Agrárgazdaság
Fizetett tartalom

Változott a helyzet a terménypiacon! Mi újság a kukorica és a napraforgó témakörében?

KITE Zrt.

Legújabb podcast beszélgetésünkben újra a terménykereskedelemé a főszerep, hiszen számos olyan változás érintette a piacot legutóbbi megjelenésünk óta, melyet érdemes kivesézni.

A legutóbbi podcast adásunk óta az ukrán piaci helyzet megváltozott, hiszen azóta az – akkor már folyamatos beszédtémát képező – tengeri korridor megnyílt és ezen már mostanra is tetemes mennyiségű termény hagyta el az országot. És, bár a piac még mindig szinte óráról órára reagál a világ történéseire, annyit bizonyosan elmondhatunk, hogy az árakra ez nagy hatással van.

Mostani kétrészes minisorozatunk első részében Balogh Viktor Dr. Kovács Istvánnal, a KITE terménykereskedelmi üzletágának igazgatójával és Kiss Róbert kereskedelmi osztályvezetővel beszélget arról, hogy mit okoz ez a magyar gazdálkodók mindennapjaiban. Első alkalommal a kukorica és a napraforgó, két hét múlva pedig a kalászosok és a repce kerülnek terítékre.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Fontos határt tört át a szántók hektáronkénti átlagára tavaly

2024. július 17. 09:10

A hektáronkénti legmagasabb, 2,2 millió forint feletti átlagárat a gyümölcsösökért és a szőlőkért kellett fizetni.

Nincs mese, Ukrajna visszanyerte exporterejét a gabonakereskedelemben

2024. július 16. 13:10

Az ukrajnai termelők még ma is részben a 2021-es rekordtermés jelentette bevételre alapoznak, amikor az árak is viszonylag magasak voltak.

Reálértéken nagyot estek a termőföldek tavalyhoz képest

2024. június 22. 08:10

Noha az árak emelkedése továbbra is töretlen, a tavalyi 3,8%-os árnövekedés reálértéken 13%-ot meghaladó csökkenést jelent.

Az állati takarmányok veszik át a vezető szerepet a magyar exportban?

2024. június 20. 15:40

Bár a jelenlegi gabonaárakon már bárkivel versenyre kelhetünk, egységes tételeink olyan nevetségesen kicsik, hogy nem tudnánk egy rendes irányvonatot sem megtölteni.

Újdonságok és gépelőrendelés Köckerling gépekre!

2020. november 25. 05:36

Érdemes a gépelőrendelési akció keretében megrendelnie Köckerling munkagépét vagy vetőgépét a KITE Zrt.-től 2020. október 1. és 2020. december 15. közötti időszakban, hiszen az akció keretében kedvezőbb áron vásárolhatja meg 2021-re a kiszemelt eszközét. Íme néhány fontosabb újdonság a Köckerling háza tájáról.

KITE: közelebb a partnerekhez

2018. december 11. 12:11

20-ra nőtt a KITE Zrt. alközpontjainak száma. Ünnepélyes keretek között, a cég vezetőinek és partnereinek körében nyílt meg a legújabb aszódi bázis a Céhmester úton.

Készüljünk az őszi vetésre

2022. szeptember 13. 15:42

Nem tudjuk, hogy mit hoz az ősz az időjárás terén, éppen ezért kiemelten kell figyelnünk a vetésre.

Conima, ki mint vet…

2022. június 20. 09:47

A megerősített fuzárium és üszöggombák elleni hatékonyság mellett, a kezdeti szeptória és drechslerás levélbetegségek ellen is kiváló preventív (megelőző) és kuratív (gyógyító) védelmet kínál.