Pelle Pince: bemutatjuk, mit tudnak a mádi termőterületek
2022. augusztus 24. 06:32
A Mádi Pezsgés, a község első pezsgő fesztiválja, a buborékos borok kóstolójára invitált.
A Derecske alma és az oltalmi cím
2022. augusztus 19. 07:36
Mitől lesz „Derecske” egy alma? Dr. Szabó Viktort, a Bold Agro Kft. ügyvezetőjét kérdeztük minderről.
Geönczeöl Pince, a hagyományos borászat nyomában
2022. augusztus 17. 07:34
A Geönczeöl pincészetben hagyományos módszerekkel dolgoznak, amelyhez hátteret a löszbe vájt, állandó hőmérsékletű pincék adnak.
A késkészítő, aki nemcsak szép, de használható eszközöket gyárt
2022. augusztus 3. 14:36
Immár bő tíz éve, hogy hivatásszerűen késkészítéssel foglalkozom. Azóta már sok mindent megtapasztaltam, és nem gondoltam, hogy pl. a divat ennyire befolyásolja a késkészítést is.
A szőregi rózsák akár negyven évig is elélnek
2022. augusztus 2. 13:16
Szőreg hazánk egyetlen rózsatőtermesztő tájkörzete, ez többek között azt jelenti, hogy évente több millió rózsatő nevelkedik itt.
Őseink szelleme a palackokban…
2022. július 28. 15:04
Eszterbauer Jánossal beszélgettünl, a mesélő címkék mellett pedig jutott még idő szót ejteni a borvidék múltjáról-jelenéről, sőt a birtoképítésről és biogazdálkodásról is.
A szennyvíziszap, ami alkalmas lehet a műtrágya pótlására
2022. július 5. 09:48
Napjainkban a víziközmű cégeknél kiemelt feladat a szennyvíziszap hasznosítási lehetőségeinek felkutatása.
Fejük felett az ég, lábuk alatt a legelő…
2022. június 24. 13:24
Manapság pásztorbotok és karikás ostorok kerülnek ki Dobi László kezei közül.
A Péklány és az ő története
2022. május 21. 14:34
Hétköznap délután, a balatoni szezon kezdete előtt érkeztem a balatonfüredi Péklány Kézműves Pékséghez. Ha nem is tömött sorok várakoztak, mint nyáridőben a kávét, szörpöket is kínáló boltocska előtt, de folyamosan érkeztek a vásárlók, akik zömmel helyiek vagy a környező települések lakói voltak.
Egészségesebbek és nyugodtabbak a nyalkai biosertések
2022. május 12. 13:46
A Virágzó Öko Kft. tulajdonosa elkötelezett a biogazdálkodás mellett, ez pedig az általa tenyésztett sertések húsában, annak ízében, textúrájában is visszatükröződik.