-család hosszú évtizedek óta foglalkozik gyümölcstermesztéssel, a jelenlegi gazdaság alappilléreit a szülők tették le a rendszerváltást követő időszakban.
Egy csepp Tisza-tó – Ahol sulyomból készítik a csokoládét
2023. január 26. 07:36
Habár közel 20 éve is van már annak, hogy Szabó István úgy döntött, ha törik-ha szakad, de ő megcsinálja a Tisza-tó csokoládéját, az ’Egy csepp Tisza-tó’ nevű csokoládé manufaktúrát mégis mindössze hét éve alapította meg.
Nem csak korhelyeknek
2023. január 22. 08:34
A bajai és a tiszai halászlevet követően a tiszacsegei korhely halászlé is bekerült a Magyar Értéktárba, így viselheti a ’kiemelkedő nemzeti érték’ címet.
Számadó csikós, Junior Prima díjjal
2023. január 17. 09:48
Nem akarok késni, hiszen elfoglalt személyhez igyekszem, olyanhoz, aki szigorúan tartja magát a megbeszéltekhez. Nincs ebben semmi meglepő, hiszen ő nem más, mint Kosina Péter, csikós számadó, pusztai ember.
Istennyila, vad mandola, vízi dió, vízi gesztenye…
2023. január 6. 09:32
Akik ismerősek kicsit is a Tisza-tavon illetve annak környékén, azok valószínű, hogy találkoztak már a sulyommal. Ez a találkozás általában nem konfliktusmentes, ’köszönhetően’ a termés adottságainak. De mi is ez a sulyom? Eszik-e vagy isszák, esetleg mindkettő? Hol bukkanhat rá a lelkes természetjáró?