Gépinfo
Gépinfo

Villámgyorsan emelnek a frissített Farmlift teleszkópos rakodógépek

Villámgyorsan emelnek a frissített Farmlift teleszkópos rakodógépek

Agrofórum Online

Októbertől válnak elérhetővé a Case IH felfrissített Farmlift teleszkópos rakodógépei, amelyek még gyorsabb és hatékonyabb munkavégzésre képesek.

A Case IH Farmlift teleszkópos rakodógépek már jól ismertek Magyarországon is. Eddig 6-féle modellváltozatban voltak elérhetők, mégpedig 5,7–9,1 méteres emelési magassággal. A kompakt 525-ös modell 1,8 méteres szélessége és 2 méteres magassága a legszűkebb helyeken, legalacsonyabb bejáratokon sem jelent gondot, míg például a 742-es modell már 4200 kg emelési kapacitással bír, így bármilyen rakodási feladatot képes elvégezni.

A gyártó a közelgő novemberi hannoveri Agritechnica szakkiállítás előtt frissítette a Farmlift teleszkópos rakodókat. Immár 7-féle verzióban kaphatók, 140 vagy 160 l/min hidraulikaszivattyú-teljesítménnyel, új okos hidraulika-megoldásokkal, valamint megnövelt fülkekényelemmel és módosított vezérléssel. Mostantól az összes Farmlift gép 6E/3H PowerDrive powershift váltóval van felszerelve, és az új rakodók már a küllemükről is felismerhetők, hiszen a motorborítást sokkal lejtősebbre módosították, így javítva a jobboldali kilátást.

A Farmlift 636-os (6 méteres emelési magasság, 3,6 tonnás emelési kapacitás) és 742-es (7 méter/4,2 tonna) esetében vezették be a megnövelt, 160 l/min hidraulikaszivattyú-teljesítményt, amely révén 25 százalékkal csökkent az emelési/süllyesztési idő. Az anyagmozgatási képesség szintén javult a tavalyi bolognai EIMA szakkiállításon díjjal elismert, elektro-hidraulikus önszintező eszközhordozó rendszer révén.

A kabinban 7 colos, színes LCD-kijelzőről olvashatók le a legfontosabb információk, és most már minden modell AFS Connect-előkészített, illetve egy év AFS Connect telematika-előfizetés jár hozzájuk, amely folyamatosan figyeli a gépadatokat, és szükség esetén riaszt, ha problémát észlel. Hátramenetben a monitoron megjelenik a hátsó kamera képe. Az új Farmlift modellek 2023 októberétől válnak elérhetővé.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Agresszív külsejű osztrák traktor került piacra, immár fokozatmentes váltóval

2024. május 10. 09:10

Az osztrák Lindner mezőgépgyártó vállalat nemrég a Lintrac 70 LDrive traktormodellel bővítette speciális kínálatát.

Kidobhatjuk a hagyományos gumiabroncsokat? Megérkezett a légrugós kerék

2024. május 9. 08:10

A légrugós kerekek nagyobb terhelés elviselésére alkalmasak, mint a hagyományos gumiabroncsok. Jobb a kapaszkodóképességük is.

Hidrogén-tüzelőanyagcellás kishaszonjárművek a láthatáron

2024. május 8. 14:10

A Peugeot 2022-ben megnyitotta és azóta fokozatosan bővíti Európa legnagyobb, hidrogéntüzelőanyag-cellát gyártó üzemét.

Aknára is hajthat a Steyr golyóálló traktora

2024. május 4. 12:10

A gyártó egyelőre két Terrus CVT modellt alakított át páncélozott fülkésre, és nem titkoltan a NATO-tagországok piacait célozza meg velük.

Agritechnica: bemutatkozik a központi magfeltöltésű Tempo L modellváltozat

2019. november 11. 14:20

Az új központi magfeltöltésű funkció a Tempo L vetőgép egyes modelljeihez lesz rendelhető, úgymint Tempo L 12, Tempo L 16, Tempo L 18 és Tempo L 24.  

Pöttinger az Agritechnicán

2019. november 25. 10:17

A cég fűkaszáit a jó talajkövetés, vágási minőség, alacsony vesztesség, egyszerű kezelhetőség és a precíziós munka jellemzi.

AMAZONE - AGRITECHNICA Innovations 2022

2021. október 20. 06:36

Az Amazone Group által a közelmúltban tartott igen gazdag virtuális bemutató eredményeit, tömörítve, két részletben mutatjuk be.

Szenzációs: hibrid hajtású kombájnt tesztel a CLAAS

2023. október 25. 09:10

Akár 8-10 százalékos üzemanyag-megtakarítás is elérhető lesz a CLAAS tesztelés alatt álló LEXION e-hybrid kombájnjával.