Agrárközélet
Agrárközélet

Csökkentették a 2023/24-es globális kukoricatermés-előrejelzést

Csökkentették a 2023/24-es globális kukoricatermés-előrejelzést

Agrofórum Online

A Nemzetközi Gabonatanács (IGC) módosította a 2023/24-es gazdálkodási esztendőre vonatkozóan a globális kukoricatermelés előrejelzését. Ez az adat az Egyesült Államok termésmennyiségének csökkenését tükrözi.

A kormányközi testület egy havi frissítésben hatmillió tonnával 1,211 milliárd tonnára csökkentette globális kukoricatermelési előrejelzését. Az IGC az Egyesült Államok kukoricatermését 373,4 millió tonnára tette, a korábbi 381,8 millió tonnás előrejelzéshez képest.

A száraz időjárás az elmúlt hetekben megterhelte az Egyesült Államok kukoricatermelő vidékeit, és június közepére többhavi csúcsra emelte az árakat, de az ezen a héten és a jövő héten várható esőzésekre vonatkozó előrejelzések nemrégiben eladási hullámot váltottak ki.

Az IGC emellett hárommillió tonnával 786 millió tonnára emelte a világ 2023/24-es búzatermésének kilátásait – számolt be a nemzetközi mezőgazdasági szaksajtó a brit Thomson Reuters hírügynökségre hivatkozva. Az emelkedés részben az ukrajnai kilátások javulását tükrözte, ahol a búzatermés jelenleg 22,5 millió tonnára tehető, szemben a korábbi 20,2 millió tonnás előrejelzéssel.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

PANNATURA és Biogazdálkodási napok

2024. július 4. 14:50

Az Esterházy Alapítványok 2024-ben ünneplik fennállásuk 30. évfordulóját. Az utolsó herceg, Esterházy V. Pál örököse, Esterházy Melinda 1994-től kezdődően három megszüntethetetlen magánalapítványt hozott létre, megteremtve ezzel a mai vállalkozási sikert döntően meghatározó, erőteljes növekedésre képes gazdasági vállalkozások előfeltételét.

Hamarosan újra: Bábolnai Gazdanapok

2024. július 3. 15:40

A nagy hagyományokkal rendelkező mezőgazdasági kiállítást az idén szeptember 5–7. között immár 37. alkalommal rendezik meg.

KertAkadémia, a kihagyhatatlan program kertbarátoknak

2024. június 29. 10:10

Egyre nagyobb az igény a saját termelésű zöldségekre és gyümölcsökre. A KertAkadémia Konferencia és Szakmai Nap célja a tudásátadás.

Hungarikum lett az Aranyfácán sűrített paradicsom és a szaloncukor

2024. június 28. 16:10

A Hungarikum Bizottság legutóbbi ülésén 3 elemmel bővült a Hungarikumok Gyűjteménye és 2 tétellel gyarapodott a Magyar Értéktár.

A szélsőséges időjárást jobban tűrő kukoricafajtát dob piacra a Bayer

2022. február 20. 08:37

A jelenlegi fajtáknál egyharmaddal alacsonyabbra növekvő kukoricát 150 amerikai gazdálkodó veti majd el egy gazdálkodási kísérletben 2023-ban, majd a következő évben a szélesebb piacon is elérhetővé teszik.

Akár esett, akár nem, az árak emelkedtek a héten

2021. július 21. 08:24

A hazai helyzetet is meghatározza most a csapadákos időjárás, a repce betakarítása is már időnként megakadt, most a búzáért kell drukkolni, hogy ne legyen sok "eső utáni" búza.

Az idei demó kísérletekben is bizonyítottak a SAATEN-UNION kukoricái

2021. december 11. 05:36

A SAATEN-UNION területi képviselői és partnerei segítségével a fejlesztési kísérleteken túl az ország több pontján úgynevezett demó kísérletekben is részt vesz.

A kukorica és a gyomnövényei közötti kölcsönhatások

2019. június 7. 04:36

A kukorica egyik legfontosabb szántóföldi növényünk. Termesztésének sikerességét jelentősen befolyásolja az, hogy a gyomnövények elleni védekezési eljárások mennyire hatékonyak.