Agrárközélet

A Budapest Banknál már a legkisebb agrárcégek számára is elérhető a területalapú támogatások előfinanszírozása

Agrofórum Online

Immár a kisvállalkozások számára is elérhető az egységes területalapú támogatások, valamint a Zöldítés támogatás előfinanszírozása a Budapest Banknál.

Immár a kisvállalkozások számára is elérhető az egységes területalapú támogatások, valamint a Zöldítés támogatás előfinanszírozása a Budapest Banknál. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál igényelhető agrártámogatásokat megelőlegező kölcsönt a gazdák tetszőlegesen fordíthatják fejlesztésre, korszerűsítésre, valamint átmeneti likviditási problémáik áthidalására.

Áprilistól a Budapest Banknál is elérhető a kisvállalkozások1 számára nyújtott, területalapú támogatások, valamint a Zöldítés támogatások előfinanszírozásának lehetősége. Ezzel a fejlesztést, korszerűsítést tervező agrárügyfelek akár a támogatási összeg 100 százalékának megfelelő forráshoz juthatnak hónapokkal a támogatás kifizetése előtt. A Budapest Bank emellett kedvező banki költségeket és rugalmas ügyintézést is kínál leendő ügyfeleinek, illetve tárgyi fedezet bevonását sem írja elő.*

„A Budapest Banknál az agrárágazat mindig is stratégiai fontosságú volt. Az elmúlt évben a kisvállalkozásokon belül is sokkal intenzívebben kezdtünk el foglalkozni az agráriumban tevékenykedő vállalkozásokkal, és ennek részeként elérhető nálunk az Agrár Széchenyi Kártya, és egyéb testre szabott szolgáltatásokkal is várjuk az ügyfeleket. Az év elején az agrárszegmensen belül tovább nyitottunk az őstermelők felé, és olyan megoldásokat kínálunk számukra, amelyek figyelembe veszik sajátos helyzetüket” – mondta Erdei Zsuzsa, a Budapest Bank kisvállalkozási üzletágának vezetője. „Folyamatosan törekszünk arra, hogy az agrárcégeket az igényeiknek megfelelően szolgáljuk ki, a területalapú támogatások előfinanszírozásával pedig egy újabb finanszírozási megoldással bővítettük az agrárcégeknek kínált termékpalettánkat.”

A Budapest Banknál az előfinanszírozható támogatásokat a növénytermesztés, állattenyésztés, vadgazdálkodás és kapcsolódó szolgáltatásokkal foglalkozó gazdálkodók és az agrártevékenységgel foglalkozó egyéni és társas vállalkozások, őstermelők vehetik igénybe.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal tavaly közel 800 milliárd forint támogatást utalt ki a gazdák számára, amelyből az egységes területalapú támogatások 300 milliárd forintot tettek ki. Az új támogatási elem, a Zöldítés támogatás – amely a Budapest Banknál a területalapú támogatások mellett szintén előfinanszíroztatható – nagy siker volt a gazdák körében, több mint 174.000-en igényelték 2015-ben. Az elmúlti év egyébként is kiemelkedő volt, hiszen a 2015-ös kifizetések 15-20 százalékkal nagyobb volument tettek ki, mint a megelőző években, ami 232 ezer – rekordösszegű – kérelem elbírálását jelentette.

(Budapest Bank)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Milyen új szakmák vannak a mezőgazdaságban?

2024. október 16. 13:10

Az agrárium átalakulásával óriásivá nőtt az igény a digitális technológiákhoz vagy a fenntarthatósági elvárásokhoz értő szakemberekre.

Bajorország átáll az éghajlatálló vegyes erdőkre

2024. október 15. 12:10

Három százalékponttal 38 százalékra nőtt a lombos fák aránya a bajor erdőkben. A fiatalabb erdőállományokban jelenleg 60 százalék körüli az arány.

A nagy kávés cégek is készülnek a klímaváltozásra

2024. október 11. 11:10

A Starbucks több innovatív gazdaságot vásárol a klímarezisztens kávé létrehozása érdekében. Célja a szén-dioxid-semleges kávétermesztés.

Mik az amerikai elnökjelöltek tervei a mezőgazdaságban?

2024. október 10. 14:40

Kamala Harris és Donald Trump a legtöbb mezőgazdasággal kapcsolatos kérdésben gyökeresen eltérő nézetet képvisel. Íme, a legfontosabb témák.

Háromszorosára nőtt az agrárhitel garancia alapítvány által biztosított hitelállomány

2018. október 18. 11:52

Az ügyletek több mint fele mezőgazdasági egyéni gazdaságok hiteleihez kapcsolódik, az idén beérkezett kérelmek 85 százalékát mikrovállalkozások adták be.

Agrárminiszter: a tegnap módszereivel nem lehet eredményesen megküzdeni a ma kihívásaival

2019. augusztus 16. 09:32

Háromszáz kiállító részvételével megnyílt Kelet-Magyarország legnagyobb mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállítása, a Farmer Expo csütörtökön Debrecenben.

Az OTP Agrár a hosszú távú kapcsolatok kiépítésére alapoz

2023. június 1. 09:09

A Hódmezővásárhelyi Állattenyésztési Napok idén is bőséges programkínálattal és számtalan kiállítóval várta az érdeklődőket. Az eseményen immár 11-ik éve van jelen az OTP Agrár, így a jelenlétről, a partnerkapcsolatok elmélyítésének jelentőségéről, és nem utolsó sorban a vállalati konstrukciókról Zsarnóci Csabával, az OTP Bank Agrár főosztályvezetőjével beszélgettem.

Eddig több mint 135 milliárd forintot helyeztek ki Agrár Széchenyi Kártyán keresztül

2019. április 9. 05:47

Több mint 7000 agrárvállalkozás használja napi szinten az Agrár Széchenyi Kártyáját, a konstrukció 2011. évi meghirdetése óta több mint 135 milliárd forint kedvező finanszírozási lehetőséghez jutottak az agrárszektor vállalkozói.