Életmód, gasztronómia

Boldog karácsonyt!

Agrofórum Online

Egy napra az Agrofórum Online is elcsendesedik, áldott, békés ünneplést kívánunk mindenkinek!

Karácsonykor Jézus Krisztus születését ünnepeljük, akit a kereszténység az emberiség Megváltójának tart. Történészek szerint a téli napforduló pogány ünnepe (ekkor van az év leghosszabb éjszakája) változott át idővel a mai karácsonnyá.

A niceai zsinat intézkedései kapcsán 325 és 335 között került sor az ünnep elismerésére, vagyis mintegy 1700 esztendeje számít kiemelt dátumnak december 25.

Ilyenkor a világ kicsit elcsendesedik, alkalom nyílik a számvetésre, a múlt és a jövő átgondolására. Megköszönjük mi is, hogy időt szakítottak mintegy 3200 cikkünk elolvasására idén az online felületünkön, remélhetőleg ez a nagyjából 130 ezer mondat (6,5 millió betű) rengeteg hasznos ismerettel gazdagította Önöket. Tartsanak velük jövőre is!

Békés, boldog ünnepeket, áldott karácsonyt kívánunk minden Kedves Olvasónknak és együttműködő Partnerünknek!

Az Agrofórum szerkesztősége

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Az állati zsíroktól nem kell félni? Ezt mondják a kutatók

2025. szeptember 15. 14:10

Az állati zsírok évtizedekig száműzöttek voltak az egészséges táplálkozásból. Ma azonban újra terítéken vannak – szó szerint is.

4 zseniális nyers cukkini recept pillanatok alatt

2025. szeptember 11. 11:10

Egészséges nassolás és könnyű saláták – mutatjuk, hogyan készíthet nyers cukkiniből gyors, ízletes fogásokat.

A csipkebogyó így őrzi meg erejét: szüret és feldolgozás szabályai

2025. szeptember 6. 14:10

A csipkebogyó gazdag C-vitamin-tartalma miatt értékes gyógynövény. A megfelelő időben szedve és feldolgozva egész télen kincset ér.

Házias ízek, illatok, hagyományok – ilyen a Nyitott Porták varázsa

2025. szeptember 1. 08:10

Egy nap alatt bejárni Szatmár-Bereget? A Nyitott Porták rendezvényen szarvasmarhától a kötött tésztáig, lekvárfőzéstől a házi süteményekig mindent átéltem.