Agrárközélet

Súlyos támadás érte a Lemkent, az ügyfelek türelmét kérik

Agrofórum Online

Globális kibertámadás érte a német Lemkent. A mezőgépgyártó vállalat vásárlóinak, üzleti partnereinek adatai biztonságban vannak.

Komoly témában küldött sajtóközleményt a Lemken az Agrofórum szerkesztőségének. A német mezőgépgyártó vállalatot május 11-én kibertámadás érte, ráadásul az a – Magyarországon elsősorban ekéiről ismert – cég valamennyi központját globálisan érinti.

A bűnözők további illetéktelen hozzáférését és garázdálkodását megakadályozandó az összes IT rendszerük működését felfüggesztették. Jelenleg a termelés áll, az irodai alkalmazottak viszont e-mailen vagy mobiltelefonon elérhetők. Külső szakértők nyújtanak segítséget a probléma megoldásában.

A Lemken egy új IT-infrastruktúra felállításán is fáradozik, hogy az ügymenet és a termelés minél hamarabb visszazökkenhessen a régi kerékvágásba. Az első elemzések szerint a partnereik, vevőik adatait nem érintette a támadás, a Lemken biztonsági rendszere ezen a téren jól működött.

A legfontosabb további rendszerek a reményeik szerint pár napon belül működőképesek lesznek. Addig is a vásárlóik, üzleti partnereik türelmét és megértését kérik a kellemetlen szituáció miatt.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Megvan, kit választott új elnöknek a NAK a lemondott Győrffy Balázs helyére

2024. szeptember 13. 13:13

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) 2024. szeptember 13-án tartotta meg az erről döntő országos küldöttgyűlését.

Ő lehet Győrffy Balázs utóda a NAK élén

2024. augusztus 30. 08:40

Az Agrárminisztérium helyettes államtitkárát, Papp Zsoltot jelölik a NAK élére, a 304 országos küldött szeptember 13-án dönt a javaslatról.

Kátrányka, a kátrányba ragadt sün szerencsés története

2024. augusztus 26. 12:40

Rosszul indult a szerda egy tündéri fiatal sün számára. Szerencsére nem hagyták cserben (azaz kátrányban), így jól végződött az eset.

Azonnali hatállyal távozik Győrffy Balázs, a NAK elnöke

2024. augusztus 23. 12:40

A pápai születésű agrárszakember 2013-tól töltötte be a NAK elnöki tisztét. A tisztségre további két alkalommal, 2017-ben és 2022-ben is újraválasztották.

Egy új, sokoldalú LEMKEN kultivátor

2023. június 5. 07:36

A Karat 10 három kapasoros kultivátor számos függesztett és félig-függesztett változatban kerül piacra. Már első pillantásra tisztábban látszik, mint a korábbi modelleknél: a kapák szimmetrikusan vannak elrendezve a vontatási tengely mentén, ami a gépnek rendkívül alacsony vonóerőigényt biztosít és megakadályozza az oldalra húzást. Ez különösen fontos, amikor a kultivátor nyomvonalkövető rendszerrel üzemel, ugyanakkor biztosítja az intenzív keverést.

Lemken újdonságok az AgrárgépShow-n - Rubin 10 rövidtárcsa és Diamant 16 eke

2019. február 3. 15:58

A Lemken 2019-ben is bemutatta Budapesten a legújabb talajművelő gépeit. Az ősszel Franciaországban debütáló eszközöket a magyar gazdálkodók az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon járhatták körbe.

Tarlóhántáshoz Lemken munkagépet

2022. szeptember 29. 07:34

A Lemken több mint 25 éve gyárt szántóföldi kultivátorokat, melyek a szakmai elvárásoknak megfellelően mindig új funkciókkal kiegészítve jelentek meg a piacon.

LEMKEN Karát intenzív gruberek

2018. május 23. 08:45

Hétféle kapamegoldással a Karát tényleg széles körű megoldást tud nyújtani akár még a változatos talajadottságú földeken dolgozó gazdák részére is.