Életmód
Életmód

Floewater: valóban prémium víz, vagy egyszerű marketingfogás?

Floewater: valóban prémium víz, vagy egyszerű marketingfogás?

Agrofórum Online

Manapság – stílusosan kifejezve – a csapból is a Floewater reklámja folyik. Vajon mennyit ér igazából a Hell új terméke?

A Floewater nem új termék, a munkahelyeken, irodákban, edzőtermekben és a HORECA szektorban (vendéglátásban) 2021 óta már eddig is jelen volt. Most azonban óriási reklámkampány indult annak érdekében, hogy az egyéni vásárlók is megismerhessék és használhassák.

A magyar Hell Energy energiaital-, jegestea- és jegeskávé-gyártó vállalat termékkínálatába tartozó vizet prémium minőségűnek tartják a honlapjukon. A leírás szerint forradalmian új technológia biztosítja a tiszta ízt, megtisztítva a vizet minden elszíneződéstől, klórtól. Valamint eltávolítja a vízben esetlegesen felmerülő fizikai és kémiai szennyeződéseket 0,2 mikronig, miközben megőrzi a vízben lévő értékes oldott ásványianyag-tartalmat.

Mindezt két lépésben hajtják végre. Az első fázis az előszűrés, ekkor távolítják el a fémes ízt és az ólomtartalmat. Ha az alapvíz jó minőségű, nincs szükség előszűrő telepítésére. A második lépés a valódi szűrés, a fizikai és kémiai szennyeződések eltávolítása. Az ezüstionos szűrés még a baktériumok kialakulását, elszaporodását is meggátolja.

Az említett 0,2 mikronos mérettel kapcsolatban – az összehasonlítás kedvéért – érdemes megjegyezni, hogy az emberi hajszál 50-70 mikron méretű, vagyis a termék az ennél jóval kisebb szennyeződéseket is képes kiszűrni a vízből.

De vajon tényleg olyan előnyös tulajdonságokkal rendelkezik az így előállított víz, mint azt a gyártó ígéri? Ennek járt utána a Cleanwashers zöldkommunikációs csapat, amelynek részletes elemzése a Kreativ.hu oldalon olvasható.

A termék „zöld” tulajdonságai közé sorolják, hogy nem PET-palackban, hanem újrahasznosítható alumíniumdobozban árulják. Az újrahasznosítás energiaigénye csupán 5% az elsődleges előállításhoz képest.

A Cleanwashers ugyanakkor hiányolja, hogy az innovációt részben magyarázó CrystalTower szűrőrendszerről sem hivatkozás, sem részletesebb kifejtés formájában nem sok mindent tudunk meg, márpedig ez nagyban hozzájárulna a termék hitelességének növeléséhez.

További részletek a cikkben: Kattintson!

(Fotó: Floewater/Facebook)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Csökkenti a koleszterinszintet a napi lencsefogyasztás

2024. július 8. 13:10

A tanulmányok szerint napi háromnegyed csésze lencse fogyasztása csökkenti a koleszterinszintet, a vércukorszintet és a gyulladásos folyamatokat.

Megéri kézműves élelmiszereket vásárolni, vagy nem jelentenek jobb minőséget?

2024. július 8. 07:10

A felsőfokú végzettséggel rendelkezők jelentős hányadot, a jövedelmük 21 és 40% közötti arányát költik élelmiszerekre.

Így építsünk tűzifatárolót!

2024. július 6. 16:10

A tűzifát nem érdemes védelem nélkül hagyni, mert a minősége romlik, és ha leborul, veszélyessé válhat. Íme, egy egyszerű DIY megoldás.

Zsíros kakas, lábatlan tyúk

2024. július 6. 10:10

A zsíros kakas egyetlen gramm kakast sem tartalmaz, sőt húst sem, zsírt viszont annál inkább, mellette pedig kukoricát.

Madáretető másképp – „madárkarácsony”

2021. november 25. 07:36

Az egyik közösségi oldalon futottam bele egy remek ötletbe, amit pár napja meg is valósítottunk az új otthonunkban. Nézzük, hogy készül a madarak számára feldíszített karácsonyfa!

Azbeszt is van a magyarországi ivóvizekben

2024. február 9. 16:40

Az azbeszt, ez a természetes formában előforduló ásvány, jó ideje tudjuk, hogy rendkívül veszélyes anyag. Az azbeszttartalmú termékek megsérülésekor apró szálak lélegezhetők be, ami idővel olyan betegségek kialakulásához vezet, mint az azbesztózis, a mezotelióma és a rák más formái.

A víztisztító berendezéseknek sem csak előnyeik vannak, erre érdemes odafigyelni

2024. március 18. 07:10

Teljességgel érthetetlen számomra az, hogy hazánkban miért növekszik évről évre nagymértékben a palackozott ásványvizek fogyasztása, hiszen Magyarország összességében kiváló minőségű ivóvízkészlettel rendelkezik.

Tiszta a víz a pohárban

2022. február 6. 06:36

Nagy Edittel, a MaVíz főtitkárával vízbázisokról, a kiváló minőségű magyar ivóvízről, PET palackokról is beszélgettünk, sőt még a debreceni Nagyerdő talajvízszintje is szóba került.