Szinte lehetetlen lesz hosszú távon fenntartani az alföldi erdőket
2025. január 7. 11:40
2024 nyara hazánkban és globálisan is a legmelegebb a mérések kezdete óta. A nyári középhőmérséklet 2,7 fokkal haladta meg az 1991-2020-as átlagot.
Hogy jön a marhaepe a folttisztításhoz?
2025. január 5. 16:10
Az epe olyan anyagokat tartalmaz, amelyek képesek a zsírokat apróbb cseppekre bontani. Ez az emulgeáló hatás teszi kiváló folttisztítóvá.
Elfeledett magyar tea: a Planta
2025. január 2. 16:10
A második világháború idején a fekete tea beszerzése jelentősen megnehezült, így új, hazai alapanyagokból készült teapótlókra volt szükség.
Hová mehetünk fürdőzni az év legvégén?
2024. december 31. 08:10
Hippokratész összefoglalta azt, amit mi is már jól tudunk, miszerint a természet gyógyítja a betegségeket.
Meglepő győztes a kókuszos szaloncukrok között
2024. december 24. 08:10
19 kókuszos szaloncukor szerepelt a Szupermenta tesztjében, amelyek közül 15 cukorral, míg 4 édesítőszerrel készült.
Lejárathoz közeli élelmiszereket vizsgáltak, elkeserítő az eredmény
2024. december 9. 16:10
Az utóbbi időben egyre több bolt, étterem és pékség kínál különféle olcsó élelmiszercsomagokat az aznapi készletből.
Vadhúsból készült turista felvágott és kannabisz ízű bőrke – új magyar élelmiszeripari fejlesztések
2024. november 26. 16:10
Egy terméknek a polcra kerülése rendkívül bonyolult és összetett, sok papírmunkát igénylő folyamat.
Borászkodás egy fiatal magyar vulkánon
2024. november 9. 16:10
A turisták közül, akik ellátogatnak Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyébe, igen kevesen folytatják útjukat a szatmári látványosságokon túl ide, a Beregbe.
Mit keresnek itt az alpakák, és miért jó üzlet a tartásuk?
2024. október 29. 15:10
Az alpakákat tavasszal nyírják a gazdák, ez a kor, a nem és a származás függvényében állatonként körülbelül 3-6 kilogramm gyapjút jelent.
Ropogós magyar kiflik a világ túlsó feléről
2024. szeptember 28. 08:10
A saját pékség terve nem légből kapott volt. Angéla, aki „civilben” adminisztrátorként dolgozott, 7 évvel ezelőtt kezdett el a kovászos technikával ismerkedni.