Pályázatok
Pályázatok

Mától lehet benyújtani a tenyészkoca állatjóléti támogatási kérelmeket

Mától lehet benyújtani a tenyészkoca állatjóléti támogatási kérelmeket

Agrofórum Online

A tenyészkoca állatjóléti támogatást azon ügyfelek igényelhetik, akik megfelelnek a tenyészkoca állatjóléti támogatása igénybevételének feltételeiről szóló 7/2015. (III. 11.) FM rendeletben meghatározott feltételeknek.

A támogatási jogosultság alapját képező állatlétszám 2017/2018. évre történő jóváhagyásához a támogatási kérelmet a Magyar Államkincstár honlapján közzétett, a jogelőd Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által rendszeresített nyomtatványokon (N630 számú Támogatási kérelem és N0631 számú Tartási hely adatok Támogatási kérelemhez) kell benyújtani a 2017. március 16-31. közötti időszakban. A kérelmet a Kincstár Piaci és Nemzeti Támogatások Főosztályához címezve (1476 Budapest, Pf. 407.), az előírt mellékletek csatolásával együtt kell megküldeni.

A nyomtatványok a 17/2016. (II. 29.) számú MVH Közlemény mellékleteként megtalálhatóak a Kincstár honlapján (www.mvh.allamkincstar.gov.hu). Helyes kitöltésüket, értelmezésüket megkönnyítő Segédlet szintén elérhető a honlapon, a „Tájékoztatók” fül alatt.

Amennyiben nem áll rendelkezésre minden csatolandó dokumentum, a támogatási kérelem nyomtatványt ebben az esetben is be kell nyújtani legkésőbb 2017. március 31. napjáig. A hiányzó mellékletek csatolására hiánypótlás keretében lesz lehetőség, azonban a határidőn túl benyújtott támogatási kérelmeket a Kincstárnak a hatályos jogszabályi előírások alapján el kell utasítania.

Fontos, hogy a 2017/2018-as támogatási évben csak az jogosult kifizetés igénybevételére – tárgynegyedévente benyújtott kifizetési kérelmek útján – aki rendelkezik jóváhagyott vagy részben jóváhagyott támogatási kérelemmel.

(Magyar Államkincstár)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Gép- és technológia-beszerzési támogatás nyílik a borászok számára

2024. április 8. 16:10

Több mint 10,8 milliárd forint áll rendelkezésre 2027-ig a borászati üzemek technológiai fejlesztésére a Közös Agrárpolitika Stratégiai Terv Európai Mezőgazdasági Garanciaalapból finanszírozott ágazati támogatásai között.

Méhészek, figyelem! Május elejéig lehet pályázni bő 3 milliárd forint támogatásra

2024. március 30. 12:10

Több mint 3 milliárd forintban részesülhetnek a méhészek, megjelent ugyanis az ágazat közös agrárpolitika stratégiai terv szerinti támogatási programjának rendeleti szabályozása.

Februárban jön az elektromos autóra igényelhető támogatás

2024. január 12. 15:10

A hazai gazdasági társaságoknak lehetőségük lesz tisztán elektromos személygépkocsi, kisteherautó vagy kisbusz megvásárlásához vissza nem térítendő állami hozzájárulásra pályázni – tájékoztatott az Energiaügyi Minisztérium.

Jövőre is lehet külterületi utak fejlesztésére pályázni

2023. november 20. 08:10

A vidékfejlesztési program két felhívásának köszönhetően csaknem 2500 kilométer külterületi út újul meg, ami hozzájárul a vidéki térségek fejlődéséhez, az itt élő emberek életminőségének javításához – jelentette ki Nagy István agrárminiszter Bakonycsernyén.

Szarvasmarhatartók, még beadható ez a pályázat!

2023. május 19. 11:17

Az Agrárminisztérium felhívja a figyelmet, hogy tejhasznú szarvasmarhák tartásához kapcsolódó állatjóléti támogatás kapcsán a támogatási kérelmeket 2023. május 31-ig lehet benyújtani a Magyar Államkincstárhoz. A felhívás 28 milliárd forint keretösszegű.

Hétfőtől pályázhatnak a méhészek az új méh állatjóléti támogatásra

2022. június 20. 11:42

Tízmilliárd forint keretösszeggel hirdette meg az Agrárminisztérium a méhek állatjóléti támogatását.

Fontos információk a baromfi állatjóléti támogatás kapcsán

2022. december 7. 15:35

Az agrártárca felhívja az igénylők figyelmét arra, hogy a 2022. október 12-én megjelent VP3-14.1.4-22 Baromfi állatjóléti támogatás azon állományok után is igényelhető, amelyek a támogatás kezdetén már az igénylő tenyészetében voltak, és ezért, a kötelezettségvállalási időszak elején – a tartási időből kifolyólag – nem tudják teljesíteni a felhívásban előírt minimális tenyészetben tartási időt.

Nincs szükség közvetítőre az állatjóléti támogatásokhoz való hozzájutáshoz

2022. február 11. 08:04

Felhívjuk az állattartók figyelmét, hogy a baromfi állatjóléti támogatások igénybevételéhez nincs szükség közvetítőre vagy harmadik fél közreműködésére. A támogatáshoz való hozzájutás, vagy a támogatás mértéke semmilyen összefüggésben nincs ilyen szereplőkkel. Az Agrárminisztérium nem javasolja az állattartók számára az erre irányuló felajánlások vagy ígérvények elfogadását.