Életmód, gasztronómia

Céklaszendvics

Agrofórum Online

Ez az étel nem csak látványos és finom, hanem nagyon egészséges is.

A céklában ugyanis rengeteg vas van, melyre nagy szüksége van szervezetünknek. Bátran készítsétek el, nem fogjátok megbánni!

 

 

 

 

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb cékla
  • 1 fej karfiol
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 6 db újkrumpli

Elkészítés:

A krumplit és a karfiolt megpucoljuk, majd sós vízben puhára főzzük.

A céklákat is meghámozzuk, majd nagyjából azonos vastagságú köröket szelünk belőlük.

Ezután egy másik edényben a céklát is puhára főzzük.

Ha a krumpli és a karfiol kellően omlós, leszűrjük, majd egy turmixgépbe/bármilyen pépesítő gépbe tesszük. Hozzáadjuk a 2 gerezd fokhagymát, sózunk, borsozunk. Krémet készítünk belőle. A gép tetejét levesszük, és hozzáadunk 4-5 karika főtt céklát. Újra pépesítünk, és ha már szép egyenletes rózsaszín krémünk van, akkor készen vagyunk vele.

Ezután nincs más dolgunk, mint a megfőtt céklát is leszűrni, majd két karika közé krémet kenni, és máris tálalható.

Hidegen és melegen, magában és köretként is fogyasztható.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Édes, roppanós, friss – a tökéletes főtt kukorica receptje

2025. augusztus 8. 16:10

A friss kukorica édes és illatos, de csak akkor, ha tudjuk, hogyan főzzük meg helyesen. Mutatjuk a lépéseket a tökéletes eredményhez.

Miért csökken a vegánok száma? Most minden kiderül!

2025. augusztus 3. 11:10

Sok fogyasztó elbizonytalanodott a vegán étrend hatékonyságában: egészségi, gazdasági és ízélménybeli okokból térnek vissza húsos ételekhez.

Bioforradalom küszöbén: szárnyal a kereslet, bírják-e a hazai gazdák?

2025. július 21. 08:10

Rekord ütemben nő a bioélelmiszer-forgalom, csökken a biofelár, de a gazdáknak az átállás még mindig komoly kihívás.

Mi legyen a barackkal? Tippek a kajszi otthoni feldolgozásához

2025. július 12. 16:10

A friss barack gyorsan romlik, de szerencsére sokoldalú gyümölcs: mutatjuk, hogyan és mire dolgozhatjuk fel a nyár egyik legnépszerűbb termését.

Mérgező fásszárú növények a kertben

2020. február 25. 04:36

Felelős gondolkodású kertészként a fásszárú növények kiválasztásakor kell a legkörültekintőbbnek lennünk, hiszen a kertünkbe telepített fák, cserjék évtizedekig meghatározhatják a kert funkcióját és arculatát.

Legyen saját fűszerkertünk - 2. rész

2019. május 14. 07:37

Hogyan nevelhetünk egészséges fűszernövényeket a saját kertünkben vagy konyhánkban? Mit kívánnak a gyönyörű virágokat hozó fűszernövények? Íme a zsálya, a borsikafű és a levendula!

Örökké zölden – örökzöld növényeink gondozása és védelme hónapról hónapra III. rész

2018. május 31. 05:30

A tavasz végi és nyári hónapokban fokozottan kell ügyelnünk az örökzöld növényeinket fertőző kórokozókra.

Harangvirág: Minden amit tudni kell

2023. május 21. 07:38

Már februártól kezdve vehetünk ajándékba lila vagy fehér virágú harangvirágot a virágboltokban, amiben hónapokon keresztül gyönyörködhetünk. A nyár közeledtével egyre több harangvirág-fajjal és -fajtával találkozhatunk az üzletekben – de nem mindegy, melyiket hova ültetjük a kertbe!