Gépinfo
Gépinfo

A legújabb traktorok is ott lesznek az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon – I. rész

A legújabb traktorok is ott lesznek az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon – I. rész

Agrofórum Online

Az Agrofórum Online a következő napokban bemutat néhány különlegességet az AGROmashEXPO kiállításról. Challenger, Deutz-Fahr, Massey Ferguson, Valtra és Zetor újdonságok.

Az idei AGROmashEXPO és AgrárgépShow is rengeteg újdonságot, érdekességet tartogat. A január 28-tól 31-ig tartó rendezvényen több új traktort is bemutatnak. Az Agrofórum Online a következő napokban bemutat néhány különlegességet, elsőként a traktorokat vesszük górcső alá. Challenger, Deutz-Fahr, Massey Ferguson, Valtra és Zetor.

Az AGROmashEXPO díjazott termékei >>>

Nyerj egymillió forintot érő sorvezetőt az Agrofórum Online-nal >>>

Igazi óriás az Austro Dieselnél

Az Austro Diesel az idei évben 800 négyzetméteren állít ki Massey Ferguson gépeket. Traktorok 69 és 400 lóerő között, 6 ládás kombájn 300 lóerővel, nagykocka bálázó (MF 2200), 6 soros szemenkénti vetőgép, teleszkópos rakodó – összesen 15 termékkel készülnek az idei kiállításra, ezzel pedig a teljes MF paletta felvonul.

A kiemelt újdonság idén az MF 8700 traktor – tudtuk meg a cég képviselőjétől, Lőwi Barnától. A széria 5 modellből áll 270 és 400 lóerő teljesítmény között. Olyan gazdaságok számára ajánlja a gyártó a ”vörös óriás” gépeket, melyek kimagasló teljesítményt szeretnének elérni nagy területeken bármiféle kompromisszum meghozatala nélkül. Igazi vezérgépek a nagy MF-ek 8.4 l-es SISU motorokkal, Dyna-VT fokozatmentes hajtóművekkel és meggyőző tengelytávval.

Caterpillar rakodógép a szabad területen

Az Austro Diesel Massey Fergusonokat bemutató standján a Huntraco Zrt. kollégái is ott lesznek, mint a márka viszonteladói, ám a vállalat egy Caterpiller TH407C teleszkópos rakodógéppel is készül az idei agrár-seregszemlére, amit szabad területen láthatnak majd az érdeklődők. – tudta meg az Agrofórum Online Varga Ákos kereskedelmi igazgatótól.

A világ legszebb traktorát is kiállítja a Dorker

A Dorker Kft. standján többek között három díjazott gépet láthatnak majd az érdeklődők, hiszen az AGROmashEXPO és AgrárgépShow Termékverseny Pályázatán három forgalmazott termékük is a legjobbak közé került.

Nemzetközi Termékfejlesztési Különdíjat kapott a Deutz-Fahr 9340 TTV nehézuniverzális traktor, amely a bolognai EIMA kiállításon az Év Traktora pályázat részeként a legszebb erőgép címet is elhozta. A különleges külsejű gépet tehát mindenképp láthatja majd a közönség.

A Dorker standján helyet kap a Deutz-Fahr C9206 TS kombájn is, amelyet Nemzetközi Termékfejlesztési PREMIUM Oklevéllel jutalmaztak, de a cég másik kiemelt márkája, a Pronar is megjelenik majd a kiállítási területen. Kiemelt figyelmet kap a Pronar T679M nagyteherbírású pótkocsi, amely Nemzetközi Termékfejlesztési ELISMERŐ Oklevéllel is büszkélkedhet.

A Dorker Kft. emellett egyéb gépekkel és meglepetésekkel is készül hazánk legnagyobb agrárkiállítására – tudta meg az Agrofórum Online.

Fella, Zetor és AHWI a Megazet standján

A Megazet Kft. is széles palettával várja a látogatókat standján. A cég fő termékeként a Fella jelenik majd meg; a gyártótól bemutatnak egy frontkaszát, egy rendsodrót, egy rendterítőt valamint két függesztett kaszát is.

Természetesen nem hiányozhatnak a Megazet kiállítási területéről a Zetor traktorok sem. Drexler János, a cég ügyvezető igazgatója az Agrofórum Online számára elmondta; ott lesz a rendezvényen a legnagyobb, 150 lóerős gépük, de egy Proxima típusú Zetor erőgépet is kiállítanak.

A két említett márka mellett már egy éve az AHWI eszközök forgalmazását is a Megazet látja el hazánkban, így nem meglepő, hogy ezek az erdészeti gépek is helyet kapnak a standon. Az AHWI S700-650 pásztakészítő mellett ráadásul egy díjnyertes gépet is kiállítanak; Nemzetközi Termékfejlesztési ELISMERŐ Oklevéllel díjazták ugyanis az AHWI M500 erdészeti zúzót, amely a gyártó egy viszonylag új fejlesztése.

Kramer – Új termék a Valkon standján

A Valkon Kft. lassan két éve a Challenger gumihevederes traktorok kizárólagos hazai forgalmazója, így nem meglepő, hogy standjukon látható lesz egy ilyen erőgép; méghozzá az új, AGCO 7 hengeres motorjával szerelt Challenger 775E. Jócsák Attila, a Valkon erőgépkereskedelmi vezetője azt is elárulta az Agrofórum Online-nak, hogy a gép feketében, lopakodó dizájnnal lesz kiállítva.

Igazi újdonságként mutatják be a Kramer teleszkópos rakodókat, hiszen a Valkonnál eddig nem láthattunk ilyen gépeket. Az AGROmashEXPO ideje alatt azonban már náluk lehet érdeklődni, ha valaki vásárolni szeretne.

Az újdonságok között kap helyet a Hagie STS 12i önjáró permetező is. „A gép különlegessége, hogy három törzsoldat tartályt találunk rajta. Ezt a 3 törzsoldatot az eszköz GPS vezérlés alapján a fő léáramba az tudja injektálni. Tehát, ha elkészült a gyomfelvételezés, akkor a területnek megfelelően tudjuk a szereket adagolni – oda, ahova éppen szükséges” – mutatta be az eszközt a szakember.

A Valkon standjáról idén sem hiányozhat a Krone, egy BigX 600-as silózó mindenképpen várja majd a látogatókat. A Valtra traktorok közül az A, az N és a T széria is képviselteti magát. Utóbbiból az új T174 ECO Active típus lesz látható homlokrakodóval. Szintén homlokrakodóval állítják majd ki a Valtra N 113 Hitech traktort is.

Folytatás következik! 

(Gribek Dániel – Agrofórum Online)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Irány a vadon: Nissan X-Trail N-Trek a kalandvágyó családoknak

2024. május 15. 14:10

Az N-Trek, a Nissan új családi SUV-ja akár elektromosított összkerékhajtással, vízálló kárpitozással is elérhető.

Megbénította a traktorokat a szokatlanul erős geomágneses vihar

2024. május 15. 07:10

Észak-Amerikában a vetési munkálatokat is megzavarta a geomágneses vihar, mert a traktorokat vezérlő navigációs rendszerek működésképtelenné váltak.

Egyre népszerűbbek az SUV-modellek a használt autók piacán

2024. május 14. 10:10

13%-kal több használt autó cserélt gazdát 2024 első negyedévében, mint egy évvel korábban. A vevők az alsó középkategóriát és az SUV-kat keresik.

Van már egy gazda, aki kizárólag robotokkal műveli a területeit

2024. május 14. 08:10

A masinái akár 30 órát is képesek egyvégtében dolgozni, ráadásul a talajra gyakorolt káros hatásuk is kisebb, mint a hagyományos gépeké.

Fekete kombájnok, piros traktorok a látványos gépshow-n

2020. szeptember 8. 15:32

A koronavírus miatt hiába maradt el a Szentlőrinci Gazdanapok nagy rendezvénye, a szokásos helyszínen azért idén is tartottak gépbemutatót a település határában.

Gépészet Videó

Akár egy Zetor is lehet az Év Traktora! - Megmutatjuk a döntős erőgépeket

2018. július 12. 16:39

Idén sem maradhat el az Év Traktora 2019 verseny, ahol ezúttal három kategóriában hirdet győztest a szakmai zsűri.

A CASE IH Maxxum 145 Activedrive 8 az Év Traktora 2019-ben

2018. november 8. 08:59

A bolognai EIMA-n derült ki, melyik erőgép viselheti egy évig a rangos elismerést jelentő címet. A CASE IH egy másik kategóriában is jeleskedett!

A Zetor teljesen felforgatta egy nyugati állam mezőgazdaságát

2024. január 11. 10:10

A rendszerváltás előtt a Zetor az MTZ mellett a leggyakoribb traktormárka volt Magyarországon, de alighanem az egész keleti blokkban. Ki gondolta volna, hogy egy nyugati állam mezőgazdaságát is sikerült felforgatniuk a gépeikkel?