Agrárközélet

Elkezdődött a gazdálkodó szervezetek tagdíj-megállapítási és befizetési időszaka a kamaránál

MTI

Június elsejével elkezdődött a gazdálkodó szervezetek tagdíj-megállapítási és befizetési időszaka a Nemzeti Agrárgazdasági Kamaránál (NAK), a tagdíjfizetési határidő július 14. - közölte a NAK az MTI-vel.Június elsejével elkezdődött a gazdálkodó szervezetek tagdíj-megállapítási és befizetési időszaka a Nemzeti Agrárgazdasági Kamaránál (NAK), a tagdíjfizetési határidő július 14. - közölte a NAK az MTI-vel.

A közlemény szerint a NAK országos küldöttgyűlése tavaly döntött a tagdíjrendszer átalakításáról. Az új szabályozás értelmében a cégek az árbevételük 1,9 ezrelékét fizetik éves tagdíjnak. Az éves minimumtagdíj kerekítve az előző évi bruttó havi átlagkereset 1 százaléka (5 ezer forint), a maximum annak négyszerese (2 050 000 forint).

Hangsúlyozták: a tíz éve változatlan tagdíjstruktúra átalakítását az infláció indokolta, de így is több tízezer tagnak kedvezőbb, vagy közel hasonló összegű lesz a tagdíja, mint korábban.

A NAK közlése szerint a tagság több mint 80 százaléka, mintegy 320 ezer tag részesül tagdíjkedvezményben, amelynek értéke a tavalyi 1 milliárd forintról idén 2 milliárd forintra emelkedik.

Közölték: az adatok módosítására és a kedvezmények pótlékmentes igénybevételére a tagdíjmegállapítási időszak végéig, július 14-ig van lehetőség a köztestület portálján.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Felbukkant az ázsiai lódarázs a szomszédunkban, izgalmas hajsza indult utánuk

2024. október 19. 16:10

Egy drón 360 fokos szkenneléssel azonosította a fészket a 2,5 °C-os hőmérséklet-különbség alapján. A fészek a lomb takarása miatt csak mintegy 5 fokos szögben volt látható.

Milyen új szakmák vannak a mezőgazdaságban?

2024. október 16. 13:10

Az agrárium átalakulásával óriásivá nőtt az igény a digitális technológiákhoz vagy a fenntarthatósági elvárásokhoz értő szakemberekre.

Bajorország átáll az éghajlatálló vegyes erdőkre

2024. október 15. 12:10

Három százalékponttal 38 százalékra nőtt a lombos fák aránya a bajor erdőkben. A fiatalabb erdőállományokban jelenleg 60 százalék körüli az arány.

A nagy kávés cégek is készülnek a klímaváltozásra

2024. október 11. 11:10

A Starbucks több innovatív gazdaságot vásárol a klímarezisztens kávé létrehozása érdekében. Célja a szén-dioxid-semleges kávétermesztés.

NAK: az árstop kivezetése segítené a magyar pozíciók megtartását

2023. január 18. 12:26

A magyar piaci pozíciók megmaradását az árstop mihamarabbi kivezetése is segítheti.

Folytatódik a zöldség- és gyümölcsfogyasztást népszerűsítő kampány

2023. március 8. 11:41

Idén folytatódik, és egyben az utolsó évéhez érkezik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara zöldség- és gyümölcsfogyasztást népszerűsítő edukációs kampánya, az Európai Friss Csapat program.

Tájékoztató fórumokat tart a kamara az afrikai sertéspestis miatt

2019. szeptember 17. 12:46

A NAK szeptember folyamán soron kívüli tájékoztató rendezvényt tart az afrikai sertéspestis kapcsán az állattartók részére Miskolcon, illetve Nádudvaron.

Új KAP: kétéves érdekharc következik

2018. április 27. 08:31

Először az új KAP pénzügyi kereteit, majd egy hónappal később annak első alaprendelet-tervezeteit hozza nyilvánosságra az Európai Bizottság.